Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Presztízs díjak - kilencedszer

Csongrád megye - Kilencedik alkalommal adtuk át péntek este a Szegedi Tudományegyetem átriumában a 2012-es Presztízs díjakat a gazdasági élet legjobbjainak. 5 kategóriában hirdettünk győzteseket: Az év kisvállalkozása az Ezerjó Borkereskedés Kft., Az év középvállalkozása a Váczi-Vill Kft., Az év vállalkozása a HUNOR COOP Zrt., Az év új vállalkozása az Antavo Kft. Az év üzletembere Presztízs díjat Bodrogi Ferenc, a Bodrogi Bau Kft. ügyvezető igazgatója kapta. A KÉSZ cégcsoport különdíját a Famíves Kft.-nek ítélték oda. A díjazottakat a mecénások jelölték: a KÉSZ cégcsoport – mint a díj kiemelt mecénása –, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Hungerit Zrt., a Lapcom Kft., a Legrand Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem. A Presztízs díj támogatói: a CE Glass cégcsoport, a Szegedi SZEFO Zrt., valamint a Naturtex Kft.
Az SZTE TIK-ben ünnepélyes külsőségek közepette, látványos műsor keretében adtuk át a 2012-es Presztízs díjakat. A díj az eltelt években már többször alkalmazkodott sikeresen a társadalmi elvárásokhoz és a megváltozott körülményekhez. Filozófiája, hogy a már sikeres, nagy Csongrád megyei vállalkozások adják át az elismeréseket a még kevésbé ismert, de valamilyen területen eredményt felmutató vállalkozásoknak az értékmentés, értékőrzés, értékteremtés jegyében.

A gála vendégeit Winkler Nóra műsorvezető, Solymos László, Szeged alpolgármestere és Kóti Zoltán, a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó igazgatója köszöntötte. Solymos László elmondta: egy évvel ezelőtti beszédében még az átmenet évének gondolta 2011-et, kiszámítható gazdasági környezetet várt. Ez nem adatott meg, ezért felértékelődnek az ilyen események, minden elismerő szó a cég hírét viszi, értékét növeli. Kóti Zoltán szerint a Presztízs díjnak az az üzenete, hogy a mostani nehéz helyzetben is vannak jó, sikeres vállalkozások. – A díjat életben tartják a kitartó mecénások, támogatók – mondta.

Presztízs díjak - 2012 Fotók: Frank Yvette és Karnok Csaba (képgaléria)

Az ünnepeltek a következő sorrendben vették át a díjakat a mecénásoktól: Az év kisvállalkozása Presztízs díjat Kóti Zoltán adta át Eperjesi Péternek, az Ezerjó Borkereskedés Kft. ügyvezetőjének. Az év középvállalkozása Presztízs díj nyertese a Váczi-Vill Kft.: Váczi Bálint ügyvezető igazgatónak Károlyi László, a Legrand Zrt. vezérigazgatója nyújtotta át az elismerést. Az év vállalkozása Presztízs díjat a HUNOR COOP Zrt. kapta, a díjat Mészáros Zoltán vezérigazgató vette át Magyar Józseftől, a Hungerit Zrt. vezérigazgatójától. Az év új vállalkozása 2012-ben az Antavo Kft.: az elismerést Csarnai Gábortársalapító és vezető fejlesztő vette át a színpadon Szabó Gábortól, a Szegedi Tudományegyetem rektorától. Az év üzletembere Presztízs díj 2012 elismerést Bodrogi Ferenc, a Bodrogi Bau Kft. tulajdonosa, ügyvezető igazgatója érdemelte ki, a díjat Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adta át. A KÉSZ cégcsoport kiemelt mecénásként idén is különdíjat ajánlott fel, amelyet a Famíves Kft. kapott. A díjat Sóki János ügyvezető Szalados Lászlótól, a KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatójától vette át.

