Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Prágai úttal lepték meg az algyői házaspárt

Algyő - Jóakarók, kollégák és barátok segítségével jutott el Prágába egy Valentin-napi hétvégére egy algyői házaspár. Nyereményjátékon indultak, nem ők nyertek, de ismerőseik összeadták a szállás költségét.
– Egy álom volt, Prága csodaszép – mondta Gáborné Hevesi Márta. Az algyői nő példás összefogásnak köszönhetően jutott el férjével, Ivánnal Csehország fővárosába, ahol február 14. és 16. között kapcsolódtak ki. Ahogyan sok más pár, ők is jelentkeztek a Pegazus Transzfer facebookos Valentin-napi játékára, szavazatokat gyűjtöttek. Mivel jócskán lemaradtak az élen járóktól, akik 11 ezer 490 szavazattal nyerték meg az utazást, az algyőiek és Márta kollégái, barátai besegítettek. Összeadták a pénzt, ami a felejthetetlen élményhez kellett.

– Az utolsó pillanatig titkolták, mire készülnek. 14 évig a mikrobiológián dolgoztam, az ottani egykori munkatársaim támogattak, illetve a bölcsődei kollégák, sőt a polgármester felesége is adott saját zsebből. Nagyjából 25 jóakarónak köszönhetjük az utazást, 26 ezer forint jött össze, még költőpénz is maradt – mesélte Márta. Az algyői bölcsődében dolgozott kisgyermeknevelőként, ahonnan rokkantnyugdíjba megy, így a prágai út búcsúajándéknak tekinthető a többiektől. A gyűjtésről értesülve először nagyon örült, majd pánikba esett, hogy elfogadhatja-e. Barátnője biztatta: fogadja el, hiszen mindenki jó szívvel adott.

Gábor Iván feleségével a Károly hídnál. Felejthetetlen élményt szereztek nekik a barátok. Fotó: DM/DV
Gábor Iván feleségével a Károly hídnál. Felejthetetlen élményt szereztek nekik a barátok. Fotó: DM/DV

Az utazásuk költségét a Pegazus Transzfer állta, helyet biztosítottak nekik a 8 személyes kisbuszban. – Általában szoktunk segíteni az utaztatással kapcsolatosan, ha tudunk. Mi is algyőiek vagyunk, és már amikor jelentkeztek Mártáék a játékra, tudtuk, hogy elvisszük őket, mert meghatott a történetük – árulja el Behan Gábor ügyvezető, hogy miért álltak a kétgyermekes házaspár mellé.

Rendes nyaraláson utoljára a nászútján volt Márta és Iván: Spanyolországban jártak. 21 éve házasok, nagyobbik lányuk 19, a kisebbik 13 éves. Csak egy-két napos családi kirándulásokat, például fürdőlátogatást engedhetnek meg maguknak. – Pénteken mentünk, vasárnap jöttünk haza. Megnéztük a Károly hidat, bolyongtunk az óvárosban, láttuk a katedrálist a várban – emelt ki néhány szép élményt Márta. – Nagyon hálás vagyok Fekete Editéknek és a Pegazusnak, hogy jó szándékúan felajánlották, hogy elvisznek erre az útra. A barátaimra mindig mindenben számíthatok, de ezzel nagyon megleptek. Köszönöm nekik a támogatást!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spiró is előadást tart a REÖK-ben

Négy színházi produkcióval is várják a közönséget, illetve március 4-én 18 órától Spiró György előadását is meghallgathatják az érdeklődők a REÖK-ben. Tovább olvasom