Délmagyar logó

2017. 07. 29. szombat - Márta, Flóra 19°C | 30°C Még több cikk.

Piacot álmodtak Sándorfalván

Piacot álmodtak SándorfalvánFotó: Kuklis István
Sándorfalva - A látványtervei már elkészültek az új sándorfalvi piacnak, ami a tervek szerint barnamezős beruházásként, azaz százszázalékos uniós támogatással épülhet. A pályázatot május közepéig kell benyújtani.
Február közepén közmeghallgatáson számoltak be a sándorfalvi piac felújítási terveiről. Az Ady Endre és az Árpád utca közötti terület barnamezős beruházásban, százszázalékos európai uniós támogatással készülhet el piaccsarnokkal, szabadtéri, de fedett árushelyekkel, üzlethelyiségekkel, parkolóval.

Talmácsi István, Sándorfalva főépítésze javasolta, hogy a piac főépülete, a csarnok kerüljön a terület közepére. – Az Ady Endre utca a város főutcája, ez a város ütőere. A telek szélessége véges, nem lehet mindent erre az utcára odazsúfolni – mondta. A telken így egy kis vásárlóutca alakul ki. Ha elfogadják a mostani elképzeléseket, a piac közepéről rá lehet majd látni a Pallavicini-kastélyra.
 
Európai színvonalú piacot álmodott a mostani helyére sándorfalvi városvezetés. Már csak nyerni kell a pályázaton. Látványterv: Sándorfalva önkormányzata/Dékány István
Európai színvonalú piacot álmodott a mostani helyére sándorfalvi városvezetés. Már csak nyerni kell a pályázaton. Látványterv: Sándorfalva önkormányzata/Dékány István

A fő csarnok mellett fedett árushelyeket hoznak létre, de szabad ég alatt is árusíthatnának a termelők. A csarnok tetőterében raktárak lesznek. Az üzlethelyiségeket az Ady Endre utca felőli bejáratnál alakítják ki.

A parkolási gondokat úgy enyhítenék, hogy az Ady Endre utcai mellett az Árpád utca felől is parkolókat létesítenek.

Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester elmondta, az előzetes tervekről, amelyeket hamarosan a piacon is megmutatnak a közönségnek, még egyeztet a képviselő-testület. A pályázatot május közepéig kell benyújtani.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyen kaptak életmentő emlékérmet

Négy Csongrád megyei kapott Életmentő emlékérmet a nemzeti ünnep alkalmából a Belügyminisztériumban. Tovább olvasom