Presztízs díjak - 2012 Fotók: Frank Yvette és Karnok Csaba (képgaléria)

A díj mecénásai 2012-ben is kiválaszthatták azt az alapítványt, amelynek egy jelentős összeget gyűjthettek össze: a meghívottak adománykártyán, a jegyet vásárlók pedig belépőik árával járultak hozzá az adományhoz. Idén a Reménysugár a Dél-alföldi Hematológiai és Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvány volt a kezdeményezett: az 1 millió 68 ezer forintos támogatást dr. Bartyik Katalin, a kuratórium elnöke Vargáné Muráti Lilitől, a KÉSZ Zrt. tulajdonosának feleségétől és Kóti Zoltán kiadóigazgatótól vette át jelképesen.

Ezzel azonban még nem volt vége az adakozásnak: Winkler Nóra a műsor alatt kivetített üvegfestményeket árverezte el. A MéhKasAula művészei – Arany Gold Zoltán, Dencs Zsanett, Csider Veronika, Biroczki Ibolya – 5 művet ajánlottak fel aukcióra. Az árverezéssel, valamint további 2 kép eladásával az alapítvány javára összesen 1 millió 722 ezer forint gyűlt össze. Legvégül Szepesi Imre Zöld, a MéhKasAula művésze lépett a színpadra és ajándékozott egy üvegfestményt dr. Bartyik Katalinnak.

Presztízs díjak - 2012 Fotók: Frank Yvette és Karnok Csaba (képgaléria)

Ecset, festék, fény és adomány
„Ha valaki egyedül álmodik, az csak egy álom. Ha sokan álmodnak együtt, az egy új valóság kezdete." Hundertwassert, a különös osztrák építészt és festőt idézte tegnap este Winkler Nóra, a gála háziasszonya, és azt magyarázta, sokszor egy műalkotásra is ugyanaz igaz, mint egy vállalkozásra: mindkettőnek van piaci értéke, és értékük olykor nem mentes a szubjektív megítéléstől. Furcsa mondatok voltak ezek, ilyenek még sosem hangzottak el, amikor vállalkozásoknak adtak át díjakat. Eközben folytatódott a műsor, szólt a zene, a háttérben üvegfestményeken szűrődött át a fény, és egy ősz hajú doktornő, Bartyik Katalin egyszerű szavakkal köszönte meg a daganatos kisbetegeknek felajánlott adományt. Azokról a gyerekekről beszélt, akik hónapokra, fél évre, egy évre költöznek be a kórház falai közé, és akik közül sokakat elveszítenek. Egy infúziós pumpa félmillió forintba kerül – mondta. Ezek a szavak visszahangoztak a fülekben, amikor elkezdődött az árverés, és amikor egyre nagyobb összegeket ajánlottak fel a vállalkozások a kis méretű alkotásokért. Álmok valósulnak meg belőlük, miközben maguk az adakozók is álmodnak. Azok az adakozók, akik a Presztízs díjasok klubjának tagjaiként tegnap együtt ünnepeltek, örültek a másik sikerének, de nem feledkeztek meg arról, hogy kötelezettségeik is vannak.

Presztízs díjak - 2012 Fotók: Frank Yvette és Karnok Csaba (képgaléria)

A Presztízs díj nem jár pénzjutalommal, a győzteseknek erkölcsi elismerés a kitüntetés. Kiadónk olyan kommunikációs csomagot ajánlott fel számukra, amellyel egy éven át élhetnek lapjaink hasábjain. A Presztízs díjakat az elismerés egyik támogatója, a CE Glass készítette el különleges, fekete üvegből.

