Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Postarablás Szegeden - Gedeon a tettes nyomában

Szeged - Hatalmas erőkkel kezdte meg a felkutatását a rendőrség annak az ismeretlen férfinak, aki hétfő délelőtt kirabolta a kecskéstelepi postát az Újvidéki utcában. A rabló menekülés közben elvesztette a sapkáját, utoljára a Sipos Iván utcában vélték felismerni.

4 szirénázó rendőrautó süvöltött el hétfő délelőtt háromnegyed 12-kor lapunk Szabadkai úti szerkesztősége előtt: „Kiraboltak egy postát Szegeden, az Újvidéki utcában" – érkezett szinte percre pontosan 1 órával később a hivatalos rendőrségi tájékoztatás a nagy sietség okáról.

– Egy férfi fegyvernek látszó tárggyal, arcát eltakarva követelte a bevételt az alkalmazottól, majd a nem jelentős összegű pénzzel elmenekült. A Szegedi Rendőrkapitányság rablás miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást – halottuk a kecskéstelepi 19. számú posta előtt Szenti Szabolcs főhadnagytól. A nem jelentős összegű pénz ellenére szinte az egész kapitányság az Újvidéki utcába vonult: ott láttuk Zélity László szegedi rendőrkapitányt, Márton István megyei bűnügyi igazgatót, és Szekeres Tibor bűnügyi osztályvezetőt.

A rendőrök egy kutyát is bevetnek a nyomozásba. Fotó: Karnok Csaba
A művelődési házban működő postát rabolta ki az ismeretlen férfi.
Fotó: Karnok Csaba

A több tucat nyomozó az Újvidéki, és a rá merőleges Zombori utcai házakba csengetett be. Ahol nem találtak otthon senkit, ott a rendőrök a kerítésre felcsimpaszkodva kémleltek be az udvarra: hátha megbújt valahol a rabló.

Középkorú, magas férfit keresnek

A rabló a rendőrségnek adott személyleírás alapján 35 és 45 év közötti, 180-190 centiméter magas, közepes testalkatú, tüsihajú, hosszúkás arcú, az átlagosnál hosszab nyakú férfi, akinek nincs bajusza, sem szakálla, hangja érdes. A rabláskor sötétzöld, kissé kopott, derékig érő, szőrmés, kapucnis kabátot viselt, sötét nadrággal, később szemtanúk fekete, hosszú ujjú pólóban látták.

– Csak azt kérdezték, hogy láttam-e valamit. Mivel a házban voltam, nem tudtam segíteni – mesélt a rendőrökkel való párbeszédről a posta mellett lakó idős nő. A nyomozók azonban nemcsak itt kutattak. A Vadaspark lakóparknál egy Zenta felé tartó buszt állítottak félre nem sokkal a rablás után hosszabb időre a rendőrök, amelyen két fiatalembert igazoltattak.

– Volt olyan információnk, hogy esetleg az elkövető is a járművön tartózkodik – mondta Szenti Szabolcs. A busz végül folytathatta útját, azon semmi gyanúsat nem találtak.

Forró nyomnak tekintették azt az elhagyott baseballsapkát, amit a rabló vesztett el menekülés közben a Zombori utca 7. szám előtt. A fejfedőt egy rendőr őrizte Gedeon, a nyomszakértő rendőrkutya megérkezéséig. A 3 éves német juhász egyértelműen azonosította, hogy a fejfedő a rablóé, majd hatalmas iramban a tettes feltételezett menekülési irányába kezdte el húzni gazdáját, Köteles Krisztiánt.

A rabló menekülés közben elvesztette a baseballsapkáját. Fotó: Karnok Csaba
A rabló menekülés közben elvesztette a baseballsapkáját, amelyet Gedeon,
a nyomszakértő rendőrkutya egyértelműen azonosított.
Fotó: Karnok Csaba

Eközben érkezett vissza a postához a nyomozók egyik csoportja: potenciális szemtanúkról számoltak be Zélity Lászlóéknak. A nyomok alapján kirajzolódott: a rabló a Zombori utcán át a Sipos Iván utca felé rohant, ahol találkozott egy járókelővel. A jelentés szerint ekkor lelassított, elmosolyodott, miközben valamit – feltehetőleg az arcát eltakaró sálat – szorongatott a kezében.

