Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Programok, megemlékezések a forradalom jegyében

Csongrád megye – A hétvége programjait döntően meghatározzák az október 23-i ünnepségek.

Pénteken a JATE Klubban együtt, illetve egymás után lép fel a 30Y és a HS7. A buli este kilenckor kezdődik. Belépő 1800 forint, SZTE-s igazolvánnyal 1500 forint.

30Y - Városember


Schiller Haramiák című romantikus drámáját este héttől mutatja be a Szegedi Nemzeti Színház. Schiller első teljes művét annak idején a mannheimi színház mutatta be óriási sikerrel: a közönség tombolt, az előadást majdnem le is kellett állítani. A főbb szerepekben: Maximilian, Moor kormányzó grófja – Gáspár Tibor, Károly, a fia – Horváth Illés, Ferenc, a fia – Pataki Ferenc, Edelreich Amália – Gidró Katalin. Rendező: Bodolay Géza.

Friedrich Schiller: Haramiák - A Szegedi Nemzeti Színház műsorán


A Koch Pincészet tart Villány–Hajós borkóstolós vacsoraestet a szegedi Stüszi vadász étteremben pénteken, 18 órai kezdéssel. Érdeklődés, asztalfoglalás: 62/315-640, 20/230-9456.

Szombaton a már hagyományosnak mondható hétvégi túrát ezúttal az Őrségbe szervezik. A résztvevők vonattal jutnak el az Őrségbe, indulás a Szeged Nagyállomásról 6.45-kor. Látnivalók az első napon: Pityerszer népi műemlék település, Őriszentpéteren, Veleméren az Árpád-kori templom. Szállás Szombathelyen. Vasárnap megtekinthetik Kőszegen, a Tábornok Házában a múzeumot, Szombathelyen ókori római emlékeket, a Szent Márton-templomot és az ezeréves temetőt. Jelentkezés: Dósa Endrénél a 20/415-4615 telefonszámon.

Szaunaprogram a szegedi Napfényfürdő Aquapoliszban: II. Szaunázók hétvégéje. A programok szombaton és vasárnap is fél tízkor kezdődnek. A szeánszok mellé gyümölccsel, pogácsával és csokoládéval kedveskednek a vendégeknek.

Teddy Maci Kórházba várják a legkisebbeket szombaton 10 és 13 óra között a Somogyi-könyvtárban. „Mackógyógyítás a könyvek között" - a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének Szegedi Helyi Bizottsága szervezésében Teddy Maci Kórház Szegeden.
Egy nagy játék kicsiknek, ahol
- oldódik a gyermekek félelme az orvostól és a „szuritól".
- ovisok és kisiskolások ismereteket nyernek saját testük működéséről.
- fölfedezik a világot a betegek és a fogyatékkal élők szemszögéből.
Programok: „Maci a mentőautóban", „Bűvészdoktor", „Mackóműtét", „Mesél a kórház", „A fogtündér", „Mackódoktorok bábszínháza"

Kirándulást szerveznek a Mártélyra. Ingyenes gyalogos, kerékpáros túra a tájvédelmi körzetben a Zöld Szikla egyesület szervezésében. Indulás 10 órakor a Hódmezővásárhelyről, a Kossuth térről az autóval érkezők Mártélyon, a parti főzőhelynél csatlakozhatnak a társasághoz: 11 órakor indul a barangolás.

Kisteleken a Tündérkert piacon 14 órától: a legjobb őszi dekorációs és tökfaragós ötleteket gyűjtheti össze, és a „legvagányabb" tököket vásárolhatja meg, aki kilátogat a piacra.

A vasárnap az emlékezésé. A részletes programokat megtalálja, ha a lenti feliratra kattint.

Forradalmi megemlékezések megyeszerte. Ha kattint, részletes programokat talál!
Forradalmi megemlékezések megyeszerte. Ha kattint, részletes programokat talál!

Szegeden, a Kálvária téri Kápolna dombnál kopjafaszentelést tartanak. Két kopjafát állítanak A hortobágyi internáló táborokba –„magyar gulag"– 1950 és 1953 között Szegedről kitelepítettek emlékére valamint, A diktatúrák áldozatainak emlékére civil összefogással adományokból.

A Diófa vendéglőben Csülökvasárnapot tartanak. 11 órától hétféle csülökvariációból lehet választani.

Délután három órától nyílik meg a XVII. Alföldi Fotószalon a szentesi Művelődési és Ifjúsági Házban. A kiállítást megnyitja Szirbik Imre polgármestere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esős ünnep elé nézünk

A jelek szerint az időjárás nem fogadja kegyeibe az október 23-i szabadtéri ünnepségeket. Esős, csepergés, tipikus októberi időre kell készülnünk. Tovább olvasom