Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Piroson száguldott át Szegeden, súlyos balesetet okozott

Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők azt a nőt, akit egy autós ütött el Szegeden a Dorozsmai és a Fonógyári út kereszteződésében.
Az eset még 2014. június 29-én 10 óra 33 perc körüli időben történ. A rendőrség most vádemelést javasol a súlyos balesetet okozó autós ellen.

A Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyomozás során megállapította, hogy egy kisteherautó sofőrje a Dorozsmai úton haladt a Fonógyári út felé. A két út kereszteződésében figyelmen kívül hagyta a forgalomirányító készülék tilos jelzését és a szakértői vélemény szerint a kereszteződésbe mintegy 88-93 km/h sebességgel behajtott. A sofőr ekkor észlelte, hogy egy nő elektromos kerékpárjával a Dorozsmai úton keresztbe áthajt. Intenzíven fékezett, de az ütközést elkerülni nem tudta, a kerékpárost elütötte.

A piroson száguldott át Szegeden.
A piroson száguldott át Szegeden.

A nyomozás során beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemény megállapította, hogy a nő a balesettel összefüggésben életveszélyes sérüléseket szenvedett, nála maradandó fogyatékosság alakult ki végtagjainak részleges bénulása miatt.

A Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a jármű sofőrje ellen. A 45 éves L. Mihály a nyomozás során érdemi vallomást nem tett.

A rendőrség az ügyben folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal a Szegedi Járási Ügyészségnek megküldte.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtámadtak egy nőt Szegeden: Sikítani sem tudtam!

Megtámadtak hétfő este egy 25 éves újszegedi lányt Újszegeden. A fiatal nőt ököllel ütötte egyelőre… Tovább olvasom