Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Petőfi Sándor sugárút 46.: nincs gáz, itt a nyár

Szeged - Elkeseredetten várja három önkormányzatilakás-bérlő fél éve, hogy visszakapcsolják a gázt. Az IKV árajánlatokat kért, és ígéri, a következő fűtési szezonra biztos lesz gáz.
Kereken fél éve maradt gáz nélkül a Petőfi Sándor sugárút 46. szám alatti társasház 11 lakása. Megírtuk: november 19-én gázszivárgás miatt a GDF SUEZ lekapcsolta a házat a hálózatról. És addig nem kötötte vissza, amíg a fővezetéket és a lakások csöveit, készülékeit nem tették rendbe. A lakók villanyradiátorral, hősugárzóval, gázpalackos konvektorral vészelték át a telet. Egy hónapja adtunk hírt arról, hogy két lakásban a szolgáltató visszaszerelte a gázórát. Azóta a magánlakások rendben vannak, de a három önkormányzati bérlőnél továbbra sincs gáz.

Fél éve nincs gáz a Petőfi Sándor sugárúti három IKV-s lakásban. Sándor István gázpalackkal fűt. Fotó: Frank Yvette
Fél éve nincs gáz a Petőfi Sándor sugárúti három IKV-s lakásban. Sándor István gázpalackkal fűt. Fotó: Frank Yvette

– Itt állunk fűtés és meleg víz nélkül. Idős vagyok, beteg, mozgáskorlátozott. Esténként villanyradiátorral kénytelen vagyok még fűteni, ennek ellenére felfázott a vesém. 40 ezer havonta a villanyszámlám, el vagyok keseredve. Az IKV-tól nem kapok tájékoztatást, mikor történik valami – kesergett az udvari lakást bérlő Hamzsek Andrásné Teri néni. Megkérdeztük a közös képviseletet ellátó Kuckó Kft.-t, ahol megtudtuk, mindent elkövettek a megoldásért. Most az IKV-ra várnak, neki kell a lakásokban a vezetékek, készülékek átalakítását elvégeztetni, és ellenőriztetni a szolgáltatóval.

Nagy Ferenc, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója kérdésünkre azt írta, hogy az árajánlatok bekérése zajlik. Kaptak kettőt a társasház közös képviselőjétől, és összehasonlításként kértek egyet a minősített kivitelezőjüktől. Tart az ajánlatok összehasonlítása és a kivitelező kiválasztása. Ez azért szükséges, mert az eljárási rendjük szerint 100 ezer forintot meghaladó munkavégzéskor három árajánlatot kötelező bekérni. Utána lehet szerződést kötni és elvégezni a munkát. A cégvezető megjegyezte, a főzési lehetőség a három lakásból kettőben biztosított, mivel lecserélték a gáztűzhelyeket elektromos készülékekre. A gázszolgáltatás visszakapcsolásáig minden bérlő kedvezményben részesül, aki igényt tart rá. És az is nagy könnyebbséget jelent, hogy a fűtési időszaknak vége, nélkülözhető a fűtőkészülékek gázellátása. Természetesen a következő fűtési szezon kezdetéig az önkormányzati bérleményekben a megszokott komfortfokozatot biztosítják a bérlőknek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megye országos rekorder: 3,1 millióba került egy munkahely

Az országban átlagosan mintegy 1,5 millió forintból jött létre egy darab új, az Unió által… Tovább olvasom