Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Piros szívek, örömkönnyek, virágok anyák napjára

Szeged - „Kis kezemmel mit adhatok? Csak az egész világot. Vagy tán, ami ennél is több, e néhány szál virágot" – szavalták teli torokból Cser Gábor költeményét a Tarján Óvoda Maci csoportosai. A csöppségek az édesanyjukat köszöntötték dallal, verssel, virággal és sok-sok szeretettel.
Piros rózsát szorongató, ünneplőbe öltözött manók léptek be énekelve a Bölcsőde utcai Tarján Óvoda egyik termébe. Az anyukák a kis, fehér székeken összegömbölyödve, izgatottan keresték saját gyermeküket. A plafonról virág- és szívfüzérek lógtak, a teremben liliomillat terjengett. A Maci csoport anyák napi ünnepségén jártunk.

– Az anyukám mindig törődik velem, ha például beteg vagyok, akkor ápol – mondta komoly szemekkel a tetőtől talpig pirosba és feketébe öltöztetett, hat és fél éves Fodor Boglárka Eszter, katicabogaras csatokkal a hajában. Anyukája, Fodor Éva elárulta, ez a negyedik anyák napi ünnepségük, de mindig meghatódik, ha kislánya neki énekel.

„Már megjöttünk ez helyre, anyánk köszöntésére..." – énekelték teli torokból a csöppségek. Néhány édesanya felkészülve érkezett: már az ünnepség kezdete előtt elővette zsebkendőjét – kéznél legyen, ha jön a meghatódás pillanata.

A szegedi Tarján Óvoda Maci csoportosai az ünnep előtti percekben. Fotók: Frank Yvette
A szegedi Tarján Óvoda Maci csoportosai az ünnep előtti percekben.
Fotók: Frank Yvette

– Még két gyermekem van Jolin kívül, mégis elérzékenyülök az ünnepségeken. Nem lehet megszokni, annyira aranyosak – magyarázta Beke Gabriella, a szőke kontyos, rózsaszín ruhás, ötéves Rozsi Jolán anyukája.

Az anyák napi dalok mellett verseket is szavaltak a Maci csoport tagjai. Például Donászy Magdától az Anyák napja van ma és Lukács Angélától a Csak egy van címűt. A szemüket törölgető anyukák és a mosolygós, már-már büszke gyerekek várakozással néztek egymásra. Alig várták a találkozást-ölelést.

Végül elérkezett az ajándékátadás: minden apróság saját fényképét adta az anyukájának. A képkeretet piros szívecskékkel díszítették. Cuppantak a puszik, potyogtak az örömkönnyek. Az egyre nagyobb zsivajban az óvó nénik elárulták: a gyerekek könnyen megjegyezték a dalokat és a verseket.

– 33 éve dolgozunk óvónőként, de még mindig jobban izgulunk egy-egy ünnepség előtt, mint a gyerekek vagy a szüleik – árulta el Molnárné Kis Klára és Szűcsné Varga Piroska. Az izgalom felesleges, hiszen az anyukáknak a tévesztésekkel és elszólásokkal együtt is tökéletes gyermekük előadása.

Tanács Dominika a ahogy a többi óvodás - saját fényképét adta anyukájának.
Tanács Dominika - ahogy a többi óvodás - saját fényképét adta anyukájának.

Édesanyámnak szeretettel

Cserepes vagy vágott virágot, kinti növényeket és palántákat is ajándékozhatunk anyák napjára. Szabó Mihálynét, a Mediterrán Virágudvar vezetőjét kértük, hogy adjon tanácsot. Többek között szebbnél szebb orchideákat, kálákat, liliomokat és jázminokat ajánlott a figyelmünkbe a különleges nevű azáleák mellett. A cserepes virágok között 500-tól 5000 forintig bárki talál kedvére valót. Sokan vesznek bokréta jellegű vegyes csokrokat édesanyjuknak. Ezekbe a 100 forintos szegfűtől a 3500 forintos orchideáig bármit belekomponálnak a virágkötők. Népszerűek a virágzó mediterrán növények is, amiket a kertbe ültetve egész évben csodálhatnak az édesanyák.

Anyák napja (galéria) - Frank Yvette
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oszló tetemet találtak a Tiszában Szegednél

Szeged - Állati tetem ringatózott a Tiszában pénteken délelőtt. Ez önmagában nem is lenne akkora szenzáció, ha nem egy kifejlett szarvasmarháról lenne szó. Tovább olvasom