Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Piros léggömb - Londonból

Szeged - „Kezdődjön! Kezdődjön!" – skandálták tegnap a gyerekek a szegedi Kövér Béla Bábszínházban, ahol már javában zajlanak a gyermekszínházi fesztivál programjai.
Tangóharmonikázó báb és táncoló csontváz fogadta tegnap a gyerekeket a szegedi Kövér Béla Bábszínházban, ahol a hét végéig tart a III. Szeged–Szabadka Gyermekszínházi Fesztivál. A kicsik a londoni String Theatre Marionettes produkciójára, A piros léggömbre érkeztek.

III. Szeged-Szabadka Gyermekszínházi Fesztivál. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Gyermeknapi zárás a vadasparkban

Összesen nyolc külföldi társulat vendégszerepel vasárnapig Szegeden. Ma 10 órától A prérifarkas világát tekinthetik meg az érdeklődők, kanadai bábosokkal, 14 óra 30-tól a chileiek következnek a Piszkos szárny című előadással a bábszínház nagytermében. Felnőtteknek szóló játék is lesz: egy orosz együttes pénteken 18 órakor Csehov A medve című művének bábszínpadi változatát mutatja be. A programsorozat vasárnap a Szegedi Vadasparkban ér véget. A helyi társulat 14 órakor Benedek Elek meséjét, A farkas és a rókát adja elő, de gyerekek is bemutatkozási lehetőséget kapnak.

– Az előadásban egy kisfiú barátságát meséljük el a léggömbbel, bemutatva a gyerek képzeletének játékait – adott ízelítőt a programból Stan Middleton bábszínész, aki ötödmagával érkezett Szegedre. Az interneten nézelődtek európai fesztiválok után, így jelentkeztek a találkozóra, amelyen többek között szerb, kanadai, chilei és orosz társulatok lépnek fel.

– Csaknem húsz éve rendeznek Szabadkán gyermekszínházi fesztivált, idén hat előadást hoztak át Szegedre az ottani versenyprogramból. A célunk az, hogy a gasztronómia ellenpontjaként olyan kulturális programcsomaggal jelentkezzünk, amely a párját ritkítja – beszélt a nézők számára ingyenes programsorozatról Kövér László bábszínház-igazgató. Hozzátette, a lassan hagyományossá váló seregszemlét csak a szabadkaiakkal együttműködve tudják megszervezni, saját erőből nem működne.

„Kezdődjön! Kezdődjön!" – skandálták a gyerekek A piros léggömbre várva, majd elkápráztatta őket a Nagy-Britanniából érkezett zenés bábjáték, amely Albert Lamorisse francia rendező azonos című filmje alapján született.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendeletek korlátozzák a kutyatartást: rá kell bólintania a szomszédnak

A megye nagyobb városaiban társasházaknál a tulajdonosok, szomszédok hozzájárulása szükséges a kutyatartáshoz. Tovább olvasom