Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Pénzüket követelik a Gabona-Komplex Kft. károsultjai

Szeged - A röszkei Gabona-Komplex Kft. ellen tüntettek csütörtökön újra Szegeden, két helyszínen is. Mintegy 50 termelőt képviseltek tucatnyian, közel 700 millió forintot követelnek azért a terményért, amit állításuk szerint nem fizettek ki nekik.
Az első gabonás tüntetők tavaly tavasszal álltak ki az 5-ös főútra, a röszkei Gabona-Komplex Kft., majd annak cégtulajdonosa és ügyvezető igazgatója, Kiss Pál Csaba háza elé, mondván: a cég nem fizette ki a 2008-ban átvett terményük árát. Csaknem másfél év telt el azóta, a Gabona-Komplex Kft. ma felszámolás alatt áll 1,7 milliárd forintos tartozásával, a korábbi ügyvezető más cégeket vezet. A gazdák nem kapták meg 700 millió forintra becsült követelésüket.

Csütörtökön újra tüntettek. Ezúttal is Bagi Ádám, a családi gazdálkodókat tömörítő Csongrád Megyei Agráriroda ügyvezető igazgatója állt az élre. Először a cégtulajdonos és volt ügyvezető tápéi háza elé mentek, onnan a társaságot képviselő ügyvéd és szintén résztulajdonos, Jakab Károly Széchenyi téri irodája elé álltak táblájukkal. Kiss Pál Csaba ugyanis Jakab Károllyal együtt egy monacói offshore céget hozott létre (a 3. tulajdonos egy olasz férfi): ez a társaság tulajdonolja mintegy 50 százalékban a Gabona-Komplexet is.

A röszkei Gabona-Komplex Kft. ellen tüntettek csütörtökön újra Szegeden. Fotó:
A röszkei Gabona-Komplex Kft. ellen tüntettek csütörtökön újra Szegeden.
Fotó: DM/DV

Bagi Ádám családi gazdálkodónak 13 millió forint értékű búzája ragadt bent. Szöllősi Károly, a Bács megyei, apostagi Aranykorona Kft. ügyvezetője a cég 2008-ban leadott terménye árát követeli, 123 millió forintot. A mórahalmi Knipf Róbert vállalkozó műtrágyát és növényvédő szert szállított Röszkére, az ő kára eddig 47 millió forint.
A gabonakomplexes ügyben tavaly a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozott, de bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást. A gazdák azért kezdik újra a demonstrációt, mert el szeretnék érni, hogy újra nyomozzon a rendőrség.

Incidens a tulajdonos háza előtt

Tápéi háza udvarából hajtott ki a tüntetők közepette Kiss Pál Csaba, amikor „baleset" történt, autója megrongálódott. Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a történtekkel kapcsolatban a következőkről tájékoztatta lapunkat: „Elsődleges adataink szerint az előzetesen bejelentett demonstráció során a demonstrálók egyike a helyszínen az udvarból kihajtó autóra ráütött, aminek következtében a jármű motorházteteje behorpadt. A Szegedi Rendőrkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki a személyt: önbíráskodás és rongálás gyanúja alapján folyik az eljárás. A körülmények tisztázása, vagyis hogy a kihallgatott miért ütött rá az autóra, valamint védekezésének ellenőrzése jelenleg folyamatban van."

