Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Pihenés, séta és semmittevés - ön mivel tölti a hétvégét?

Szeged - A szombati piac és bevásárlás után a semmittevésé a főszerep a hétvégén, ha nincs nagyobb tömeget megmozgató városi esemény Szegeden. A meteorológusok szerint napsütéses időben pihenhetjük ki a hetet.
Semmit, sétálok, főzök, pihenek - többségében ezeket a válaszokat kapuk azotól a szegediektől, akiket arról faggattunk: mit csinálnak egy olyan hétvégén, amikor semmilyen nagyobb városi esemény (fesztivál, városi program) nem történik a megyeszékhelyen.

- A szombat reggeli piac rendszeres program. Ezt követi a nagyobb bevásárlás valamelyik hipermarketben, aztán főzök, takarítok és végre pihenhetek - sorolta szokásos hétvégi elfoglaltságait Kissné Ági. A háromgyerekes édesanyának az az igazi pihenés, hogy együtt lehet a gyerekeivel és a férjével egész vasárnap - meglátogatják a nagyszülőket, olykor társasjátékoznak. Igaz, a gyerekei néha el sem mozdulnak a számítógép vagy a (tan)könyvek elől, de a tudat, hogy együtt van a család, elég a boldogságához.

A szombat esti bulira készül Molnár Anita. A huszonéves diáklány és barátnői szinte minden szombat este elmennek szórakozni, ilyenkor a vasárnap az alvásé és a regenerálódásé. A vasárnapi pihenést olykor valamelyik cukrászdában "hajtják végre", egy ásványvíz mellett beszélik meg az előző este történteket, és tervezik a következő heti közös programokat.

- Azt olvastam, a hétvégén jó idő lesz. Akkor pedig a szabadban kellene tölteni az időt: talán rendbe teszem a teraszt, és a garázsban is össze kellene pakolni - gondolkodott el a 46 éves István. Örült, hogy megkérdeztük, mert - mint mondta - készülni tud a takarításra. A szombat délelőtti bevásárlás náluk is visszatérő program, vasárnap délután pedig ők is a nagyszülőknél vendégeskednek.

Nem csinál semmit, "nyilván tévét néz és pihen" a hétvégén a 17 éves Péter. Persze tanulni is fog, de az csak a vasárnap délutánját foglalja le, addig chatel a barátaival, dvd-zik és eszik. Az anyukájánál ugyanis senki sem süt finomabb süteményeket. - Azért nem minden hétvégém ilyen unalmas - nevetett a középiskolás fiú. - De erre a szombatra semmit nem beszéltünk meg a haverokkal. Aztán elképzelhető, hogy találkozunk a Stefánián, vagy belülünk valahová beszélgetni - magyarázta Péter.

A megkérdezettek közül ketten szalagavatóra készülnek, és az egyik hölgy szétnéz az esküvői kiállításon is, mert karácsonykor eljegyezték, és szerinte ideje megismernie a kínálatot és az árakat. Egy fiatalember pedig röviden csak annyit mondott: attól függ a hétvégéje, hogy sikerül-e összehoznia egy randit azzal a lánnyal, akinek már két hete udvarol - sms-ben.

Olvasóink írták

 • 14. jozko 2011. február 06. 22:52
  „42 év munkával töltött évbe sokminden belefért...

  Persze ettől még azt gondolhatsz, amit akarsz.
  És persze én is.
  Hidd el, gondolok is...
  Viszont nem személyeskedem.”
 • 13. Smerdis_of_Arshak 2011. február 06. 21:13
  „jozko 2011.02.06. 20:46

  gondolom sosem dolgoztad ki úgy a beled, mint egyesek két-három műszakban, akiknek megváltás a hétvége, vagy legalább az a pár hétvége, mikor nem kell dolgozni, és az a legjobb időtöltés, hogy nem csinálnak semmit...”
 • 12. jozko 2011. február 06. 20:46
  „Pihenés...semmittevés a hét végén.

  Szerencsére soha nem volt ennyire unalmas életem!
  Sajnálom azt, akinek ez a hét végi "programja" !”
 • 11. PipiczGabor 2011. február 06. 17:46
  „Semmittevessel kenytelenek sokan a hetvegeket tolteni, mivel nincs penzuk szinhazba, moziba, uszodaba, meccsekre, teniszpalyara, korcsolyapalyara befizetni. Marad a televizio az olvasas, a kocogas a foci.Ezek nem kerulnek sokba talan.”
 • 10. Smerdis_of_Arshak 2011. február 06. 17:06
  „Smerdis_of_Arshak 2011.02.06. 09:47

  megszívtuk, vízilabda meccs volt :((”
 • 9. niagara 2011. február 06. 11:05
  „Engem az érdekelne, hogy a szegedi gyerekek mit csinálnak, mert egy játszótér mellett lakom és ha kinézek hétvégén az ablakon egyetlen gyereket se látok. Csak akkor mennek ide játszani, ha hét közben az ovónő elviszi őket.”
 • 8. allegro 2011. február 06. 10:36
  „Mi disznót vágtunk! 2 napi munka volt!

  Azon kívül nagyon gyakran iskolába járok szombatonként. Ez számomra igazi kikapcsolódást, feltöltődést jelent!
  Vasárnap főzés - lehetőleg egész hétre, a szülőnek is, azután azt felpakolni a kerékpárra, elvinni számára - némi pihenés, olvasgatás, internet és időnként templomba is elmegyek.

  Régebben persze diszkó, minden hét végén, sőt többször is egy hét végén (főleg a táncért!), akkor, amikor még szombatonként munkába is jártam. És utána sem volt lazsálás, a vasárnapi ebédet én főztem-sütöttem tinédzser korom óta!
  míg otthon laktam, a mosás és takarítás is a vasárnapé volt, de már rég letettem arról, hogy minden glédába álljon.
  Ezek mellett úgy vettem észre, azok a lányok pasiztak "sikeresebben" be, akik büszkén kijelentették, hogy jobban jár mindenki, ha nem az ő főztjéből ebédel...”
 • 7. bambinaXX 2011. február 06. 10:14
  „takarítás, gyerekezés, kutyázás..
  és ha marad idő: netezés, olvasás v. dvd(este)”
 • 6. Smerdis_of_Arshak 2011. február 06. 09:47
  „mi úszunk egy nagyot, aztán kajálunk valahol egy nagyot :)”
 • 5. faguriga 2011. február 06. 08:51
  „Szegedi Téltemetés: http://domter.hu”
 • 4. THE 2011. február 05. 18:31
  „Kipihenem a heti 60 órás munkát.”
 • 3. queenmargareth 2011. február 05. 17:59
  „1 aranyos.”
 • 2. spiler 2011. február 05. 13:40
  „megnézem a Tiszát
  estleg egy süti is belefér a családi kirándulásba
  sajna kirakatokat nem tudok nézni mert nincs”
 • 1. demeterkornel 2011. február 05. 12:45
  „Erről eszembe jutott egy vicc, ami elég régi, de hátha van, aki nem ismeri:
  -Mi az összefüggés az IDŐ, a TÉR, és a TÖMEG között?
  -Ha jó az IDŐ, a TÖMEG lemegy a TÉRre. :)

  Amúgy én munkával töltöm sajnos a hétvégét. Vállalkozónak nincs pihenés. (egyelőre)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az UV és a növekedés az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontjának konferenciáján

Szeged - Nemzetközi konferenciának ad otthont az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontja. Tovább olvasom