Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Póni húzta a lopott roncsot - a rendőrség lefoglalta

Szeged - Véletlenül vettük észre út közben a különös rakományt: Zákányszékről egyetlen póniló által húzott kocsi hozta egy szegedi MÉH-telepre a Volkswagen Passat roncsautót, amelyről később kiderült, hogy ellopták.
– Nem dudáltak rám, de sokan fényképeztek – mesélte H. Z., hogyan fogadta őt és a szokatlan rakománnyal ellátott lovas kocsiját a többi közlekedő. A zákányszéki férfi egy ismerősétől kapott egy Volkswagen Passat roncsautót, amelyet ketten emeltek fel a lovas kocsira, és csütörtök reggel 9-kor indult a fuvarral Szegedre, az 5-ös út melletti MÉH-telepre. Délben, amikor találkoztunk a nyugati elkerülő úton, már közel volt a célhoz.

Póni húzta a roncs Volkswagent. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Három gyereket nevelek egyedül, gyesen vagyok. A feleségemmel válunk, most megy a vita. Amíg eljöttem, van, aki vigyáz a három-, a négy- és az ötéves gyerekre – magyarázta a kocsi irányítója. Matyi, a póniló keményen megdolgozott, hogy elhúzza a rakományt. Amikor rövid beszélgetésünk után folytatták az útjukat a MÉH-be, csak emberi rásegítéssel tudott megindulni az ötéves csődör. Újra összetalálkoztunk a férfival, amikor már a roncs nélkül hazafelé tartott; elárulta, 22 ezer forintot kapott a vasért.

Tegnap azt az információt kaptuk, hogy a lapunk internetes oldalán megjelent roncsautó lopott volt. „A Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrse tulajdon elleni szabálysértés gyanúja miatt indított eljárást az ügyben, mivel kiderült, hogy a cikkben szereplő autót ellopták. Ezzel kapcsolatban a tulajdonos feljelentéssel is élt a rendőrségen. A rendőrség az ügyben bírósági eljárást előkészítő eljárást folytat. A rendőrség az ellopott autót lefoglalta" – tájékoztatta lapunkat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Úgy tudjuk, a zákányszéki férfi ellen indult az eljárás, de a rendőrség ezt az információt személyiségvédelmi okok miatt nem tudta megerősíteni.

Póni húzta a roncs Volkswagent. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Donornak jó lett volna

„Nagy örömmel vettem észre a cikkben szereplő MÉH-telepre küldött roncsot, mivel tökéletes donor lenne a néhány hete összetört veteránomhoz" – írta szerkesztőségünknek e-mailben Rigó Péter, a Turbometal Motorblog (turbometal.hu) egyik szerzője. Arról érdeklődött, melyik MÉH-ben találhatja a roncsot, mert még nem tudhatta, hogy azt a rendőrség lefoglalta. – Németországban is eléggé keresett modell a Volkswagen Passat B1, már nem gyártanak hozzá elemeket. Az 1970-es évek elején kezdték gyártani. Egy felújított példány 5000 euró körüli áron kapható – tudtuk meg Rigó Pétertől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnapi zárva tartás: tesztüzem jöhet márciusban

Ma még nem tudni, hogy szűk 2 hónap múlva nyitva lesz-e vasárnaponként a Szeged Plaza és az Árkád üzleteinek egy része. Tovább olvasom