Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Posta - parkolóhely nélkül

Szeged - Nem lehet parkolni a szegedi nagypostánál, az emberek vagy szabálytalanul állnak meg, vagy több 100 méteren vonszolják a 20 kilós csomagokat. De nemcsak a Vár utcában nincs parkolóhely.
Egyedül a posta saját járművei állhatnak meg a Vár utcában, a belvárosi tömb oldalában, oda az ügyfelek nem kanyarodhatnak be, és nem parkolhatnak. Ha több 10 kilós csomagot akarunk feladni, vagy átvenni, igencsak kínlódhatunk míg a posta és az autónk között nem csekély távolságot megtesszük.

A nagyposta épülettömbje körül sosem hemzsegtek a parkolóhelyek. Akinek ott akadt intéznivalója, tudta, hogy a Deák Ferenc utcában sem állhat meg, mert a beforduló trolinak kell a tér – a jármű kanyarodása miatt különben becslések szerint legalább 20 parkolóhely vész el. Ez adottság, ezen nem lehet változtatni. Egyedül a Vár utcában lehetett üres négyzetméterekre vadászni – a közelmúltig. Most azonban a szabad oldalon sincsenek már parkolóhelyek, mert oda kerékpárutat festettek fel. Előfordulhat, hogy csak a Belvárosi mozi környékén szoríthatjuk be autónkat két másik közé.

A postai csomagfelvevő előtt a troliké a főszerep. Fotó: Miskolczi Róbert
A postai csomagfelvevő előtt a troliké a főszerep.
Fotó: Miskolczi Róbert

A 90-es évek elejéig a nagyállomásra jártunk csomagokért, az épület előtti placc a parkolóhelyek eldorádója volt. A belvárosi nagyposta azonban fokozatosan vált egyre megközelíthetetlenebbé – autóval. Pedig még mindig sokan adnak fel nagy pakkokat, az árak ugyanis kedvezőek: egy szabályos alakú, úgynevezett standard csomagot 20 kilóig 930 forintért, kevésbé szabályosat 1420 forintért lehet feladni.

A parkolóhelyek száma folyamatosan csökken, miközben egyre több az autó – foglalta össze egy mondatban a belvárosi zsúfoltsággal kapcsolatban kialakult helyzetet Forrai Gábor, az SZKT Szepark parkolási ágazatának igazgatója. Azt is hozzátette: ezt a jelenséget nemcsak Szegeden tapasztalhatjuk, az összes nagyváros ugyanezzel a problémával küzd. Mellesleg minden parkolóhelyek megszüntetéséről vagy foglalásról szóló döntés bejárja a hivatalos útját: a városüzemeltetési irodától, a bizottságon át, a közgyűlésig.

Csak a Zrínyi utcában akadnak szabad helyek

A sors iróniája, hogy az SZKT közönségkapcsolatok irodája és a Szepark ügyfélszolgálata előtt, a Deák Ferenc és az Oroszlán utca sarkán is művészet leparkolni. Gyakran előfordul hogy valaki parkolójegyért vagy bérletért ugrik be, és közben megkapja a mikuláscsomagot. Autóval megközelíthetetlenek a Takaréktár, a Horváth Mihály, a Kígyó, a Fekete sas utcai bankok, közintézmények, üzletek. Az egész belvárosban egyetlen utcát ismerünk, ahol mindig találni szabad helyet: ez a Zrínyi utca.

