Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Petra, az ugrókötél mórahalmi bajnoka

Mórahalom - Európa-bajnoki címet szerzett kötélugrásban Belgiumban a 17 éves, mórahalmi Farkas Csamangó Petra. A homokháti csapat Svédországtól Dél-Afrikáig mindenhol sikeresen szerepel.
188-szor ugrott fel egymás után Farkas Csamangó Petra a közelmúltban a kötélugró Európa-bajnokságon úgy, hogy minden egyes alkalommal háromszor tekerte át lába alatt a kötelet.

A belgiumi Antwerpenben a 17 éves versenyző mindenkit maga mögé utasított a negyvenfős női mezőnyben: folyamatos triplázásban és a szabadon választott gyakorlatban is a legjobban teljesített, a fél- és háromperces gyorsasági feladatban a harmadik lett – ez összetettben első helyet ért.

A kötél királynője – középen – a mórahalmi Farkas Csamangó Petra. Mellette a júliusi vébé többi egyéni indulója: Nardai Sarolta, Vajda Vivien, Bartók Aliz (mind Szombathely) és Csanálosi Zsófia (Maklá
Fotó: DM/DV

Többször írtunk róla és a mórahalmi kötélugrók sikereiről – legutóbb arról számoltunk be, hogy a júliusi, angliai vébéről a csapat 2 arannyal, 7 ezüsttel és 2 bronzzal tért haza, 5 földrész 18 országával versenyezve.

– A csapat lelke. Ő tuningolja a többieket. Kreatív, sokat gondolkodik a gyakorlatokon. Dél-Afrikában két éve ezüstöt szerzett a vébén, az idei angliai viadalon bronzérmet. A csapattal tavaly Svédországból hozott el összetett 3. helyet. Közben kiváló tanuló is: a Gábor Dénes középiskolába jár, nyelvi előkészítő osztályba – mutatja be növendékét Martyin Lászlóné, a csoport vezetője. A mórahalmi iskola testnevelés szakos tanárnője 1997-ben a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolára járt, amikor egy ismerőse elhívta a sportcsarnokba, hogy nézzék meg egy amerikai ugróköteles csapat bemutatóját. Szerzett erről egy videofilmet, lejátszotta az egyik tornaórán. Így indult a homokháti ugrókötelezés.

Olvasóink írták

 • 7. VonaGabor 2010. november 24. 19:23
  „http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/femkotel_a_profiknak/2085180/
  Őmeg petra:
  http://www.delmagyar.hu/sport/aranyat_nyert_petra_a_kotelugro_eb-n/2189457/”
 • 6. kozmopolita 2010. november 24. 15:33
  „Köszi. Azért ezt beleírhatták volna...”
 • 5. TelinTv 2010. november 24. 15:30
  „Akinek más a melegítője! Ő a bajnok. Első sor, jobbról az első!
  SZÉP VOLT, PETRA!”
 • 4. kozmopolita 2010. november 24. 15:28
  „Melyikük Petra a képen?”
 • 3. TelinTv 2010. november 24. 15:12
  „Petra! GRATULÁLUNK!”
 • 2. lamatic 2010. november 24. 09:30
  „Gratulálok!!!”
 • 1. Szurkoló 2010. november 24. 09:21
  „Szívből gratulálok ennek a lelkes kis csapatnak ezekhez a csodaszép sikerekhez: versenyzőknek és felkészítőiknek egyaránt!
  Hajrá, csak így tovább! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdag a színház ünnepi programkínálata

A közönségdíjas Traviata premierje után gőzerővel kezdte próbálni Juronics Tamás a Szegedi Kortárs Balett új bemutatóját. Tovább olvasom