Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Pórul járt sajtimádó

Csongrád megyében az átlagosnál jóval többször riasztották szilveszter éjszaka a mentőket. A rendőrök néhány petárdázót tetten értek, és elfogtak egy autófeltörő sajtimádót. A tűzoltóknak gyakorlatilag nem volt munkájuk.
– Petárdázókhoz, családi veszekedésekhez, az óévet hangosan búcsúztatókhoz és egy tolvaj miatt riasztották az év utolsó napján Csongrád megyében a rendőröket. A térségben személyi sérüléssel járó baleset nem történt – tájékoztatta lapunkat a megyei főkapitányság sajtóreferense, M. Toronykőy Márta.

A szóvivő elmondta, Szegeden a járőrök petárdadobálás közben több személyt is tetten értek, a náluk talált petárdákat lefoglalták, ellenük szabálysértési eljárás indult.

Szegeden, az Acél utcában egy ittas férfi személygépkocsijával az árokba hajtott, szerencséje volt, sérülés nélkül megúszta a balesetet. A Pulz utcában, még éjfél előtt, trappista sajtot loptak el egy személyautóból. A tettes feltörte az autót, és a sajttal megpróbált elmenekülni. A tolvajt a jármű tulajdonosa üldözőbe vette és elfogta. Az egyébként büntetett előéletű, 25 éves szegedi sajtimádót őrizetbe vették.

Az év utolsó napján is előfordultak úgynevezett vakriasztások – mondta M. Toronykőy Márta.
Szilveszter éjszaka a mentőket az átlagosnál jóval többször riasztották. Tízszer részegséggel összefüggő, harmincnyolcszor pedig egyéb sürgős eset, például magas vérnyomás vagy mellkasi panaszok miatt kellett kivonulnunk – tájékoztatta lapunkat a mentőállomás szolgálatvezetője. A szolgálatvezető megjegyezte: az év utolsó napján az emberek egy része hajlamos arra, hogy nem veszi be a gyógyszerét, mert szeretne alkoholt inni, ugyanakkor az is előfordult, hogy voltak, akik gyógyszerre ittak szeszesitalt. Petárda okozta sérüléshez nem riasztották a mentőket.

A tűzoltóknak szinte esemény nélkül telt el az év utolsó éjszakája, mindössze egy kigyulladt szeméttartót kellett eloltaniuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petárdázások és egy sajtlopás volt az összes rendbontás

Szeged belvárosában petárdadobálók miatt indult szabálysértési eljárás, a Pulcz utcában egy… Tovább olvasom