Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Pingpongasztalnak is örülnének a mentősök

Szeged - Negyedmillió forintot kap egy cégtől az a mentőállomás, amelyikre hetente a legtöbben voksolnak a neten. A szegediek szeretnék lecserélni a széteső asztalokat, a végstádiumú tévét, a 30 éves székeket, a szakadt, műbőrhuzatú ágyakat.
Internetes és SMS-ben leadott voksokkal segíthetik pénzhez a civilek az Országos Mentőszolgálat vidéki állomásait, illetve így tudják javítani az ott dolgozók munkakörülményeit. A www.segitsokosan.hu oldalon január közepétől április közepéig, heti váltásban szavazhatnak többek között a nyolc Csongrád megyei mentőállomásra, amelyeket más megyéhez tartozókkal „versenyeztetnek meg". A heti voksolás győztesei 250 ezer forinttal gazdagodhatnak egy multicég felajánlása révén. Január 22. és 28. között a szegedi állomásra lehet szavazni. – A kivonulások közötti pihenőidő hasznos eltöltéséhez szeretnénk így beszerezni bizonyos alapvető dolgokat, ezekre ugyanis sohasem írnak ki pályázatot – magyarázta Nyeste Zsolt, a szegedi mentőállomás vezetője, miközben a Szilágyi utcai épületben kalauzolt bennünket. Itt összesen 40 mentőápoló, 40 gépkocsivezető és 20 mentőorvos dolgozik kivonulós dolgozóként.

A 12 órás szolgálatban lévő sofőrök és ápolók egy pályázati pénzből szépen kifestett helyiségben ültek – a hetvenes évekből megmaradt, lepukkant bútorok között. Az egyik mentős szerint ezeket a bútorokat használták már 1981-ben is. A gerincpróbáló székek lábát – mentős módszerrel élve – leukoplaszttal tekerték be, hogy ne sértsék fel a frissen felújított padlót. A szétesőben lévő menzai asztalokat időnként az asztalos képesítéssel is rendelkező kollégák „renoválják". A tévé az utolsókat rúgja: időnként kikapcsol, de akkor is egy csík van a képernyőn, ha éppen működik. Nyeste Zsolt megjegyezte: a dolgozóknak semmiféle sporttevékenységre nincs lehetőségük az épületben, ezért már egy összecsukható pingpongasztal is jól jönne a várakozással töltött órákban.

Most szakadt, lehasznált ágyakon pihenhetnek a mentősök. Fotó: Karnok Csaba
Most szakadt, lehasznált ágyakon pihenhetnek a mentősök.
Fotó: Karnok Csaba

A frissen festett emeleti pihenőszobák falaival és felújított mellékhelyiségekkel erős kontrasztban vannak azok a szétszakadt műbőrhuzatú ágyak is, amelyekből 12-t zsúfoltak a nagyjából 40 négyzetméteres helyiségbe. Mellettük hokedlik és kiszolgált iskolai székek – éjjeliszekrényként. A szoba előtt másik három, szakadt ágy: a horkolós kollégák fekhelye. A pénzt akár az ágyak újrahúzására is költhetnék – magyarázta az állomásvezető, aki kérte a szegedieket, hogy szavazatukkal támogassák őket. A pihenési körülmények javulása ugyanis a szakemberek állapotát, hangulatát és a munka – azaz a betegellátás – színvonalát is javítaná.

Olvasóink írták

 • 5. smpeti 2009. január 26. 18:54
  „Nekünk pénzbe nem kerül, nekik pedig segítség! Egy szavazatot mindekitől megér!”
 • 4. zérótolerancia 2009. január 24. 23:04
  „Te meg, barátocskám, soha ne hívd őket!
  Csak akad valami redves verda házon belül, amivel be lehet cígölni nagyit a stroke-osztályra.”
 • 3. Piki 2009. január 24. 13:22
  „Saját házon belől, már rég összedobhatták volna a rávalót.
  Esetleg minden háznál akad (egy idő után) jó állapotban lévő, de már nem divatos heverő, szék, asztal, TV.....”
 • 2. FodiDe 2009. január 23. 21:13
  „Pedig pontők azok akik megérdemelnék.( A tűzoltók is.)”
 • 1. polo 2009. január 23. 17:38
  „A hülye rendszer és hozzánem értés miatt nics pénz a vezetök szakmai tudása jó de a pályázatok hoz és a gazdasági ügyekhez nem ugy értenek ahogy kellen és sok mindenről lecsusznak”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3 és fél év 33 milliós csalásért

Szeged - Helybenhagyta a Szegedi Táblabíróság az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság ítéletét,… Tovább olvasom