Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Plesovszkiné: A KLIK megtette a megfelelő intézkedést

A KLIK egyeztetett a bérszámfejtővel, hogy ne forduljon elő többet ilyen hiba, Horváthné Oláh Mária makói pedagógus azonban februárban is megkapta a decemberi bérét. És ezt most így hogy?
Januárban és februárban egy fizetéssel többet kapott Horváthné Oláh Mária pedagógus, aki december végéig fizetés nélküli szabadságon volt. Ennek ellenére januárban megkapta a fizetését. A decemberi bérét, 168 ezer forintot visszautalta, január elsején pedig munkába állt a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat makói tagintézményében. Februárban azonban – a januári fizetése mellett – ismét elutalták a decemberi bérét, a 168 ezer forintot. Ezt jelezte a KLIK-nek.

A Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat makói tagintézménye a szegedi tankerülethez tartozik. Megkérdeztük Plesovszkiné Ujfaluczki Juditot, a KLIK szegedi tankerületi igazgatóját, hogyan fordulhat elő ilyen hiba kétszer, és hogyan korrigálják.

Csütörtökön válaszolt lapunknak Plesovszkiné Ujfaluczki Judit. A KLIK szegedi tankerületi igazgatója ezt írta: „Horváthné Oláh Mária 2015. december hónapban fizetés nélküli szabadságon tartózkodott. Vélhetően adminisztrációs rendszerhiba miatt került utalásra a munkavállaló részére a 2015. december havi illetménye. Emiatt 2016. január 18-án felszólításra került nevezett munkavállaló, hogy fizesse vissza a jogtalan járandóságot, melynek a munkavállaló eleget is tett. A Magyar Államkincstár illetékes számfejtőjével felvettük a kapcsolatot annak érdekében, hogy a fenti hiba mi okból fordulhatott elő. A KLIK megtette a megfelelő intézkedést annak érdekében, hogy a fent említett adminisztrációs rendszerhiba ne forduljon elő a jövőben."

De előfordult. Februárban is elutalták Horváthné Oláh Máriának a decemberi bérét, 168 ezer forintot.

Ez hogyan lehet? – kérdeztük újfent Plesovszkiné Ujfaluczki Judittól. Amint válaszol, közöljük.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marokkói migránsokat vertek át - felismerték a csalókat

Több marokkói migránst is becsaptak azok a szegedi férfiak, akiket a sértettek később felismertek… Tovább olvasom