Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Programok a borfesztivál árnyékában

Csongrád megye – Lehet versenyezni a Borfesztivál programsorozatával? Ők megpróbálják. Adjon nekik is egy esélyt!
A XX. Szegedi Borfesztivál részletes programját itt találják meg.

Holokauszt-emléknap
Az újszegedi Bálint Sándor Művelődési Házban pénteken 17 órakor nyílik Dancs Miklós festőművész kiállítása „...és mondd el fiadnak..." címmel, 17.30-kor pedig Radnóti Miklós verseiből összeállított költeményhangversenyt hallgathatnak meg az érdeklődők.

Férfiak és nők
Kistelek, Klebelsberg Művelődési Központ, péntek, 18 óra

Férfiélet, női sors – Müller Péter új előadása. A szerző a témáról: „A férfinak vissza kell találnia elárult, magas szellemi valójához és alázatához.(...) A nőnek pedig meg kell találnia önmagát és a méltóságát, amit még keresni sem engedélyeztek neki, soha. Nem tudom, milyen világ jön. De ha lesz új világ, az a nők tiszteletén fog alapulni." Belépő: elővételben 1500-tól 2200 forintig hely függvényében, a helyszínen 2500-tól 3000 forintig.

Falunap főzőversennyel
Ruzsa, sportpálya, péntek–vasárnap

Pénteken néptánccal adják át 17 órakor a Tömörkény teret, és fociznak az öregfiúk, vasárnap 17 órakor Kiss-Rigó László megyés püspök celebrál ünnepi misét és bérmálást, de a programok oroszlánrésze szombatra jut: 7.30-tól indulnak a rendezvények. Ízelítő: lesz lovas kocsis és motoros felvonulás, ugrálóvár, ifjúsági tűzoltó-bemutató, főzőverseny (halászlé, pörkölt, egyéb), taktikai játék, kulturális műsor, egész napos vendég lesz Gyebnár Csekka, Szabó Kitti és R. Kárpáti Péter: operettműsort is adnak a közönségnek. 22 órától fellép a Balkan Fanatik.

Színházban

Szegedi Nemzeti Színház
Szombat, 19.00:
Pillangókisasszony

Kisszínház
Péntek, szombat, 19.00:
Ők tudják, mi a szerelem/Antipygmalion
Vasárnap, 19.00: Hamupipőke

Pinceszínház
Szombat, 19.00:
Bányavirág

Kövér Béla Bábszínház
Péntek, 10.00:
Di-dá-dú
Péntek, 14.30: Rév Fülöp
Vasárnap, 11.00: A brémai muzsikusok
Kerékpártúra
Kerékpártúra a szegedi Fehér-tónál, találkozó 9 órakor a Tisza-völgyi Bemutatóháznál (az 5-ös számú főút 157-es és 158-as kilométertáblái között található parkolónál, a főútról nyílik az épület bejárata). Megközelítés: Szegedről helyközi buszjárattal vagy személyautóval az 5-ös számú főúton. A kerékpártúrán a tórendszer nagyobb részén madarászhatunk, a szervezők kerékpárokat korlátozott számban tudnak biztosítani (300 forint/fő). Részvételi díj: felnőtt 600 forint/fő, diák, nyugdíjas 400 forint/fő. Információ, jelentkezés: Ábrahám Krisztián, 30/638-0297, knpi@t-online.hu.

Megújulás a jövőért
Szeged, Szent-Györgyi Albert Agóra, szombat, 9–19 óráig

Megújulás a jövőért – családi program, kiállítással. Ízelítő a programokból: előadások a testi és lelki egészségről, a belső békéről, Tarnay Ete belgyógyász, háziorvos, természetgyógyász beszámolója saját útjáról, táncbemutató, hangfürdő, kiállítások, magyar találmány- és termékbemutatók, állapotfelmérések és tanácsadások, gyerekeknek egész napos játszóház. A kiállítás és a kapcsolódó tevékenységek ingyen látogathatók. Az előadásokra a belépő 1500 forint egész napra, 700 forint 15 órától. Információ: 30/483-8593.

Móra-emlékséta

Somogyi-könyvtár, Szeged, szombat, 15 óra

Emlékséta Móra szivarfüstje nyomában. A Szeged napja ünnepségsorozathoz kapcsolódó irodalmi városnéző séta résztvevői felkeresik Móra Ferenc szegedi emlékhelyeit, az épületeket, ahol a jeles író, újságíró, muzeológus megfordult. Kövessük a „város mindenesét" szegedi sétaútjain! A séta a Somogyi-könyvtár épülete elől indul. Csoportos kérés esetén (minimum 10 fő) egyedi időpontban is megtartják a programot. Érdeklődni a 62/425-525-ös telefonszámon (117-es mellék) vagy e-mailben lehet. Időtartam: másfél óra, a részvétel ingyenes.

Magyar nóta-délután
Szeged, IH Rendezvényközpont, vasárnap, 15 óra

„Tavasz végén kinyílott már" – magyarnóta- és operettdélután a Dr. Kikli Tivadar Magyarnótaszerzők és -énekesek Dél-magyarországi Egyesülete rendezésében. Fellépők: Kónya Krisztina operaénekes, Lévai László Dömötör-díjas nótaénekes, Kurina Irén nótaénekes, Széles Flóra dalénekes, Papp Lajos Székely Mihály-díjas nótaénekes, Cára Aranka aranykoszorús nótaénekes, Fejes Sándor nótaénekes, Gyuris Imre dalénekes és Polgár Gábor nótaénekes. Közreműködik: Bakos József harmonikán. Kísér: Báder Béla és cigányzenekara. Jegyek válthatók a Cserzy M. u 11. szám alatt 1100 forintért hétfőtől péntekig 8 és 15 óra között, valamint az előadás előtt egy órával a helyszínen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvosi és gyógyszertári ügyeletek Csongrád megyében, május 16-18.

Ne legyen rájuk szükség, de ha mégis, ide menjen! Tovább olvasom