Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 03. csütörtök - Hilda

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Polgármesterből lesz járásvezető Bodó Imre

Polgármesterből lesz járásvezető Bodó Imre

Szeged - A harmadik legnagyobb hazai járási hivatal vezetését vállalta el január 1-jétől Bodó Imre országgyűlési képviselő. A vezetőnek ettől a naptól kell megválnia a tiszaszigeti polgármesterségtől. A szegedi járási hivatal 187 fős létszámmal a Huszár utca 1. szám alatt kezdi meg működését.

Munkatársunktól - Délmagyarország napilap - 2012.12.31. 09:38
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Bodó Imre: ma még polgármester Tiszaszigeten, elsején már járási hivatalvezető Szegeden.
Bodó Imre: ma még polgármester Tiszaszigeten, elsején már járási hivatalvezető Szegeden.
A tiszaszigeti polgármesteri címtől válik meg január 1-jén Bodó Imre országgyűlési képviselő, aki a szegedi járási hivatal vezetője lesz. Ismert: a járási hivatalok elsősorban okmányirodai feladatokat, a gyermekvédelmi és gyámügyeket, valamint egyes szociális, környezetvédelmi, természetvédelmi igazgatási ügyek intézését veszik át a településektől. Szakigazgatási szervként fog működni a járási gyámhivatal, a járási állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal, a járási földhivatal, a járási munkaügyi kirendeltség.

Bodó Imre a Tessedik Sámuel Főiskolán személyügyi szervezőként végzett, 2004-ben a Pécsi Tudományegyetemen humánszervező képesítést szerzett, 2009-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen politikai szakértőként diplomázott. Közigazgatási pályáját 1994-ben kezdte Tiszasziget alpolgármestereként. 1998-tól a település polgármestere, 2007 óta országgyűlési képviselő.

– Szeged járás az ország harmadik legnagyobb járása: 200 ezer ember tartozik hozzá rengeteg intézménnyel. Ennek a vezetésére kaptam felkérést az illetékes szaktárcától. Megtisztelőnek éreztem a feladatot, és közel 20 éves szakmai tapasztalattal a hátam mögött úgy éreztem: meg lehet próbálkozni a járási teendők irányításával – mondta Bodó Imre.

Az országgyűlési képviselő nem állítja, hogy a teljes rendszer a kisujjában van, de polgármesterként mindegyik most hozzákerülő szakigazgatási szervvel napi kapcsolatban állt. – 187 munkatársam lesz, akiknek számítok a szakértelmére. Olyan vezetőket választok ki, akik elismert szakértői a különböző ágazatoknak. Szeretném, ha leendő munkatársaim szeretnék a munkájukat, és az ügyfelek is elégedetten távozhatnának az irodákból. Arra fogom kérni a kollégáimat, hogy próbáljanak minél közelebb kerülni az állampolgárokhoz, akik megérdemlik az odafigyelést – magyarázta Bodó Imre. A szegedi járási hivatal a Huszár utca 1.-ben működik, Sándorfalván az Ady utca 1.-ben kirendeltség lesz. Szegedhez tartozik majd Algyő, Deszk, Dóc, Domaszék, Ferencszállás, Klárafalva, Kübekháza, Röszke, Sándorfalva, Szatymaz, Tiszasziget és Újszentiván.

Másfél évig párhuzamosan lesz járásihivatal-vezető és parlamenti képviselő Bodó Imre. – 2014-től kisebb lesz a parlament, ezért onnantól már csak a járási hivatali teendőimre fogok koncentrálni. Addig azonban örömmel veszek részt a parlamenti politizálásban úgy, hogy az a választókerületemben élők és az egész társadalom hasznára váljon – mondta a politikus. Bodó Imre bízik abban, hogy most kezdődő munkáját 2014 után is folytatni tudja. – Amikor megérkezett a felkérés, nem gondoltam a 2014-es parlamenti választásokra: úgy éreztem, hogy két évtizedes szakmai múltammal tudok segíteni a most újjáéledő járási rendszer színvonalas működtetésében. Mindegy, hogy milyen politikai nézetet vall az ember, ha intézkedései és emberi tartása az ország érdekét szolgálja – mondta.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

1234 következő >> végére >>> 35 hozzászólás
Moderálásra küldöm 35. sousse 2013.01.03. 06:19

Pedig a PICK szalámigyárban szép piros színű könyvecskéje volt.Megvilágosodott!Megérte!

Moderálásra küldöm 34. egyszerű 2013.01.02. 14:29

"Addig azonban örömmel veszek részt a parlamenti politizálásban úgy, hogy az a választókerületemben élők és az egész társadalom hasznára váljon - mondta a politikus."

Köszönjük az ingyenes autópálya szakaszért tett erőfeszítéseit kedves képviselő úr!

Moderálásra küldöm 33. DMagóg 2013.01.02. 13:25

12.queenmargareth1 2012.12.31. 12:35: "Mire kapják a fizetésüket?!"

A szavazógomb nyomogatásáért, s tudniuk kell azt megnyomni, amit éppen "bekiabálnak" nekik. Néha még így is eltévesztik, s akkor van nemulass! Persze, a sok-sok bizottságban is van munka, fárasztó!

Moderálásra küldöm 32. Hammada_Fleet 2013.01.01. 21:59

" Bodó Imre bízik abban, hogy most kezdődő munkáját 2014 után is folytatni tudja. "

Mi meg nagyon bízunk abban, hogy nem.

Moderálásra küldöm 31. ikszy 2013.01.01. 19:27

Előre a FIDESZ-i úton! Legyen megint járás pártbizottsággal. A járási vezetés felfele mutogathat, a magasabb szinten pedig lefelé. Ha valami nem klappol, akkor "helyi szinten dőlt el", ha jól sül el a dolog akkor azt "szeretett vezérünknek, köszönhetik". A járásban pedig el lehet helyezni jó néhány tanulatlan hajbókolót jó pénzért.

Moderálásra küldöm 30. mezeinyuszi 2013.01.01. 19:16

29.margot 2013.01.01. 11:24 Teljesen korrekt a komment!

Annyival kiegészítve, hogy ez működött a "bolsik" idején is, csak akkor lényegesen nagyobb esély volt a "civileknek" is bekerülni a vezetői gépezetbe!! Míg most, csak fideszes pártkatonák uralhatják a mezőnyt 100%-ban!

Moderálásra küldöm 29. margot 2013.01.01. 11:24

A közigazgatás akkor működik jól ha politikusoktól mentes szakember irányítja. Lúzerek párt katonák elvhű FIDESZ talpnyalótól nem lesz igazi közigazgatás ember központú .

Moderálásra küldöm 28. klj-54 2012.12.31. 17:27

Én egy dolgot szeretnék az új évben:
Mindenki aki politikai pályán akar maradni, vagy oda készül, annak a PÁV1- kategóriás vizsgálaton át kelljen esni.
Akinek ez megvan az tudja miért írom!

Moderálásra küldöm 27. gavallér 2012.12.31. 16:39

A humán szervező és a személyügyi szervező között mi a különbség?
Mert a szakértőt még csak valahogy értem. Magasan kvalifikált genosse.

Moderálásra küldöm 26. tavimaszlag 2012.12.31. 15:58

21: a jogi végzettség, az jogi végzettség, én a PTE-n tanultam, a jogásznak lenni presztizs! Miért alapítanék pártot, jól elvagyok én a hivatalban, bár sok a munka, megéri!


35 hozzászólás1234 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...