Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Pizsamában sétáltak a belvárosban

Pizsamában sétálgatott hajnalban a szegedi belvárosban egy ötéves kisfiú a húgával. A kis szökevények kalandja végül szerencsésen végződött.
Bodó Attila péntek hajnalban nem sokkal öt óra előtt szüleihez tartott Tiszaszigetre. A 29 éves szegedi fiatalember a Belvárosi hídon hajtott át, amikor nem mindennapi látvány tárult a szeme elé.

– Két pici gyerek futott a hídon kézen fogva Újszegedről Szeged felé. Érdekes, hogy pizsamában voltak, a kezükben pedig plüssmackókat szorongattak. Amennyire tudtam, lassítottam, szétnéztem a kocsiból, vajon kihez tartozhatnak. Rajtam kívül nem volt autós a hídon, a két-három gyalogos pedig 20-40 méterre volt a három-öt év körüli gyermekektől – mesélte Bodó Attila.

A fiatalembert nem hagyta nyugodni a látvány. Újszegeden visszafordult a sportuszodánál, és a gyermekek keresésére indult. A hídon már nem látta őket, ezért a Híd utcánál balra kanyarodott, majd a Roosevelt téri halászcsárda felől a múzeum felé gurult. – Azt hittem, képzelődök. A múzeum mögött, a Mátyás király lovas szobornál, a mellvéd kilencven fokos kanyarjánál, a sarokban guggoltak.

A gyermekek megszeppentek a jól megtermett, szakállas, bajszos fiatalember láttán, de ennek ellenére válaszoltak a kérdéseire. A három év körüli kislány, Rózsika és az ötéves Tamás megszeppenve azt mondták: sétálni indultak, éppen hazafelé tartanak. Megtalálójuk ekkor azt mondta nekik, hogy felhívja egyik barátját, aki majd segít nekik.

A lelkiismeretes fiatalember a rendőrség 107-es hívószámát tárcsázta. Az ügyeletes hangjából érezni lehetett, örül, hogy megvannak a gyermekek, akiket addigra már a rendőrség is keresett. – A járőrök nagyon gyorsan, egy percen belül ott voltak. Jó fejek voltak, beszélgettek a gyermekekkel, megköszönték a segítséget, felírták az adataimat, majd elmentek – mondta Bodó Attila, akit az döbbentett meg a legjobban, hogy senki sem foglalkozott a pizsamában egyedül kószáló testvérpárral.

Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a hajnali órákban több járókelő is értesítette a rendőrséget, hogy két kisgyermek pizsamában kóborol a hídon, de amikor a járőr kiért a helyszínre, nem találta a kicsiket. Végül Bodó Attila segítségével bukkantak rájuk. Elmondta: a testvérpár a Roosevelt téren lakik és valószínűleg a nagy meleg miatt döntöttek úgy, hogy sétálnak egyet a levegőn. Szüleik semmit sem vettek észre a szökésből, végigaludták a történteket. A rendőrök ébresztették fel őket, amikor hazavitték a két apróságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hűsöljön lapunkkal ma a Partfürdőn!

Soha jobb időpontra nem szervezhettük volna a Délmagyarország fürdőpartyját, mint mára, amikor az… Tovább olvasom