Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Pisztolyt fogott a rendőrökre: félreértés az egész, mondja egy haver

Egy barátja szerint a városőrségnél dolgozik az a fiatalember, aki péntek éjszaka fegyvert fogott egy járőrkocsis rendőrre. Állítja: félreértés az egész történet.
A Facebookon Tóth Richárd néven regisztrált olvasónk kommentjében azt írja, a 18 éves fiatalember, F. Csaba a barátja és az egész történet egy félreértésen alapul. – Haverom, Csaba és a barátnője mentek az utcán és ordibált a csaj telefonba, mert mérges volt. Jött feléjük négy srác, akik azt hitték, Csaba csinált valamit a csajjal, és egyből neki mentek. A csajszit ellökték, és ugye valahogy kiesett a tokból a fegyver, ami azért volt nála, mert városőrségnél van. Elkezdődött a dulakodás, majd a csaj kezébe adták a fegyvert, aki erre jól fejbe vágta az egyik srácot, de úgy, hogy 20 öltéssel varrták össze a sebet. El akartak menekülni, de Csaba utánuk futott, ekkor ugrott ki a járőrkocsiból a rendőr. Rátartotta a fegyvert, de amint rászóltak, eldobta – írta a közösségi oldalon.

Korábban:

A rendőrökre is fegyvert fogott egy garázda fiatal Szegeden péntek éjjel. A szegedi Gyöngyvirág utcában többen szóváltásba keveredtek egymással.

F. Csaba 18 éves szegedi lakos ekkor elővett egy gázpisztolyt, amelyet a vele vitatkozó háromtagú csoport tagjai kicsavartak a kezéből, és átadták a vele lévő, szintén 18 éves nőnek. Ezután a felek összeverekedtek, és ketten könnyebben megsérültek. A három ember végül menekülőre fogta, F. Csaba azonban utánuk futott. Közben szembetalálkozott a helyszínre érkező rendőrökkel, és rájuk fogta a gázpisztolyt, amelyet végül csak többszöri felszólításra dobott el. A rendőrök öt embert előállítottak, és csoportosan elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellenük - áll a rendőrség közleményében. 

Itt történt az incidens.
Itt történt az incidens.

Korábban:

Látványos rendőri akció zajlott péntek éjjel Szeged Makkosház városrészében a Gyöngyvirág utca ás az Ortutay utca környékén.

A környéken lévő lottózóban még szombat reggel is ez volt a téma. Szemtanúk beszámolói szerint este tizenegy óra körül előbb rendőrautók lepték el a környéket, majd a Coop áruház parkolójában a rendőrök letepertek valakit. A kopasz, világos nadrágos férfit, akinek a keze valószínűleg hátra volt bilincselve, később két rendőr közre fogta és elvezették az egyik sarki dohánybolt irányába. Közben több egyenruhás zseblámpával vizsgálta át a környékben lévő szemeteskukákat, konténereket, benéztek a bolt oldalsó bejáratátnál lévő grillcsirke-sütő kisbusz alá, de a szemközt lévő zöldséges és kocsma körül is kerestek valamit. Egy rendőrautó keresztben megállt az Ortutay utcában, lezárták a forgalmat, csak a trolibuszt engedték át.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálatának tájékoztatása szerint csoportosan elkövetett garázdaságban intézkedtek a rendőrök. Az ügyről később közleményt ad ki a rendőrség.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Radnóti Miklós angolul is olvasható

Amerikai bűnügyi regény helyszíne Szeged. Skinheadek, zsidók, tudós professzorok és egy belevaló detektív is szereplője annak a Szegeden játszódó regénynek, amelyet egy amerikai szerző írt. Tovább olvasom