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. IVY 2009. szeptember 30. 11:43
  „Csúcs, pl. múlt7en volt a Vár utcában!
  9-es troli kanyarodott volna a múzeum felől, de egy csomagszállítós autó, vészvillogóval az utca kellős közepén drosztolt! Sofőr? Az sehol. Ott dekkoltunk 4-5 percet, mire "emberünk" előkerült az ügyvédi irodából, vigyorogva.”
 • 56. floridaimagyar 2009. szeptember 29. 14:41
  „AZERT MEG IS CSAK AZ A FOPOSTA ES HA AZT NEM LEHET MEGKOZELITENI KOCSIVAL HOGY FELADJ EGY NAGYOBB CSOMAGOT AZ CIKI. EPP MOST JOTTEM IDE VAKACIOZNI ES BEMENTEM HOGY ATVEGYEK EGY IRATOT - NEM SOKAT VALTOYOTT 13 EV ALATT!!!”
 • 55. joy 2009. szeptember 29. 09:10
  „Megsúgom a tisztelt cikxerzőjének:
  300 m-re van a parkolóház. Aki annyit nem bír cígölni, az vigyen magával rollit a pakknak, mintkor piacolni megy!
  Gyakorta trollok arra a 9-essel, én még sosem láttam ott pakkolásért parkoló autót, de annl több levél-küldemény kiváltóét!
  Vagy a pizzázóba, butikba térő autóját, amint a képen is látszik.

  A fotó jellemző jelenetet ábrázol.
  Csaknem mindig parkol 1-2 autó szabálytalanul, soxor teljesen megakasztva a troli forgalmát.”
 • 54. lila 2009. szeptember 29. 08:22
  „Nem kellene minden embernek kocsival járni!Csak a környezetet szennyezik.”
 • 53. 3xhe 2009. szeptember 29. 07:24
  „Talán ha a postát áthelyeznék jól megközelíthető szabad területben gazdag helyre, mondjuk a Mars téren a buszpályaudvar helyére tervezett rendezvényközpontba? Nappal bőven lenne hely parkolni körülötte. Kár azért a szép patinás épületért amiben most a posta van”
 • 52. Szodabikarbona18 2009. szeptember 29. 06:45
  „szemoka email olcsobb és gyorsabb.”
 • 51. Szodabikarbona18 2009. szeptember 29. 06:44
  „és még pofatlanul kérdezgetik ott,hogy elégedett a lakasbiztositasaval?lottoszelvenyt kér? egyszer ugy ráorditottam:nincs pénzem!!! azota nem mernek hozzam szolni :)”
 • 50. SP 2009. szeptember 28. 21:47
  „A városrészek postái, ha képesek lennének teljes körű szolgáltatásra, akkor a parkolási terheltség csökkenne a nagy postánál is.”
 • 49. SZEMOKA 2009. szeptember 28. 21:07
  „Szerinten a posta úgy szar,ahogy van.Lehet ,hogy olcsóbb,mint a gls,dhl... de ha azokkal vitetem el a csomagot az 24 órán belül a cimzetnél van.A posta meg 1-2 hét mire kiviszi és nem biztos,hogy minden csomag hiánytalanúl jut el a címzetthez!!!!Nem tudom melyik kerül többe,a szállítás vagy a ki lopott dolgok pótlása!!”
 • 48. Gollam 2009. szeptember 28. 20:55
  „#48# Jó nagy rezsid lehet, ha azt CSAK a a nagypostán veszik föl... A levél forgalom meg attól is csökkenhet, hogy TE is sajnálod a bélyeg + képeslap árát az ismerőseidtől, netán szeretteidtől! Parkolás... Most a centralizált város szívében legyen a nagyposta, ahol van tömegközlekedés, vagy netán a leendő logisztikai központban, ahol viszont leenne parkoló?? Tyúk vagy tojás???”
 • 47. nagypappa 2009. szeptember 28. 20:13
  „Egy Szegedi kispostára vittem a havi rezsimet feladni. Nem vették fel a pénzt, vigyem a nagypostára. Azóta csak internetes átutalással fizetek.
  Az ajánlott levélátvétel egy külön cirkusz. Természetesen nem a helyi postán lehet átvenni. CSAK A NAGYPOSTÁN.
  Két helyen aláírni plusz nyomtatott betűvel odaírni a nevet. És ezért csak egy levelet adnak.
  Szerencsétlen alkalmazott már rojtosra beszéli a száját.
  Gondoltam, anyósomat felvetetném oda dolgozni, hátha akkor itthon csendben lesz.
  A parkolási lehetőségeket már előttem leírták.
  Nem tudom, a csomag biznisz hogyan műkszik náluk, de pénzforgalom és a levélforgalom drasztikusan csökkenhetett.
  Valamikor, ha csak a Balatonra mentünk 20-30 képeslapos is írtunk...
  Ma? Az idejére sem emlékezem mikor írtam, kaptam képeslapot.”
 • 46. andreasz 2009. szeptember 28. 19:03
  „Évekkel ezelőtt volt elképzelés a Széchenyi tér alatti parkolóra. Hogy magán vagy állami tőkéből, arra már nem emlékszem.Ez teljesen kimúlt?”
 • 45. turulvedo 2009. szeptember 28. 17:52
  „abrak ez jo volt! különben nagyon nagy az arcuk,ugye régen szépen átnéztek minden csomagot ,akár ki is vehettek belöle ezt-azt. szánalmasak!ugyanugy mint a telefon lehallgatók!”
 • 44. maz 2009. szeptember 28. 17:31
  „gls, dhl .... hazhoz jon setaljon a postara aki szereti az aberaltakat nem csomag kepeslapert akartak majdnem 9000ft elkerni szerintem a posta ugy szar mint az egesz orszag”
 • 43. ifj. Nagy Gábor 2009. szeptember 28. 16:28
  „12. antikos 2009.09.28. 12:56
  "Egyébként meg hibás döntés volt a bicikli sávot odatenni. Iszonyat veszélyes amikor nagy sebességgel jönnek a múzeum felől a bringások. Te meg poroszkálsz a Deák Ferenc utcából kifelé..."

