Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Polgármesterből megyei képviselő

Magyari László (képünkön) 21 év után búcsúzott a röszkei polgármesteri széktől. Nem marad azonban távol a politikától: a megyei közgyűlésben folytatja munkáját.
2002-ben nem sikerült Borbásné Márki Mártának megnyernie a polgármester-választást, akkor 297 szavazattal kapott kevesebbet, mint a települést 1985 óta irányító Magyari László. Október 1-jén azonban megfordult a sorrend, Borbásné Márki Márta 568 vokssal győzött, Magyari Lászlóra 494-en, a korábban Pusztaszert vezető Börcsök Antalra 330-an szavaztak.

A 21 év után távozó Magyarit arra kértük, kommentálja a választás eredményét.
– Gratulálok Borbásné Márki Mártának, jó munkát kívánok neki. A választás eredményének okait nem keresem. Úgy gondolom, tisztességgel becsülettel dolgoztam 21 évig, szégyenkezni valóm nincs, ő majd folytatja a munkát.

A távozó polgármester a jövőben a Csongrád megyei közgyűlésben dolgozik. Az MSZP felkérésére indult a megyei képviselői posztért, listán jutott be a testületbe. Ez a munka nem idegen tőle, hiszen két cikluson keresztül már dolgozott a megyei közgyűlésben.

– Elsősorban a kistérségek gondjaival szeretnék foglalkozni, hiszen ez a terület közel áll hozzám – mondta terveiről. – Másrészt a megyei önkormányzat fenntartásában működő szociális intézmények helyzetén szeretnék javítani.

Magyari László már átadta a polgármesteri hivatalt utódjának, most pedig egy kis pihenőhöz jutott, hiszen a megyei testület első ülését jövő hét csütörtökön tartja. Addig a saját kis gazdaságában dolgozik, fűszerpaprikát készítenek elő szárításra, őrlésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magukon kezdik a megszorítást

Kevesebb pénzből működik majd az új szegedi közgyűlés: harminc százalékkal, 45 ezer forinttal… Tovább olvasom