Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Pózolj Szent-Györgyivel!

Szeged - Nem hétköznapi versennyel próbálja megfogni a felvételire készülő gimnazistákat a Szegedi Tudományegyetemen működő Életvezetési Tanácsadó Központ. A középiskolásoknak saját magukat kell lefotózniuk Szent-Györgyi Albert szobrával.
– Ez olyan kreatív lehetőség, amelyben a fiatalok megmutathatják, mit jelent számukra a szegedi egyetem – mondta Tajti Péter, az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ irodájának vezetője. A központ szakmai vezetőjével, Szenes Mártával és munkatársaival egy gimnazistákat megszólító játékot találtak ki, minden résztvevőnek úgynevezett selfie-t kell készítenie, amelyen a Dugonics téri rektori hivatal lépcsőjén álló Szent-Györgyi Albert-szobor is látható.

A selfie angolul önarcképet vagy önportrét jelent, amely a közösségi médiában – legyen az Facebook, Twitter vagy Tumblr – egyre divatosabb. A felhasználók ezzel avatják be barátaikat mindennapjaik egy-egy pillanatába.

Sokan készítenek magukról portrét Szent-György Albert Dugonics téri szobrával. Fotó: Frank Yvette
Sokan készítenek magukról portrét Szent-György Albert Dugonics téri szobrával. Fotó: Frank Yvette

– Elsősorban a felvételire készülő fiatalokat kívánjuk megfogni. Az egyetem is egyre inkább az életük része lesz, ezért a központtal arra kérjük őket, mutassák meg, nekik mit jelent az SZTE, ezzel együtt híres Nobel-díjas kutatója és rektora, Szent-Györgyi Albert. Kíváncsiak vagyunk, ők hogyan készülnek egyetemi pályafutásukra, de mi ezt vidámabb stílusban kérjük, mint általában mások szokták – mondta Tajti Péter.

A képeket a központ e-mail címére, dcentrumkapcsolat@gmail.com-ra kell küldeni. A központ munkatársai átnézik és feltöltik azokat a Facebookra. A legkreatívabb önarcképeket az egyetem nyílt napján, február 8-án díjazzák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett börtönt kapott az orvvadász

Egy röszkei férfi a tanyájához tartozó földterületen lelőtt egy 3 éves őzbakot. Felfüggesztett börtönt kapott. Tovább olvasom