A rablóról a posta biztonsági kamerája felvételt készített, amit a rendőrség magával vitt.

Postarablás Szegeden. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Egyet elkaptak, kettőt nem

2008. január 11.: Minimális összeget sikerült magával vinnie annak a máig ismeretlen férfinak, aki zárás előtt rabolta ki a Csongrádi sugárúti, 12-es postahivatalt. A bűnöző fegyvernek látszó tárggyal kényszeríttette az alkalmazottat a bevétel átadására.

2009. február 6.: Kirabolták a Partiscum takarékszövetkezet Retek utcában működő fiókját Szegeden. A 25–30 év körüli férfi támadó a bankba belépve múmiamaszkot húzott az arcába, majd a pénztárosra egy fegyvernek látszó tárgyat fogott. Ezután egy nejlonszatyrot hajított elé azzal a felszólítással, hogy rakja bele a pénzt, majd elmenekült a helyszínről. Ruhadarabjait a Csongrádi sugárúton találták meg, az elkövető máig ismeretlen.

2009. május 29.: Kirabolták a szegedi Fontana Credit Takarékszövetkezet Oroszlán utcai kirendeltségét. A rabló arcát eltakarva érkezett, majd egy 25 centi pengehosszúságú késsel megfenyegette a pénztárost, 200 ezer forint átadását követelve. Miután egy zacskóban megkapta az összeg egy részét, gyalogosan a Tömörkény-gimnázium felé távozott. A nőt június 11-én azonosították, majd néhány nappal később Magyarcsanádon elfogták.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. droid3000 2010. március 24. 10:11
  „Tisztelt Szűcs Ildikó igazgató asszony (Magyar Posta) látja ez a valóság.Ezt a munkát végzi az ott dolgozó ember nettó 79.000 forintért-az életét kockáztatja és ön sokallja a 100.000ft-ot tőlük.Vivát!”
 • 37. boltoslány 2010. március 23. 17:12
  „14. efje 2010.03.22. 16:27

  Sehogy sem tudom elképzelni, ez az erőltetett sz.r mennyiben kapcsolódik a cikkhez??

  Egyáltalán azt nem értem, hogy miért kötnek ki egyes hozzászólók minden cikk kapcsán Gyurcsánynál és Botkánál?

  Viktort miért nem említitek soha? Pedig azon kívül, hogy megfertőzte a magyarokat ezzel a "másokra mutogatok, másokat teszek felelőssé, de amúgy ötletem sincs, mit kéne kezdeni" hangulattal, nem sokat tudott felmutatni.
  Ezt tapasztalom az utcán, az orvosnál, a boltban, a médiában, a hozzászólásokban. Az emberek megvadultak.”
 • 36. flexsnake 2010. március 23. 14:16
  „26. mert bénák vagytok és nincs ultratitkos informátorotok mint a blikknek :D Az ha kell még kerekít is hozzá egy történetet :D”
 • 35. nanemaaa 2010. március 23. 10:44
  „Nem találom a mese végét. :(
  Odáig rendben, hogy megtalálták a sapkát, a kutya megmondta, hogy ez bizony a rabolóé.... oszt uzsgyi elkezdett szaldni. Ééééés???? Utána mi történt? Még mindig szalad?
  Jobb népmeséket legalább befejzetek valahogy. Pl úgy, hogy "aki nem hiszi, az szaladjon utána"... vagy ilyesmi.”
 • 34. zsazsanéne 2010. március 23. 09:50
  „A Balagitóról ugrott át egy lakó gyűjteni egy kis pénzt,hogy legyen a következő héten mit elkölteni a kocsmában.Kecskéstelep egy nyugodt városrész volt eddig,de úgy látszik ez is már a múlt.”
 • 33. Grabowsky 2010. március 23. 07:05
  „""""26. segesvarics 2010.03.22. 19:53
  23. hozzászólás Grabowsky 2010.03.22. 19:19
  Nehéz lett volna a kamera felvételeiből kivágott képét ide tenni??

