Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Perelhető a szegedi Jobbik alelnöke

Szeged - Deszken is megjelent a cigánybűnözés Rácz Tibor, a Jobbik szegedi szervezetének alelnöke szerint. A politikus egy májusi eset kapcsán arról tájékoztatta a sajtót tegnap, hogy egy betelepült roma család egy deszki magyar famíliát zaklatott.
Miután a kuruc.info hírportálon megjelent az utóbbi család verziója, Rácz Tibor szerint a rendőrség csak annyit tanácsolt, hogy zárkózzanak be. Az alelnök azt hallotta, hogy Király László polgármester a sértett asszonyt az irodájába hívta, ordítva felelősségre vonta a cikk miatt, majd megrángatta a karját. Rácz közölte: a Jobbik kezébe veszi az ügyet, megvizsgálja, milyen jogi és társadalmi lépéseket lehet tenni. Ha nem változik a helyzet, és tovább folyik a zaklatás, akkor a párt további lépéseket helyezett kilátásba. Akár a helyszínen is segítenék a deszki családot. Az alelnök azt üzente Király László polgármesternek, hogy Rácz Tibort mint közszereplőt beperelheti kijelentéseiért, de ne a zaklatott családdal foglalkozzon.

Deszk polgármestere lapunknak elmondta: az érintett cigány családdal soha sem volt probléma, a két család között volt konfliktus, mindkét oldal hibázott. Tudomása szerint ennek a kivizsgálását a rendőrség végzi, már az ügyészség elé került a vádemelési javaslat. Az általa nem ismert Rácz Tibor állításait – amely szerint kiabált és erőszakoskodott volna – cáfolta.

A Szegedi Rendőrkapitányság egy deszki lakos feljelentése alapján zaklatás és kegyeletsértés vétsége megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást három, szintén deszki lakos ellen – közölte Szenti Szabolcs a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A feljelentés szerint a gyanúsítottak május 5-én és 6-án életveszélyesen megfenyegették a sértettet, valamint megsértették elhunyt gyermekének emlékét. A rendőrség a nyomozást időközben befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal a Szegedi Városi Ügyészségnek megküldte. A sértett a Szegedi Rendőrkapitányság vezetőjével történt találkozója során megköszönte a rendőrség fellépését, és ígéretet tett arra, hogy azt a világhálón is közzéteszi. A sértett ma telefonon ismét megerősítette, hogy a rendőrség fellépésének köszönhetően megszűnt a sérelmére elkövetett zaklatás.

Olvasóink írták

  • 2. bánki 2012. szeptember 08. 08:40
    „Deszk eddig ,,parlagfű" mentes övezet volt.”
  • 1. klj-54 2012. szeptember 07. 18:40
    „No azért jó lenne a valóságról is írni!
    Nem véletlenül jöttek be szegedre tanulni egyik napról másikra az unokáim!
    Nem csak ők hanem egy hét alatt tízen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: új kasztrendszer épül

A kormányzat nemcsak centralizálni, uniformizálni akarja a magyar közoktatást, hanem egy új kasztrendszer felépítésének eszközévé silányítja – fogalmazott Szabó Dániel. Tovább olvasom