Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Poul Nyrup Rasmussen Szegeden

Szeged - Szolidaritási programot dolgozna ki a közép- és kelet-európai országok támogatására az Európai Szocialista Párt.
A tervezetet mindenképpen elkészítik, ha a mostani választásokon többséget szereznek az Európai Parlamentben. Emellett fontosnak tartják egy olyan fellendülési program indítását is, amely elsősorban a városokra és régiókra, a köztük lévő szoros kapcsolatra épít - mondta Poul Nyrup Rasmussen, az Európai Szocialista Párt elnöke Szegeden, a Baloldali Páholy című rendezvényen szerdán.

Poul Nyrup Rasmussen 1993-ban lett Dánia miniszterelnöke. Kilenc évig töltötte be ezt a tisztséget. Jelenleg az Európai Szocialista Párt elnöke. Amikor miniszterelnök lett, Dániában 12,5 százalékos volt a munkanélküliség.

Magyarországon most 10 százalékhoz közelít a munkanélküliség aránya, így csaknem ugyanabban a cipőben jár most a magyar miniszterelnök, mint ő akkor - mondta a politikus. Új munkahelyek, szilárd, megalapozott közfinanszírozás és fájdalmas reformok árán sikerült ezt megállítani, és megerősíteni a gazdaságot, és így tesz most a magyar miniszterelnök is - fogalmazott kampánybeszédében a szociáldemokrata politikus.

Poul Nyrup Rasmussen az európai szocialisták kampányrendezvényein több országban is járt az elmúlt hetekben. Magyarországon a főváros mellett egyedül Szegeden vett részt kampányrendezvényen. A szegedi találkozó előtt személyesen találkozott Bajnai Gordon miniszterelnökkel, akivel áttekintették a magyar kormány eltelt ötven napjának lépéseit és eredményeit is.

Poul Nyrup Rasmussen az európai szocialisták kampányrendezvényein több országban is járt az elmúlt hetekben - Fotó: Karnok Csaba
Poul Nyrup Rasmussen az európai szocialisták kampányrendezvényein több országban is járt az elmúlt hetekben - Fotó: Karnok Csaba

"Nagyon kellemes találkozó volt, melyben kiderült, a magyar miniszterelnök fájdalmas, de szükséges döntések sorozatát hozza. A miniszterelnököt és a kormányát is tisztelem ezért, még akkor is, ha népszerűtlen döntéseket hoz" - mondta Poul Nyrup Rasmussen.

Az Európai Szocialista Párt kampánybeszédében kiemelte: fontos az összetartás, főleg most, hogy egész Európát szorítja a gazdasági válság. Mint mondta: egész Európában szerinte egyedül az Európai Szocialista Párt az egyetlen, amely határozott elképzelésekkel és konkrét programmal rendelkezik a válság megoldásához.

Emellett az európai szocialisták vezetőjeként fontosnak tartja, hogy erőteljesebb szolidaritás jellemezze a közép- és kelet-európai országok finanszírozását. Ehhez - ha a mostani választások után többséget szereznek az Európai Parlamentben - egy szolidaritási program kidolgozását is kezdeményezik - tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 2. tahoszegedi 2009. június 04. 21:37
    „<moderálva>”
  • 1. comet 2009. június 03. 22:35
    „az elmúlt húsz év alatt nyugatról számtalanszor méltatták a magyar politikai vezetést, úgy hogy ezzel már tele a padlás. Jó lenne már egy olyan kormány ami itthon lenne népszerű.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piros pont: leradírozzák a graffitiket a rakparton

Szeged - Hetek óta keményen dolgozik az IKV Zrt. tizenkilenc közmunkása, hogy a turistaszezon… Tovább olvasom