  Nehéz. Mert elvitték a felvételt a rendőrök. És a DM nem a rendőrség :-) """"

  Úgy értem a rendőrségnek (is) érdeke lenne hogy minél előbb felismerjék a tettest...

  De tőlem nyomozhatnak titokban is, ám lehet ha közzétették volna a képet, Gedeon már rég a kennelben csaholna...”
 • 32. gedeon 2010. március 23. 06:43
  „Frissítés? Van már valami új fejlemény az ügyben?”
 • 31. Tapasztalt 2010. március 23. 06:39
  „Pistabácsi, a te piros sapkád megvan még? Nehogy gyanuba keveredj....”
 • 30. nyomdasz63 2010. március 22. 21:38
  „A nagyállomás postát szétQrták, a Petőfi sgt-n lassúak,és nem lehet parkolni,a napfény park totózósának nem adnak posta-engedélyt,ezt meg kirabolják! Pedig most szoktam át ide.Nyugis helynek tűnt!Valami amatőr lehetett!”
 • 29. SP 2010. március 22. 21:10
  „A fotó nem torz,
  nem dől össze a ház, a qtya sem paralelogramma alakú. Igaz a rendőr fejéről a sapka lemetszve, de ezt oda lehet képzelni.”
 • 28. zsuzsika6906 2010. március 22. 21:02
  „Igen ezeket ha elfogják és egy kis időre be is csukják még mi etetjük és még mellé rendelnek ki egy ügyvédet a mi pénzünkön+egy pszichológust ezt is a mi pénzünkön .Természetesen jobb mert addig sem csinál semmi rosszat.Persze annak idején a komonizmus időszakában nem volt ilyen,fostak a büntetéstől mert akkor még az is az volt!”
 • 27. TrombiFrédi 2010. március 22. 20:41
  „Gedeon bácsi a nők bálványa...:)”
 • 26. asztenoszsz 2010. március 22. 20:41
  „Sztálin is postarablással kezdte, nem tudni, mire viszi még a hosszú nyakú, érdes hangú.”
 • 25. segesvarics 2010. március 22. 19:53
  „23. hozzászólás Grabowsky 2010.03.22. 19:19
  Nehéz lett volna a kamera felvételeiből kivágott képét ide tenni??

  Nehéz. Mert elvitték a felvételt a rendőrök. És a DM nem a rendőrség :-)”
 • 24. Besenyő_Pistabácsi 2010. március 22. 19:33
  „A piros sapkáról ítélve lehet, hogy valamelyik málé képviselő volt, amelyik nem tudta magát megszedni a hivatali idő alatt, most meg már vége mandátumnak és nem is tudja. Így szépen lassan nemsokára az egész egy rakáson lesz megint, csak a sitten.”
 • 23. Zsoltee0716 2010. március 22. 19:22
  „Nem csak ilyenkor kellenének kint a rendőrök az utcán!

  Hol volt a legközelebbi járőr?”
 • 22. Grabowsky 2010. március 22. 19:19
  „.

  Nehéz lett volna a kamera felvételeiből kivágott képét ide tenni??”
 • 21. csakmost5 2010. március 22. 19:17
  „Megélhetési bűnözés!”
 • 20. flexsnake 2010. március 22. 19:02
  „A partiscumos csávó volt az először sikolymaszkos? :D Ahol teljesen véletlen éppen nem működött a kamera....”
 • 19. penge 2010. március 22. 18:53
  „zehn, az ilyennel nem kell törődni. nem vetted még észre, hogy egyes kommentelők még akkor is politikát kiáltanak, ha a virágokról, lepkekergetésről vagy esetleg sárkányröptetésről jelenne meg cikk? akkor is baj volna, csak akkor az, hogy az papírsárkny jobbra vagy balra szállt. figyelmen kívül kell hagyni, majd lecsendesedik.”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Chuck Norris vs. Rózsa Sándor - már ezer javaslat a híd nevére

Közel ezer javaslat érkezett eddig az épülő M43-as autópálya Tisza-hídjának nevére. Hollywoodot immár Charles Bronson is képviseli. Tovább olvasom