Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 12°C | 17°C Még több cikk.

Postán küldték haza a prostik euróit

Postán küldték haza a prostik euróitFotó: Segesvári CsabaA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Budapest, Csongrád megye - Kilenc gyanúsított kiadatásáról döntött tegnap a Fővárosi Törvényszék, a lányok futtatása miatt elfogott fiatal Csongrád megyei férfiak április elsejére már Franciaországba kerülhetnek.
– Nézze meg, ő egy kismama – mutatott a padon zokogó fiatal nőre az egyik gyanúsított édesanyja tegnap az egyik budapesti bíróságon. Az asszony több ismerősével és rokonával érkezett a Fővárosi Törvényszékre kedden, ahol a bíróság 9 gyanúsított kiadatásáról döntött.

Megírtuk, a franciaországi nancyi hatóságok kérésére összesen 12 férfit vettek őrizetbe hétfőn Csongrád megyében: őket lányok futtatásával, pénzmosással gyanúsítják.

A kiadatási tárgyalásokat kedden hármasával tartották, a reggeli ügyeknél Várhegyi Éva bírónő elmondta, az Interpol közreműködésével fogták el a gyanúsítottakat. Elhangzott, L. Zoltán Tamás, K. Henrik, R. Zoltán után a franciák két éve tavasszal először Bordeaux-ban, majd fél évvel később már Strasbourgban nyomoztak.

A 21 éves R. Zoltán tárgyalásán a bíró a rendelkezésre álló iratok alapján elmondta, a prostituáltak egy magyar nő és egy magyar férfi által bérelt lakásban dolgoztak, ahol a futtatóik is laktak. R. Zoltán ellenőrizte G. Anita munkáját, vette át a bevétel nagy részét. A lehallgatott telefonok szerint erőszakosnak mutatkozott G. Anitával szemben, aki erre panaszkodott is. Közvetlen kapcsolatban volt  K. Krisztoferrel. G. Anita 3000 eurót küldött haza postán a gyanúsítottnak.
 
Postán küldték haza a prostik euróit. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)
A tárgyalásokra minden elfogott családja eljött. Az egyik szegedi férfi rokona ismerősként köszöntött bennünket, mivel egy ismert hazai zenész. Elmondta, neki nincs köze az ügyhöz, csak segíteni jött. A gyanúsítottak családtagjai higgadtan figyelték az eseményeket, egyetlen hangos szó sem volt a bíróság folyosóján. A rokonok enni, inni hoztak a hétfő reggel őrizetbe vett családtagoknak, senkin sem látszott idegesség vagy megilletődés.

Várhegyi Éva bírónő három gyanúsított esetében döntött az átadás és az átadási letartóztatás elrendeléséről. Kilenc gyanúsított közül csak egy fellebbezett, a többiek végzése jogerős. A férfiak április elsejére már Franciaországban lehetnek. A tárgyalásokon elhangzott, a magyar hatóság nem vizsgálja, bűnösek-e a férfiak, csupán a kiadatásról dönt.

– Ártatlanul hurcolnak meg – ezt már kora délután mondta lapunknak H. Milán. A 21 éves szegedi férfi látszólag meglepődött a gyanúsításon, azt is mondta, mindössze 100 ezer forintja volt, amit lefoglaltak hétfőn a rendőrök. A férfi a bírótól azt kérdezte: Vallott rám valaki, ezért vagyok itt? A kérdésre nem kapott választ. Csiszár Judit bíró elismételte, a gyanúsításról a franciák döntöttek, így védekezni is majd ott kell. A délutáni tárgyalásokon K. Sándor, H. Milán és R. Tibor kiadatásáról döntött a bíróság. Az átadási tárgyaláson elhangzott, a gyanúsítottak egy esetleges börtönbüntetés esetén Magyarországon is letölthetik a szabadságvesztést.

A tizenketteken kívül további négy gyanúsítottat fogtak el Franciaországban. Információink szerint csak a szegedi gyanúsítottaktól foglaltak le nagy értékű járműveket, a baksi, csanyteleki férfiak szerény körülmények között éltek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Víz világnapja: kitüntetés és pályázat

A víz világnapja alkalmából Pintér Sándor belügyminiszter tegnap, Budapesten kitüntetéseket adott át az Ativizig munkatársainak. Tovább olvasom