Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

PSZÁF-iroda Szegeden

Szeged - Tanácsadó irodahálózatot hozott létre 8 nagyvárosban – Debrecenben, Egerben, Győrött, Kaposváron, Kecskeméten, Szegeden, Székesfehérváron és Zalaegerszegen – a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).
A szolgáltatást Szegeden az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület működtetésében, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége épületében, a Tisza Lajos krt. 11. szám alatt lehet igénybe venni. Ügyfélfogadást – noha az irodát hivatalosan csak április 27-én adják át – minden munkanap 8–12-ig, szerdán 15–19 óráig tartanak. A tanácsadás ingyenes.

Az irodahálózattal az volt a cél, hogy független és szakszerű pénzügyi tanácsadásért ne csak Budapesten, a PSZÁF ügyfélszolgálatához fordulhassanak az emberek, hanem a helyben megoldható panaszokat vidéken orvosolják. Legyenek helyi központok az ország minden régiójában a pénzügyi kérdésekben való megbízható tájékoztatásra, s a fogyasztói jogérvényesítés támogatására. Az irodákban a fogyasztó jogász és közgazdász szakemberektől kaphat felvilágosítást kérdéseire, illetve arra, hogy vitás ügyekben sérelmét melyik intézmény tudja a leggyorsabban orvosolni (a pénzügyi szolgáltató, vagy hatósági ügyekben a PSZÁF, illetve egyedi szerződéses jogvitákban a Pénzügyi Békéltető Testület, esetleg bíróság).

Olvasóink írták

 • 5. deszkás 2011. április 22. 11:18
  „IGAZSÁGKERESŐ! Ugye többször is olvashattam ezt a Boros-ra hivatkozó hsz-ed? És tényleg érdekesnek tűnik hogy a kutya se foglalkozik vele annál is inkább mert ha jól tudom Boros úr professzor is tehát nem egy átlag ember akinek a véleménye annyi amennyi. Mert ha ez igy van akkor akkor a csalás (megtévesztés) szó nagyon visszafogott fogalmazás.”
 • 4. Haho66 2011. április 22. 11:12
  „És ezeket az állásokat hol hirdették meg?”
 • 3. igazságkereső 2011. április 22. 10:01
  „#2.papsajt 2011.04.22. 09:50 Tényként lehet kezelni, hogy a "devizahitelesek" hitelei hírből sem látták az alpesi valutát! ( Dr. Boros Imre közgazdász cikke a Magyar Hírlap 2010.november 26-ai ,pénteki számában!).Tehát sajnos a bankok jól megvezették a "devizahiteleseket"miközben az általuk kreált,tehát virtuális "devizaválságra" hivatkozva megduplázták a havi törlesztő részleteket, ők 350 milliárd forint tiszta nyereségre tettek szert. Itt már nincs másra lehetőség, csak arra és csak is arra,hogy a kormány azonnali törvényt hozzon, hogy a bankok állítsák le a kilakoltatást és árverezést véglegesen,és állítsák vissza a hitelek havi törlesztőrészletét a felvételkori árfolyamra! Kormányzati intézkedéssel lehet végleg megszüntetni a bankok gátlástalanságait és amelyik bank nem tartja be a törvényt, haza kell küldeni "édesanyabankjához"!! Ennyire egyszerű lehetne az egész, ha kormányunk is őszintén gondolja a "devizahitelesek" megsegítését!!”
 • 2. papsajt 2011. április 22. 09:50
  „Svájci típusó K&H lakáshitelem 58000Ft-ról 98000Ftra ugrott, miután a CHF 156Ftról 226ra nőtt.
  kb145%os árfolyam+ miatt lett 169%os hitelnövekedésem. már ezt sem értettem, de most hogy 200Ft körül van a CHF ,miért csak 93500Ftra ment le a havi törlesztő?

  Ezt hogy számolják a bankok???”
 • 1. igazságkereső 2011. április 22. 09:46
  „Lehet,hogy ez az újonnan megalapított szervezet hatással tudna lenni a CIB Autólizing tisztességtelen -autó elszállítása utáni - számlájával kapcsolatban is?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz éve mobilozunk

Ki ne emlékezne az első, kézitáska méretű mobiltelefonokra? Ha egy vállalkozó feltűnően telefonált, mindenki rosszallóan felkapta a fejét. Tovább olvasom