Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Politikai sztárt szeretne az MSZP elnöke

Szeged - Mindenki, aki a magyar gazdaságért felelősséget érez, hozza haza a pénzét – jelentette ki Lendvai Ildikó pénteken Szegeden. Az MSZP elnöke beszélt arról is: fiatal miniszterelnök-jelöltre van szükség a következő választásra.
– Fiatal, az új korszak kihívásait képviselni tudó, megújulási igényt szimbolizáló miniszterelnök-jelöltre, új arcra van szüksége a szocialista pártnak a 2010-es választásokra – jelentette ki Lendvai Ildikó pénteken Szegeden. Az MSZP elnöke a párt júliusi kongresszusát előkészítő tanácskozás előtt tartott sajtótájékoztatót. Lapunk felvetésére – egyes politikai elemzők szerint sztárra lenne szükségük – kifejtette: – Sztár kell, igen. A modern politika kicsit médiapolitika is. Olyan ember kell, aki közvetlenül és a képernyőről is szuggesztív hatást tud gyakorolni, mint a sztárok. De politikai sztár kell, nem bulvársztár. Olyan, aki véleményével, programjával, erkölcsi feddhetetlenségével, hitelességével, elkötelezett baloldaliságával hódít.

Lendvai beszélt arról is: a szocialistáknak szembe kell nézniük az EP-választás tanulságaival. Az eredmény sok szocialista szavazó elvesztéséről tanúskodik, de ezek a választók nem a baloldaliságukat, hanem a bizalmat vesztették el. A részvételi arány az Unión belül nem számít alacsonynak, de hazai viszonylatban igen. Ez a pártelnök értelmezésében azt jelenti, hogy a választók közel kétharmada időt kért. A Jobbikkal kapcsolatban közölte: nem kérdez rosszul, de rosszul válaszol. Az emberek jogos biztonságigényére támaszkodnak, sokan gondolják, hogy a „fekete ruhások" hozzák el a biztonságot, de ez nem így van. Hangsúlyozta: a szocialistáknak konkrét válaszokat kell adniuk a közbiztonság és a morális biztonság kérdéseire is. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: az erkölcsi megtisztulást létkérdésnek tartja.

– Azt várom, hogy mindenki, aki a magyar gazdaságért felelősséget érez, hozza haza a pénzét. Tessék magyar vállalkozásokban, magyar bankokban tartani. Nem azért, mert kint tartani törvénytelen, hanem mert ezzel is a magyar gazdaságot kell fejleszteni. Az adótörvényekbe betettünk olyan passzust, hogy a jövőben – amennyire az európai normák lehetővé teszik – adózni kell a külföldi, eddig részben adómentes jövedelmek után is.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Kraftwerk 2009. június 15. 12:55
  „Az MSZP"politikai sztárt"szeretne.................:)))
  A NÉP meg azt,hogy eltakarodjanak a FÖLD színéről is!!!!!”
 • 20. madártej 2009. június 14. 18:23
  „Jól van, vén banya, itt van nektek a jó nagy Bigfoot Botka. Nevelitek már, nosza, elő a farbával! Legyen már egy jó napja a homokbányászoknak is az életben!:)”
 • 19. savos 2009. június 13. 16:36
  „Győzikét javaslom médiasztár miniszterelnök-jelöltnek. Az értelmi színvonala teljesen megfelelő az MSZP tagoknak és a rájuk szavazónak is. Részükről 100%-os nézettségre számíthat.”
 • 18. sugárbányász 2009. június 13. 14:21
  „Azzal, hogy mindenki itthon tartsa a pénzét, és ezzel segítse a fejlődést, egyetértek. De akkor hol marad az elszámoltatás arrol, hogy kik és milyen gazdasági terrorcselekményekkel követtek el hazaárulást? Miért marad el a büntetés? Hova lettek azok a számtanpéldába illő összegek amiket csak 10 hatványaival lehet kifejezni? Miért azoknak a kezét tiporja a kizsákmányoló osztály akik a kenyeret adják, akik a kenyeret megtermelik?”
 • 17. .suhym. 2009. június 13. 11:56
  „6. cselac!