Jelöltek voltak
Az év új vállalkozása díjra jelölték a HACCP Tanácsadó Kft.-t. Az év kisvállalkozása díj jelöltje volt az Első Magyar Egészségügyi Marketing Kft. Az év középvállalkozása díj jelöltjei: Belányi Gyula egyéni vállalkozó, Bónus István egyéni vállalkozó, EPO-Trend Kft., Fingerprint Kreatív Kommunikációs Kft., Proko Travel Kft., Realio Kft. Az év vállalkozása díjra jelölték a März Fashion Kft.-t, a Metrisoft Kft.-t, a Printker Zrt.-t, a Rosmarin Kft.-t és a Váll-ker Kft.-t. Az év üzletembere díj jelöltjei: dr. Zolnay Krisztina patikavezető (Pharma Kígyó Kft.), Ledó Ferenc szaktanácsadó (Dél-alföldi Kertészek Szövetkezete), Sápi Ákos üzletág-igazgató (Pannon Safe Kft.), Soós Sándor elnök-ügyvezető (Pillér Takarékszövetkezet).

Presztízs díjak - 2012 Fotók: Frank Yvette és Karnok Csaba (képgaléria)
  

Az év kisvállalkozása díj: Ezerjó Borkereskedés Kft., Eperjesi Péterügyvezető igazgató: – Meglepetésként ért a díj, és már maga a jelölés is rendkívül jólesett. Soha nem volt még ilyen nívós díjban részünk. Remélem, hogy a munkánkat értékelték ezzel. Azt gondolom, hogy nagyon jó kis csapattal dolgozunk, és azon túlmenően, hogy egy üzlet vagyunk, többet is letettünk a borkedvelés, a borkultúra asztalára. Az ország összes borvidékéről vannak borászaink, köztük jól ismert, neves szakemberek, és olyanok, akiket mi fedeztünk fel, és megismertettünk a helyi közönséggel.

Az év középvállalkozása díj: Váczi-Vill Kft., Váczi Bálint ügyvezető igazgató: – Nagy örömmel fogadtam a Presztízs díjat, váratlanul ért. Egy középvállalkozás vagyunk, mint ahogy a díj is tükrözi. Nagyon rugalmasan próbálunk alkalmazkodni a piac kihívásaihoz, és igyekszünk a lehető legtöbb szolgáltatást adni a cégünknél minden kivitelezőnek, villanyszerelőnek és felhasználónak. A díj természetesen inspirál a további fejlődésre, szeretnénk továbbfejleszteni a céget, tervezzük újabb raktárépület vásárlását vagy bővítését a közeljövőben. Amennyiben a válságos időszak véget ér, a létszámbővítés is elképzelhető.

Az év vállalkozása díj: HUNOR COOP Zrt., Mészáros Zoltán vezérigazgató: – A köszöneté az első szó: szeretném megköszönni a mecénásoknak, az alapítóknak, hogy ezt a díjat létrehozták. Azt gondolom, már a jelölés is óriási dolog. Ezúton szeretnék gratulálni a többi jelöltnek. A színpadon úgy fogalmaztam humorosan, de őszintén, hogy a második legnagyobb köszönet 27 ezer hölgyé, hiszen ők a törzsvásárlóink. Mérhetően bennünket választanak nap mint nap, hétről hétre. A HUNOR COOP Zrt. munkatársai közt 270 hölgy található 22 településen, 40 üzletben – ők a mi csapatunk oszlopai.

Az év új vállalkozása díj: Antavo Kft., Csarnai Gábor társalapító és vezető fejlesztő: – Az ilyen elismerés mindig váratlanul jön. A magyar médiában nem nagyon reklámozzuk magunkat, és jólesik a visszajelzés, hogy itthon is felfigyelnek ránk. A csapat fele, három fő Londonban dolgozik, a másik három Szegeden, itt van a technikai végrehajtó csoport. Kint működik a menedzsment és a marketing, itthon pedig a felhasználók kiszolgálása és a szoftverfejlesztés zajlik. Már több mint száz országban használják a termékünket, a díj további ösztönzést ad, hogy növeljük a felhasználók körét.

