Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Peronjegyet szednek a Magyarországra utazóktól

A menetjegy árán felül is pénzt szednek a Szerbiából Magyarországra busszal utazóktól, mondták el olvasóink. A peronjegy, amiről az utasok előzetesen nem kaptak tájékoztatást, törvényes, de pluszszolgáltatás nem jár érte.
Zentáról Szegedre busszal utazó olvasóink jelezték, hogy a határ túloldalán a menetjegy mellett az utóbbi időben plusz húsz dinárt szednek a pályaudvaron azoktól a magyaroktól, akik föl akarnak szállni a menetrendszerű járatra. Minderről semmiféle tájékoztatást nem találtak a pályaudvaron, így felkészülni sem tudtak rá, sokuknál váltópénz sem volt.

Csaba István, a járatot üzemeltető Tisza Volán Zrt. vállalkozási divízióvezetője elmondta: az „extradíjat" – amiért semmilyen külön szolgáltatást sem kapnak az utasok – nem a szegedi társaság, hanem szerb partnerük vezette be. Hozzátette, a szerbek kocsiállásait használja a magyar társaság is, amiért külön pénzt fizetnek, a szerbek viszont csak úgy engedik be az utasokat a peronra, ha oda is jegyet váltanak. A peronjegy a vezető tájékoztatása szerint a helyi jogszabályoknak megfelel, hivatalosan dokumentált, és nemcsak Zentán, de Szabadkán és Újvidéken is beszedik. A szerb partner forgalombiztonsági okokkal magyarázza a nagyjából 60-70 forintos pluszdíj bevezetését, így ugyanis „nagyobb a rend" a pályaudvarok peronjain, ahová a kísérők is csak különjeggyel léphetnek be.

Csaba István információi szerint a díjbeszedésben nincs nemzeti diszkrimináció, azt a szerbektől is ugyanúgy elkérik. A tájékoztatás hiányára ígérete szerint felhívja majd a szerb busztársaság figyelmét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmillió üti Lengyel markát

Több mint százmillió forintot ítélt meg jogerősen a megyei bíróság a volt fürdőigazgatónak, Lengyel… Tovább olvasom