Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Pihenőszoba a kisteleki időseknek

Baks, Kistelek - Több mint 37 millió forint támogatást nyert a Kistelek Környéki Települések Többcélú Társulása szociális alapszolgáltatások fejlesztésére a Dél-alföldi Operatív Programban, az Európai Unió támogatásával.
A projekt 2012 februárjáig tart.

Jövő tavasszal kezdődnek a szociális és gyermekjóléti feladatokat ellátó fejlesztések, felújítási munkálatok Kisteleken, Bakson és Pusztaszeren. A kisteleki gondozási Központ nappali ellátása egy pihenőszobával bővül – ez feltétele a határozatlan idejű működési engedély kiadásának, továbbá biztosítja az idős, beteg, fogyatékos emberek nappali pihenését, ellátását. A tervezett pihenőszoba hasznos alapterülete 23 négyzetméter, ugyanekkora terasz is épül. Az udvar felől tervezett új rámpa kialakításával az új épületrész akadálymentes lesz.

Pusztaszeren egy meglévő szolgálati lakás átalakításával, felújításával szociális és gyermekjóléti feladatok ellátására alkalmas épületrészt alakítanak ki, amely kiváltja a védőnővel és az egészségügyi szolgálattal közös irodát. A 136 négyzetméteres ingatlanban tanácsadó helyiség, iroda, ügyeleti szoba, fürdőszoba, akadálymentes mosdó és teakonyha is helyet kap. Bakson egy gyermekjóléti szolgálati iroda jön létre a Fő utcán: épülete új vakolatot, új padlót és elektromos rendszert, bejárati ajtót kap. Akadálymentesítik, és játékokkal látják el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a közösségi házakat

Ásotthalom - Átadták Ásotthalom két új közösségi házát, a kissorit és a gátsorit, amelyekben jól… Tovább olvasom