Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Plüssállatokat gyűjtöttek a Károlyisok

Szeged - A hagyományos éves kollégiumi vetélkedő, a KOPAJ egyik előfeladata a játékok összegyűjtése, amelyekért majd pontokat kapnak cserébe a csapatok.
Rózsaszín nyuszik, kék kiskacsák, csíkos kutyusok és lila macik sorakoztak egymás mellett a TIK előtt kedden. A plüssállatokat a Károlyi-kollégium A épületének lakói gyűjtötték. A hagyományos éves kollégiumi vetélkedő, a KOPAJ egyik előfeladata a játékok összegyűjtése, amelyekért majd pontokat kapnak cserébe a csapatok.

Plüssállatokat gyűjtöttek a Károlyisok. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Gyerekkori játékok voltak ezek, már nincs rájuk szükségem – mutatta a sárga szatyorban összegyűjtött játék állatokat Horváth Alexandra. A negyedéves gyógypedagógus azt mondta, az unokahúgától is elhozott néhány plüsst, amelyek már feleslegessé váltak, így más gyerekeknek is örömet szerezhetnek a puha játékok. Hasonlóan gondolta Balassa Emese is, aki egy születésnapra kapott, piros szívet szorongató mackót hozott az egyetemi könyvtár elé. A fáradozásukért egy-egy gyümölcsízű cukorkát kaptak cserébe.

Plüssállatokat gyűjtöttek a Károlyisok. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Az összegyűjtött színes és puha plüssöket rászoruló, beteg gyerekeknek ajándékozzák majd a szervezők karácsonykor – mondta az A épület csapatának egyik tagja, Víg Miklós.

A másodéves földrajz szakos egyetemistától megtudtuk: a KOPAJ (Kollégiumi Pajkosságok) elnevezésű vetélkedőben a Károlyi-kollégium 11 emeletéből egy emelet a szervező, a többi tíz emelet pedig azért versenyez, hogy bebizonyítsák, ők a legjobbak. A KOPAJ idén november 19. és 21. között lesz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanácsi emlék a padlásról

A „Zsombó Község Tanácsa – Csongrád megye" feliratú intézményi tábla 2013-ban került elő a polgármesteri hivatal padlásáról. Tovább olvasom