Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Plüss macitól a szép szóig

Plüss macitól a szép szóig
Csongrád megye - Noha Valentin vértanút már több mint 1500 éve ünneplik, sőt Angliában és Franciaországban a középkorban a legnépszerűbb szent volt, nálunk alig negyedszázados múltra tekint vissza a szerelmesek napja.
Ez nem jelenti azt, hogy ne ismerték volna a régi magyarok Bálint vértanút, csak az alakja összeolvadt egy német püspökkel, akit a nyavalyatörősek és lelki betegek segítőjének tartottak. Ebből fakad, hogy február 14-e az epilepsziával élők világnapja is.
 

A Bálint-naphoz kötődő romantikus néphiedelmünk, hogy ekkor választanak párt a verebek, és a katolikus kalendáriumban ő a jegyesek és fiatal házasok védőszentje. Napjainkban a Valentin-nap jelképei is modernizálódtak. Megnéztük: már nem csak a madárkák jelentek meg a szegedi Napfény Park hipermarketjének ajándéktárgyain, hanem a zsiráftól kezdve a sünin át egészen az unikornis-pegazus öszvér lénnyel bezárólag bármi.

Nagy népszerűségnek örvendenek a Tescóban az akár méteres plüssmackók, a bolyhos és piros párnák, feliratos szívecskék pár száz forintért. A finomságokkal még mindig nem lehet melléfogni, roskadnak a polcok az akciós, díszcsomagolású bonbonoktól, ezer forint alatti pezsgőktől, még az egyet fizet, kettőt kap ajánlatok se tűnnek gyanúsnak, sőt ajándék nyakláncot is kínálnak mellé.
 
Plüss macitól a szép szóig. Fotó: Kuklis István (galéria)
A klasszikusnak számító virágok körében a vörös rózsa egyeduralma megszűnt, felzárkózott mellé az orchidea és különleges mini változata. Persze a rózsa is tud meglepetést okozni: főleg, ha csillámporral és ragasztóval tartósra preparálják, majd műanyag szíveket szúrnak a közepébe.

A legbiztosabb tipp, amit a boltokban tévelygő ajándékkeresőknek lehet adni, hogy még ha a tárgyakból ki is fogytak, gesztusokból akkor sem kell – a szép szó többet érhet a plüssmacinál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női elnök a Rotary férfias világában

Női elnök a Rotary férfias világában
Nemcsak helytáll a még mindig férfiak uralta kemény üzleti világban Fehér Éva cégvezető, hanem a férfiak klubjának tartott Rotaryban is az ő nyakába akasztják júniusban az elnöki láncot. Tovább olvasom