  Valamit őrületesen "félrenéztél"....a hívők nem szokták "megdobálózni" a szónokot.))))))))))))))))))”
 • 16. Esovaro 2009. június 13. 11:53
  „"Egyebkent tortenelmileg igazolt, hogy amikor a gazdasag megakad, akkor a felszinre kerulnek a szelsosegek./1929-33/mert kell a rend minden aron!? "

  Erre egy pelda van ,Nemetorszag, mashol meg tudtak oldani a valsagot demokratikus keretek kozott,se a skandinav orszagok se Franciaorszag se Anglia nem lettek ,de az USA sem , se naci se kommunista diktaturak. Olaszorszag mar joval a valsag elott diktatura lett”
 • 15. .suhym. 2009. június 13. 11:52
  „".. nem korrupt csapatot tud összeszedni maga köré..."

  Hmmmmm....az lehet, hogy a csapata nem lenne korrupt, bár erős kétségeim vannak......,
  DE
  mi a helyzet vele?
  Ugyebár a híradások.....”
 • 14. török 2009. június 13. 11:45
  „ez mindig így volt, ahogy mondod, válságban erősödnek a szélsőségek. de ez nem biztos, hogy baj, hiszen válságban gyorsan van szükség erős kézre, és ha vége, akkor megint jöhetnek a puhány acsarkodók.”
 • 13. PipiczGabor 2009. június 13. 11:39
  „A baloldal legalabb 10 evig nem rug labdaba ebben az orszagban.Csepp a tengerben hogy egyesek a vagyonukat hazatelepitik./biztos tovig kopott a kormuk a becsuletes munkaban/Az MSZP reg a nagytoke partja.A nemzetiszocialistaKNAK tobb kuzuk volt a szocialis elkepzeleseknek mint nekik.Egyebkent tortenelmileg igazolt, hogy amikor a gazdasag megakad, akkor a felszinre kerulnek a szelsosegek./1929-33/mert kell a rend minden aron!? A gazadasagot nem bunbakkeresessel lehet kihuzni a katyubol szerintem.”
 • 12. Esovaro 2009. június 13. 11:36
  „"Az adótörvényekbe betettünk olyan passzust, hogy a jövőben - amennyire az európai normák lehetővé teszik - adózni kell a külföldi, eddig részben adómentes jövedelmek után is. "

  El fog bukni az alkotmanybirosagon mert nemzetkozi egyezmenyeket sert a kettos adozas elkerulesevel kapcsolatosan”
 • 11. török 2009. június 13. 11:36
  „nem szántam személyeskedésnek, csak nehezen tűröm az igazságtalanságot. utálom, amikor a fidesz mocskolódik azzal, hogy a másik fél demagóg és ellenséges. ne érts félre, az mszp sem különb, csak jelen esetben nem ők koholják az ilyen vádakat, amik pont rájuk igaz. persze lehet, hogy ellenzéki pártként jövőre ők is ezt fogják csinálni, ezért igazából a magyar politikai élettel alapjaiban lehet a gond.

