Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Piactéri viták a kapuban

Heves viták után ma még egy utolsó kirakodóvásárt tartanak a dorozsmai piactéren. A nagybani átépítése után, decembertől, vagy legkésőbb jövőre nyit ki újra a vásár. A helypénz a háromszorosára növekedett.
Az átépítés előtt utoljára nyit ki ma a nagy múltú kirakodóvásár a dorozsmai piactéren. A nagybani zöldség- és gyümölcspiac 400 millió forintos beruházása augusztus végén elkezdődik, ezalatt a kirakodóvásár szünetel. A tervek szerint karácsony előtt azonban – az időjárástól függően – ismét tartanak majd vásárt Dorozsmán, jövőre pedig minden visszaáll az eredeti kerékvágásba.

A mai vásárnyitást kisebb nézeteltérés előzte meg tegnap. A környékbeliek korábban akartak helyet választani, mint eddig szokás volt: már reggel kilenckor igyekeztek bejutni a nagybani piac területére. A biztonsági őrök azonban feltartották őket. Az ugyancsak hagyományos déli kapunyitást egy órával mégis eltolták. A feszültség egyre fokozódott a kapuban. A déltől várakozó szegedieket és dorozsmaiakat az őrök aztán mégiscsak korábban, már negyed 1-kor beengedték a területre. Megnyugodtak a kedélyek.

– Elfoglaltuk a megszokott helyünket, reggel négykor jövünk és kipakolunk – távozott elégedetten Virág József szegedi lángossütő és Horváth József használtruha-árus. Azon mindketten meglepődtek viszont, hogy a helypénz most háromszorosa az eddiginek.

– Nem túl sok. Mórahalmon is ennyibe kerül és a Cserepes soron szintén. Ez benne van a pakliban – tették hozzá.

A hirtelen áremelést a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. igazgatónője a részönkormányzat döntésével indokolta. Törökné Szántó Katalin szerint a kirakodóvásár megtartása veszteséges, ezért határozott így a képviselő-testület. Érvelésének ellentmond, hogy Fábián József képviselő, a részönkormányzat soros elnöke ott volt ugyan a megbeszélésen, ilyen döntésről azonban nem tudott.

Tóth József, Dorozsma másik önkormányzati képviselője, aki egyben a piac felügyelőbizottságának elnöke, megerősítette: a részönkormányzat nem dönt a helyárakról; az a piac döntése. A megbeszélésen az igazgatónő tájékoztatta a képviselőket, hogy minden vásár 10 ezer forint veszteséget jelent a rendező nagybani piacnak, ezért a képviselők jóváhagyták, hogy a piac gazdálkodja ki az összeget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúan ellenőrzött adatok

Harminc családnak biztosít pályázat útján bérlakást a szegedi önkormányzat. A bérlőket szigorúan… Tovább olvasom