Az év üzletembere díj: Bodrogi Ferenc, a Bodrogi Bau Kft. ügyvezető igazgatója: – Nagyon kellemes meglepetés volt, amikor megtudtam, hogy erre a díjra jelöltek, és amikor kiderült, hogy sikerült elnyerni ezt a megtisztelő elismerést. Nagyon sok év munkája, illetve sok ember munkája van emögött. Úgy gondolom, ez nemcsak az én elismerésem, hanem a kollégáimé és a környezetemé is. A szüleim amellett, hogy a tanulmányaimat támogatták, példaértékű emberi magatartásra tanítottak. Fontos számomra a stabilitás, ezt a feleségem, Gyöngyi biztosítja. Együtt dolgozunk, közösen érjük el azokat az eredményeket, amelyek körvonalazódnak.

A KÉSZ Cégcsoport különdíja: Famíves Kft., Sóki János ügyvezető: – Nagyon örülünk a díjnak, váratlanul ért minket. A megrendelőink visszaigazolását látjuk benne, ez sok erőt ad nekünk a jövőre nézve is. A cégünk több mint huszonkét éve alakult, az elsők között a rendszerváltozás után – azóta vagyunk a piacon. Egyetlen cégünk van, nem száz között próbálunk egyensúlyozni. Úgy gondolom, hogy jó minőségű a munkánk, és azt látom: visszatérő kuncsaftjaink vannak. Jelenleg harminc körüli létszámmal dolgozunk, korábban voltunk többen is, de sajnos a válság nálunk sem múlt el nyomtalanul.

 

Olvasóink írták

 • 11. tatár 2012. december 08. 13:45
  „Ajánlott irodalom - Bibó István: Elit és szociális érzék.

  Egészen a 108. képig komolyan aggódtam, hogy csak pogácsa jut az elitnek. De onnantól kezdve láttam, hogy beindult a svédasztal is ezerrel.:)))))”
 • 10. csupaszpisztoly 2012. december 08. 13:27
  „Jól van ez így. Bárcsak minden gazdag ember Magyarországon költené a pénzét!”
 • 9. pirosmedence 2012. december 08. 12:12
  „Az átkosban az elvtársak, most meg megjutalmazták egymást a milliomosok, akik közül sokan a fideszhez kötődnek. Nem akarok senkit bántani, de többek szemét ez is csípi: a Rotary-klub valóban sokat segít, de aki nem jobboldali érzületű meg nincs elég pénze, azt azért finoman szólva kinézik: voltam egyszer egy ilyen jótékonysági bálon, ott az aperitif a 12 ezer forintos whiskynél kezdődött!!!!!”
 • 8. queenmargareth1 2012. december 08. 12:03
  „baromi izgi lehetett!elfogadnám az arra az estére egyszer felhasznált ruhák árát a hölgyektől”
 • 7. szatyi 2012. december 08. 11:21
  „Nekem az ilyen és hasonló rendezvényekről mindig Rejtő Jenő - Elveszett cirkáló című műve jut eszembe:
  " Az úri közönség táncol,..."”
 • 6. roxper 2012. december 08. 11:04
  „Komolytalan díj, ha a coop nyertes lehet!!!”
 • 5. Lucia 2012. december 08. 09:12
  „Az év vállalkozása nem a Telin TV? O. János dec. 31-el 8 embert rúgott ki! Konyec Telin?”
 • 4. kontrapista 2012. december 08. 08:11
  „Az év új vállalkozóját, Csarnai Gábor olyannyira meglepődött, hogy elfelejtett az alkalomhoz illően felöltözni !”
 • 3. ooo111 2012. december 08. 06:45
  „Ahol Nemesi Pali megjelenik, az jó hely lehet. :-) Bunkóság garantálva. <moderálva>”
 • 2. Amati 2012. december 08. 06:41
  „1.
  milyen beruházások?

  btw, a fűtést kikapcsolták már?”
 • 1. yazz 2012. december 07. 23:10
  „Ma is el dőlt itt este a jövő évi szegedi beruházások sorsa :) KOMÉDIA”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Poézissal teli kolorizmus – Zombori László tárlata

Zombori kitűnő kolorista, de nem eleven, harsogó kolorista, hanem a finom árnyalatok igényes festője. Tovább olvasom