  témához: 1. te is tudod, hogy az eu csak a pályázatok bizonyos részét fizeti, az már nagy szó, ha 90%-ot. a többit valahonnan elő kell teremteni. mivel szeged az utóbbi években rengeteg pályázati pénzre tett szert, ezért ebből adódóan rengeteg önerőt fizet be a projektekbe. 2. a város tavaly óta nincs eladósodva, megyeszékhelyek között egyedülálló módon. ehhez is kellett pénz, hogy az előző polgármester eladósítását helyrerakják. nem is kevés pénz kellett hozzá. ha nem fejlődne a város, és el lenne adósodva, akkor jogos lenne a feltevésed, hogy hova megy a befolyó pénz.”
 • 10. frakk 2009. június 13. 10:54
  „Török! Ne személyeskedj egy topik társaddal sem, mert abból még veszekedés is lehet. Elkerülte a figyelmedet én sem a fórumozótársakat szidom , hiszen a szabad véleménynyilvánítás alkotmányos jogunk. Maradjunk a tényeknél : Mennyivel bevétellel rendelkezik a város a parkolótársaság által beszedett jegy, bérlet, büntetés árakból.??? Hová tünik a többi pénz??? Azokat a válaszokat kérném mellőzni , hogy a helyiközlekedést fejlesztik ezekből a pénzekből. Hiszen elmondták minden projektet Eu pályázat révén nyernek el. Ehhez kapcsolódik következő kérdésem , miért haveri vállalkozók végzik az elnyert munkákat??? Én tudom a választ......”
 • 9. török 2009. június 13. 10:38
  „frakk: te írsz paranoiditásról? hát elment az eszed? nézz már meg egy önkormányzati ülést! szerinted ki a paranoid? tán nem az a bizonyos narancs oldal, akik mindenhol botka felelősségét keresik, és a fejlesztéseket fúrják? ráadásul teljesen tájékozatlan vagy, mert ha kicsit is utána jártál volna, mielőtt állatságokat írtál, tudnád, hogy botkának esze ágában sincs pártelnöki/miniszterelnöki pozíciót vállalni. szerencsére marad a polgármesterünk, legalább addig biztosak lehetünk, hogy nem lesz elbaszva a város. a fidesz persze a polgármestert tekintve sem tud alternatívát mutatni, mint ahogy a válságkezelésnél sem. szánalmasak.”
 • 8. frakk 2009. június 13. 10:12
  „Lendvajjival garantálva az Mszp bukása. Minden mondatába belefűzi a Fideszt, paranojás félelme van tőlük. Az agyának két felé kell majd szakadnia , mert jön a jobbik. Egy mondatba belefűzni a Fideszt, meg a jobbikot is nehéz lesz a butus pedagóguskámnak. Gondolom már A Botkát környékezik, hogy " tiszta politikus"- ként vállalja az Mszp következő arcát. Hová jutottunk a 80-as évek végén még BOtka - Újhelyi telefon adományáról írt a Délmagyar is. Az akkori alakuló parkolótársaság ingyen telefonokkal kedveskedett e két ifjú titánnak. Azóta kinőtték magukat. A parkolózónák is , meg Botka- Újhelyi is. Botka a polgármesterségből a miniszterelnökségbe tart, a belvárosi parkolózóna meg a Szeged 3/4-e nagyságot szeretné elérni.
  Természetes , hogy nem tiltakozik polgármesterünk a 20-25 %-s parkolóbevételek miatt. Annyira mély gyökerek ezek , hogy természetes a város részére ez a nagy hatékonysággal működő társaság:))))
  Hová tünik a többi pénz???? Mindig a hatalom és a pénz útját kövesd......”
 • 7. abdul66 2009. június 13. 09:42
  „Már itt is vértyog ez a botoxos öregasszony.Bizonyítottatok már elégszer,tényleg el kéne már húznotok a ....-ba”
 • 6. cselac 2009. június 13. 09:33
  „joy: Ujhelyinek úgy néz ki komoly része volt a Cusi-ügyben...

  csonakos: hol a bánatban voltatok? Se egy tojás, se egy rohadt paradicsom?”
 • 5. Natasha 2009. június 13. 08:26
  „Ezek már csak az utolsó kapálózások a maszop részéről. Le vannak írva teljesen. Most akarnak valami csodát tenni?”
 • 4. joy 2009. június 13. 05:39
  „Ma m.Agyarországon "prolitikai sztárt" találni lehetetlen.

  A gyűlölködő ellenségeskedőknek van egy fetisizált Jel-ük, a többi meg fasorban sincs.

  Esetleg Újhelyi lesz majd, ha még bizonyít párszor, hogy jó szervező, megfelelő, nem korrupt csapatot tud összeszedni maga köré.

  A vén trottyokat meg ki kellene rúgni a francba!
  Menjenek nyugdíjba -főként akik elbatták a dolgot a töketlen káoszdemokráciával!”
 • 3. comet 2009. június 12. 21:08
  „"Olyan ember kell, aki közvetlenül és a képernyőről is szuggesztív hatást tud gyakorolni, mint a sztárok."
  -ennyire futja Lendvaitól.
  Demokrácia kell meg egy oylan karakán politikus, aki a jelenlegi mocskot ki tudja söpörni a parlamentből, és nem a saját és sleppje zsebeinek töméséért töri magát, hanem azért a népért, amelynek szolgálatára felesküdött.
  A Gyurcsány féle szuggesztív sztár-szélhámosokat meg bíróság elé kell állítani.”
 • 2. csonakos 2009. június 12. 20:45
  „Hülyeségeket írsz! Nem volt itt semmi rejtve! Az, ha valamiről te nem tudsz attól még létezik. Rengetegen voltak! Csak te hiányoztál mert nem informálódsz rendesen. Csak szeretnéd ha itt bujkálni kéne, még demokrácia van.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csepregi Éva szereti a Balatont, és vendégségbe jár

Szeged - Jeles és ismert személyeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak… Tovább olvasom