Délmagyar logó

2016. 09. 26. hétfő - Jusztina 10°C | 20°C

Plesovszkiné Ujfaluczki Judit: a KLIK nem is indíthat nyomozást

Kirúgják a tanárokat, akik aláírják a tiltakozó nyilatkozatot? Van olyan szegedi tanár, aki már töröltette magát a tiltakozó listáról.
Öt kérdést tettünk fel vasárnap Plesovszkiné Ujfaluczki Juditnak, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) szegedi tankerületének igazgatójának.

1. Mi a véleménye a miskolci tanárok kezdeményezéséről?

2. A KLIK figyelemmel kíséri, hogy a pedagógusok közül kik állnak oda egyéni támogatóként a kezdeményezés mellé? Valóban nyomozást folytat az ügyben a KLIK, hogy kik írják alá a tiltakozó nyilatkozatot?

3. Mit tesz a fenntartó KLIK, mire számíthatnak azok a pedagógusok, akik egyéni támogatóként a miskolci tanárok kezdeményezése mellé álltak, és aláírták a tiltakozó nyilatkozatot? Lesz ennek a fenntartó részéről munkajogi következménye?

4. Mi történik, ha egy pedagógus a fenntartó KLIK engedélye nélkül nyilatkozik a sajtóorgánumoknak?

5. Valóban előbb be kell szerezniük az iskolák nevelőtestületeinek, igazgatóinak a fenntartó KLIK jóváhagyását, engedélyét ahhoz, hogy csatlakozhassanak a miskolci tanárok kezdeményezéséhez?

Plesovszkiné Ujfaluczki Judit válaszát szó szerint közöljük: „Megkeresésére az alábbi tájékoztatást nyújtom: A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nem indít és nem is indíthat nyomozást egyik munkavállalójával szemben sem és semmiféle szankcióban nem részesül az, aki aláírta a tiltakozó ívet. A KLIK kiemelt figyelmet fordít arra, hogy munkáltatói feladatait szigorúan a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően lássa el."

Korábban írtuk:

Mire számíthatnak azok a pedagógusok, akik aláírják a tiltakozó nyilatkozatot? (Van, aki nem fél. - Miért ne írhatnám alá a nyilatkozatot? - mondta a delmagyar.hu-nak az a pedagógus, aki után nyomozott a KLIK, miután nyilvánosságra került a véleménye.) Lesz annak munkajogi következménye, ha egy pedagógus a miskolci tanárok kezdeményezése mellé áll? Figyelik, listázzák a pedagógusokat a KLIK-nél? Ezeket kérdeztük Plesovszkiné Ujfaluczki Judittól, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szegedi tankerületének igazgatójától. Kérdéseinket elküldtük levélben a tankerületi igazgatónak. Ha válaszol, közzétesszük.

A véleménye után iskoláját, végül saját magát is töröltette

Egy szegedi pedagógus egyéni támogatóként először a saját és iskolája nevét, valamint a véleményét (kommentjét) is vállalva lépett a nyilvánosság elé, írta alá a tiltakozó nyilatkozatot a tanitanek.com oldalon - írtuk korábban. Miután más fórumon is megjelent a véleménye, előbb csak a hozzászólását, majd később az iskolája nevét, vasárnapra pedig a saját nevét is töröltette a tanitanek.com oldalról. Már szombaton megkérdeztük tőle levélben, hogy mi történt, de azóta sem válaszolt kérdésünkre.

Fortélyos félelem igazgat


A tanitanek.com oldaltól Majoros Kadosa kérdésünkre elmondta, naponta két-három kérést kapnak a csatlakozóktól, hogy töröljenek az oldalról ezt vagy azt. – Van, aki csak a kommentjét, vagy csak az iskoláját szeretné töröltetni. Kérésre a  törvényességi szempontok betartásával, a személyiségi jogok maximális figyelembevételével próbálunk a legkorrektebb módon eljárni. A kéréseknek minden esetben eleget teszünk. Általánosságban igaz, hogy a FÉLELEM szó több esetben is szerepelt az elmúlt napokban a nekünk címzett, valamilyen törlést kérő levelekben – mondta lapunknak Majoros Kadosa.

Vasárnap délben több mint 8300 egyéni támogató és 83 iskola és egyéb szervezet állt a miskolciak kezdeményezése mellett.

(A nyitófotónkon a térkép a 198 tankerület elhelyezkedését mutatja - a szerk.)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan spóroljunk otthon a főzéssel?

Hogyan spóroljunk otthon a főzéssel?
A háziasszonyok nem is gondolják, mennyi áramot, gázt használnak el feleslegesen főzés közben. Tovább olvasom