Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Plakátháború a Klauzál téren: a szocialisták molinókkal válaszoltak a Fidelitasnak

Szeged - A Kerítésbontók című fidelitasos plakátkiállításról a Jobbik sniccerrel nyilvánított véleményt már a kihelyezésük napján. Az MSZP ennél finomabb eszközt választott: többek között a szocialista városvezetés pályázati sikereit felsoroló molinókkal ékesítették kedden délután a Klauzál teret.
A Fidesz ifjúsági szervezete hétfőn hozta Szegedre Kerítésbontók című plakátkiállítását, a Fidelitas szerint ugyanis az áprilisi választások előtt fontos tudatosítani, hogy az ellenzéki politikusok – akik közül jelenleg mindenki kitart a kerítés mellett – korábban mit is mondtak a határzárról. A Jobbik helyi szervezete már a plakátok kihelyezése után néhány órával válaszolt is, méghozzá oly módon, hogy sniccerrel kivágták a Vona Gábor pártelnöktől idézett mondatot.

Az MSZP jóval lassabban reagált, csak kedd délutánra helyeztek ki két kék színű molinót a Klauzál térre, ahol Szabó Sándor, Csongrád megye 1-es választókörzetének országgyűlésiképviselő-jelöltje arról beszélt, hogy két különböző világnézet találkozik most a Kossuth-szobor mellett. Azt mondta, a Fidesz politikája növelte a társadalmi igazságtalanságot, ezenfelül folyamatosan ellenséget keres a jelenlegi hatalom.
Politikai világnézetek ütköznek a belvárosban. Fotó: Kuklis István
Politikai világnézetek ütköznek a belvárosban. Fotó: Kuklis István
– Felszólítjuk a Fideszt, hogy hagyják abba a szegediek riogatását, hiszen senki nem akar kerítést bontani, sem én, sem Botka László, sem Joób Márton – szögezte le. Hozzátette, az MSZP a békés, nyugodt építkezést képviseli, politikájuk valóban az embereknek fontos dolgokról szól, így az oktatásról, a munkahelyteremtésről és az egészségügyről, majd felsorolta, mi mindent fejlesztenek zömmel uniós forrásokból a következő időszakban Szegeden.

Kérdésünkre Szabó elmondta, amint a Fidelitas plakátjai eltűnnek a térről, az MSZP is eltávolítja molinóit.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rezsicsökkentés a gáz- és fűtésszámlán: a szolgáltatók írásban tájékoztatják a lakosságot, a fogyasztónak nincs dolga

Rezsicsökkentés a gáz- és fűtésszámlán: a szolgáltatók írásban tájékoztatják a lakosságot, a fogyasztónak nincs dolga
Múlt héten jelentették be, hogy 12 ezer forintos rezsicsökkentésről döntött a kormány a március eleji rendkívüli hideg miatt. Utánajártunk, hogy ez hogyan és mikor jelentkezik a családok számláin. Tovább olvasom