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. spiler 2010. augusztus 28. 10:08
  „MIÉRT NEM ÉLHETŐ AZ ORSZÁGUNK-----------------MERT EZEK A KIBAS....OTT TOLVAJOK ,EGYES POILITIKUSOK MINDENÜNKET ELLOPJÁK ÉS MÉG A PEREKET IS MEGNYERIK------EU RENDŐRSÉGET ,KEMÁMY INTÉZKEDÉSEKET MINDENKIVEL SZEMBEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 20. Moolnaar 2010. augusztus 27. 15:54
  „Ismét egy HUNGARIKUM!!! Libajnai módszere is ez volt! Beetetni, átverni, majd kezunket széttárni... közben offshore i Malta... aztán miniszterelnök... hát ez az igazi karrier, tiszta AMERIKA!?”
 • 19. kiccsillag 2010. augusztus 27. 10:39
  „HA jól tudom Röszkén is polgármester akar lenni, az az ember aki szép szóval hitegette az embereket, hogy vigyék oda a gabonájukat, mert nagyon jól fizetnek! Gondolom Ő a fizetését felvette!
  Ő is biztos követi szoci előljáróit!”
 • 18. achilleus 2010. augusztus 27. 08:38
  „16. hozzászólás szaniszlo73 2010.08.26. 22:18
  Bajnai is így vette rá a libásokat, hogy a HajdúBéthez vigyék az árut. Mégis ártatlannak bizonyult mint a ma született bárány.”
 • 17. tron 2010. augusztus 26. 23:45
  „hehheh..eeez komolyan komolyan annyira jooo ... rendörség nyomoz ,hogy miért ütötték be kocsi motorháztetőt.
  A gabona lopás ez rendbe van ,az mehet ...Istenem háát két mondat ,hogyan követhet így egymást....háát kérem...jóó van ez így nektek idióta magyarok...hehhe jaaj ez máár egyre jobb .,..”
 • 16. szaniszlo73 2010. augusztus 26. 22:18
  „mocskos komcsi banda! sógorom is ott volt a tüntetők között, egy teljes évi termés (gabona,napraforgó, stb)
  árával tartoznak nekik. azért vitték oda mert az előző ügyvezető Kiss Tibor nevezetű tetűláda aki egyébként az eset előtt 30 évig a család barátjának vallotta magát, magasabb árat ígért az akkori felvásárlási árnál, sajnos bedőltek neki és mindent oda vittek, pedig rendes szerződés volt meg minden és mégis oda lett a pénz,
  ha törvényi rendelkezések komolyabbak lennének az ilyen tetveket 100 évre csuknák le+ teljes vagyonelkobzás.”
 • 15. 620829 2010. augusztus 26. 21:47
  „Szeviép és társai....undorító egy banda ez mind....de az is kis butus-aki valami fajta biztosítékot nem kérve átadja vagyonkáját valakinek.....ez egy jog és igazságnélküli ország...máshol az ilyen szemeteket karóra tüzött fejjel mutogatják......nekem nincs hozzá közöm-de kereskedőként sok ilyen "beszélgetésre" megérett köcsöggel találkoztam------nekem egy sem maradt adósom........meg lettek győzve....csak súgok az ukrán barátoknál olcsón lehet megfelelően képzett és szakmáját ismerő és értő-tolmácsokat-találni.....hamár magyarul nem értenek!!!!”
 • 14. Besenyő_Pistabácsi 2010. augusztus 26. 20:36
  „Szeviépeseknek is meg kéne már kissé kocogtatni a motorház tetejét! Mondjam a címeket?
  Ez mocskosság azért kiüti a biztosítékot nálam mindig, vagy is, hogy a mocskos csaló gazembereket és a vagyonkájukat védi a törvény minden eszközzel! Annak akinek tönkre van téve az élete, azt még a hatóság is szankcionálja! Hát nem röhej emberek????????”
 • 13. barkzso 2010. augusztus 26. 19:25
  „Most volt róla szó a HÍR-tv ben és ott már azt is mondták: a cég tulajdonosai nemrég alapítottak egy Monaco-i off-shore céget, így alighanem a pénz és a vagyon már át van oda mentve.
  Hát igen. Sajnos az utóbbi 8 év erről szólt teljesen: lopni hazudni, és megmagyarázni miért is jó ez így...”
 • 12. valakiiii 2010. augusztus 26. 18:34
  „6753 Szeged Zágráb utca 89.

  köztünk élnek a sunyi szemét alakok....”
 • 11. valakiiii 2010. augusztus 26. 18:33
  „GABONA-KOMPLEX Nemzetközi Agrárlogisztikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 6758 Röszke Ipari Park 082/38.

  GABONA-KOMPLEX Nemzetközi Agrárlogisztikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 6753 Szeged Zágráb utca 89.”
 • 10. valakiiii 2010. augusztus 26. 18:26
  „<moderálva>”
 • 9. szilléri 2010. augusztus 26. 18:22
  „Hát igen ! Egyetlem megoldás ! Pofán kell verni, de ha mindenkinél törlesztenénk a ,,törvény szigora" sulytana ránk.”
 • 8. maci52 2010. augusztus 26. 18:16
  „A főmufti olyan fekete kocsival jön-megy,miért nem veritek el?”
 • 7. antikos 2010. augusztus 26. 14:42
  „Mórahalom, Mórahalom, ki van ottan? Az aki nem lett államtitkár? Akit kiküldtek a kormányülésről, nezavarkolodjon??? A mendemonda szerint...”
 • 6. kisjani 2010. augusztus 26. 12:57
  „A mórakertnél ki volta ki kiszállt legelőször a buliból? és vette ki a részesedését? Akkor mondta egy mórahalmi ember hogy most kell gyorsan kiszedegetni a pénzt belőle mert kivette a főgóré tehát bajban van a mórakert, elúszik minden. És igen arról mélyen hallgat mindenki. Persze nyílt titok hogy török paradicsomot cimkéznek át mórakertesre.
  De aki egy kicsit is tud számolni az tudja hogy ha 100 kg paradicsomot vásárolok fel magyar termelőktől, abból nem tudok 300 kg-ot beszállítani az áruházakba. Kis matematika. Ennyit a magyar árukról. Illetve a magyar foglalkoztatásról - külföldi munkavállalók a mórakertnél, pici pénzért.”
 • 5. lamatic 2010. augusztus 26. 12:47
  „1,2 milliárddal tartoznak és nem indul automatikusan nyomozás...ezt ki érti???”
 • 4. nagypappa 2010. augusztus 26. 12:15
  „Attól félek, egyszer valakinél elszakad a cérna és az ilyen nagy lenyúlósok közül valakinek vagy annak családtagjában kárt tesznek.
  Én a helyükben nem aludnék nyugodtan.

  De, hát ők tudják....”
 • 3. ktm 2010. augusztus 26. 12:11
  „mint a mórakert csak az ellen nem tüntetnek .ott belenyugodtak az emberek hogy nem lesz pénz”
 • 2. madártej 2010. augusztus 26. 12:08
  „A termelőket meglopó-sikkasztó alakoknak nincs neve? Tudja már meg a nép, hogy kik ők és merre van hazájuk!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb blamázs: 50 millióval lógnak az elkészült négysávos 47-es építőinek

A Dél-Alföldön csak akadozva megy az útépítés: a szépnek tűnő 47-essel is akadnak gondok, hiszen 50 millió forinttal lóg a Mota-Engil Zrt. a Délútnak. Tovább olvasom