  Csirén (19.) fórumtársnak is:

  Lehet hogy tényleg hibás döntés volt.

  A Magyar Kerékpárosklub javasolta egyidejűleg megépíteni (azaz felfesteni) a Híd utcában a kerékpársávokat, és egy év próbaidő után a célszerűbb megoldást megtartani.

  Azért kellett volna mindkettő, mert ha csak a Híd utcai változat valósult volna meg, akkor ugyanúgy lehetne kritizálni most azt, mint most a posta mellettit, hogy "deszar ez így". :-)) Ezt lehetett volna elkerülni. A kettőből az egyik ugyanis szükséges!”
 • 42. Haho66 2009. szeptember 28. 16:27
  „Nem szégyen, hogy nem tudod, mert már nem tudom, mikor, bezárták, és valahová máshová áttelepítették. (Nem esküdnék meg rá, hogy nem épp a Csaba utcába). Most élelmiszer bolt van a helyén, a patikával szemben.”
 • 41. geza 2009. szeptember 28. 16:20
  „# 39 Ott hol van posta? (szégyen de nem tudom)”
 • 40. abrakapokusz 2009. szeptember 28. 16:17
  „Kb. 5 éve írtam a Potának egy panaszoslevelet, mert felháborítónak tartom,
  hogy a központi csomagfeladás-átvétel közelében lehetetlen szabályosan leparkolni.
  Válszolt rá egy főosztályvezető:
  - Vannak más posták is, adjam fel máshol a csomagokat!

  Levontam belőle a tanulságot: Nem levelezek többé aberráltakkal!”
 • 39. Haho66 2009. szeptember 28. 16:13
  „Én inkább a Mars térre jártam, nagyon nem jött be a a Boross József utcai.”
 • 38. geza 2009. szeptember 28. 16:10
  „# 37 Én se siratom, de azért egyszerűbb volt odamenni és elviselni a nem éppen vevőközpontúságot, mint kocsiba ülni szennyezni a levegőt 1-2 db levélért.
  Megjegyezem a Petőfin is fizetni kell....(ha kocsival megy a polgár)”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kialakult a delmagyar.hu teniszversenyének főtáblája

Két selejtező után kialakult az SZTE Alma Mater-delmagyar.hu teniszversenyének döntője. Az október… Tovább olvasom