Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Pezsgőben fürdött a szegedi belváros

Pezsgőben fürdött a szegedi belváros
Pezsgővel, tűzijátékokkal és koncertekkel búcsúztak a szegediek 2015-től a belvárosban és a Szeged Plazában.
Egy palack Törley, táncol a jobbomon, s a buborékok átvisznek a holnapon – énekli a Vad Fruttik nevű zenekar az Egy éjszaka bohémiában című számában. Hogy ki ismerte a várpalotai együttes ezen nótáját, nem tudjuk, de december 31-én késő este szinte mindenki pezsgősüveget szorongatott a kezében a belvárosban, a Szeged Plazában és a JATE Klubban.

Mi is belevetettük magunkat a szilveszteri forgatagba. – Tavaly egy forráskúti házibuliban jártam, de nem volt jó. A haverjaim ajánlották idénre a Deja Vu Szilvesztert – mondta Antal. A 20 éves ásotthalmi fiatalember húsz barátjával választotta magának a Szeged Plazát óévbúcsúztató helyszínül. – Rendőr szeretnék lenni. Ez a fő tervem 2016-ra – magyarázta, miközben a színpadon éppen az UFO együttes izzította a tömeget. A zenekar frontemberét 2012 áprilisában tartóztatták le kerítés vádjával, előzetesbe került, amiből 2014 tavaszán szabadult. – Ettől függetlenül jó a zenéjük – mondta a leendő rendőr.
Bulikkal köszöntötte Szeged 2016-ot. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA


A JATE Klubban egy pohár orosz pezsgővel köszöntötték a belépőket. Aki ezt a helyet választotta, jó néven vette a kedvességet. A gyöngyöző nedűből repetát is lehetett kérni. Tíz perccel éjfél előtt mégsem volt telt ház, a megszokott slágerekre csak néhányan táncoltak a parketten. – Egy klub nem alapozóhely a fiataloknak, de hajnali kettőre biztos tele lesz a terem – mondta Bende Gábor.

A lemezlovas nem készült extra szilveszteri műsorral, azt mondta, nem tartja magát önmegvalósító DJ-nek, így inkább azokat a számokat tette be, amiket a vendégek kértek tőle. Egy konkrét terve volt csak: a Himnusz után a Scooter Maria című slágerével pörgette fel a 2016-ot köszöntő fiatalokat. – Azért jöttünk a JATE-ba, mert a Sing-Singbe anyukám nem engedett el. Jó gyerek vagyok, ezért megfogadtam a tanácsát. Jót mulatunk, aztán megyünk haza aludni – mondta egy 19 éves egyetemista lány, aki barátnőjével érkezett ide szórakozni.
Bulikkal köszöntötte Szeged 2016-ot. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA


A Kárász utcán és a Széchenyi téren az éjfél közeledtével egyre több pezsgődugó pukkant, a tűzijátéktelepekből percenként sivítottak fel a rakéták. Több százan köszöntötték itt az újévet, ám úgy találtuk, hogy idén kevesebben ünnepeltek a belvárosban. Pedig a Kígyó patika hőmérője éjfélkor csak mínusz 3 fokot mutatott, így nem volt dermesztő a hideg. A színpadon a szegedi Honeybeast együttes szórakoztatatta az embereket, éjfél előtt a Maradok című számmal búcsúztak az óévtől. A tűzijáték után valóban maradtak, és egy hangulatos ráadást adtak az ünneplő tömegnek.

– Sok fellépést tervezünk az új évben, és még több zenei sikert szeretnénk elérni. Ezzel Szeged hírnevét is szeretnénk öregbíteni, mert nagyon fontos nekünk ez a város – mondta Tatár Árpád, az együttes gitárosa.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leváltották a Cserepes sori piac igazgatóját

Leváltották a Cserepes sori piac igazgatóját
Szabálytalanságokra hivatkozva rendkívüli felmondással menesztették kedden a tulajdonosai a Cserepes Sori Piac Kft. ügyvezető igazgatóját. Tovább olvasom