Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Pszichiáter kezelte a lányt

Zsombó utcáin az országos bulvárlapok autói cikáznak, a kedd délután történt szörnyű testvérgyilkosság után nyomoznak. Mint arról tegnap beszámoltunk: egy tinédzser korú lány baltával ölte meg kisöccsét. A rendőrség a lányt őrizetbe vette, orvosok kezelik.
A tragédia helyszínén tegnap is ott állt a rendőrautó. Fotó: Schmidt Andrea
Tegnap délelőtt is ott állt a helyszínelők kocsija a zsombói gyilkosság helyszíne előtt. Kedd délután egy tizenhét éves lány baltával ölte meg féltestvérét családi házukban. Az emeletes épület nyitott ajtaján keresztül – több méter távolságból is – hallható volt a szülők sírása. Az anyát idegösszeomlással vitték kórházba, de már hazajöhetett. A rendőrök azt mondták, az egész estét végigdolgozták, és a nyomokat rögzítették. Kérték, ne okozzunk további fájdalmat a családnak. A faluban mindenki a gyilkosságról beszélt.

– Szerelmes típus volt, aki sok fiúba belezúgott az iskolában, de érzéseit egyik kiszemeltje sem viszonozta. Erre az egyik osztálytársának fenyegető levelet küldött, amiben annak halálát kívánta – mondta a lány egykori osztálytársa.

Az édesanyját sem szerette, és nevelőapjával sem jött ki jól – folytatta az egykori osztálytárs. Úgy tudom, nem volt mindig ilyen ellenséges, csak miután hétéves korában elváltak a szülei. Elmesélte, a lány a hetedik osztályt már velük kezdte, amikor a család Dorozsmáról Zsombóra költözött. – Egyszer nem jött be az első két órára. Amikor megérkezett, tiszta földes volt a keze. Azt mondta, a temetőben járt, ahol sírt ásott.

Az egykori iskolatárs (a háttérben) osztályfotót mutat. A jobb alsó sarokban a gyilkossággal gyanúsított lány. Fotó: Schmidt Andrea
Máskor egy iskolai ünnepség után a művelődési ház előtt levetette a ruháit, és joghurttal öntötte le magát. Nem szerettük a viselkedése miatt, de nem is piszkáltuk. Tudtuk, hogy beteg. Amikor hallottam a szörnyűségről, először azt hittem, magával végzett. Ezen nem is lepődtem volna meg, hiszen az utóbbi fél évben két öngyilkosság is történt a községben – mondta egykori osztálytársa.

Zsombón egy hónapja egy férfi felakasztotta magát, télen egy huszonéves fiú lőtte fejbe magát a helyi kiserdőben.
– Azoknak a szörnyűségeknek, amik eddig itt történtek, amennyire én tudom, családi okuk volt. A háttér ennél a családnál sem volt rendezett, de nem szeretnék erről bővebben beszélni – hárította el kérdéseinket a tinédzser egykori tanára. Annyit azonban elárult: a lánnyal az első pillanattól kezdve gondok voltak. Bár kérték az orvosok, a gyermekjóléti intézet és a szülők segítségét, senki nem reagált kérésükre.

– Tudtuk, hogy problémás gyereket kapunk, de ilyen helyzet kezelésére nincsenek felkészítve a pedagógusok. Próbáltuk mások mellé ültetni, hátha könnyebben beilleszkedik, de inkább magányosan gubbasztott az iskolapadban – magyarázta. – Többször is kezelték a pszichiátrián, és gyógyszereket kellett szednie. A kedélyállapotából mindig rájöttünk, mikor nem vette be ezeket.


Őrizetbe vették

Megalapozott a gyanú arra, hogy a bűncselekményt az áldozat féltestvére követte el. A Csongrád Megyei rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a tizenhét éves lányt – aki jelenleg is orvosi kezelés alatt áll – őrizetbe vette és kirendelt védője, gyámja és pszichológus jelenléte mellett gyanúsítottként kihallgatta. A főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés gyanúja miatt szakértők bevonásával vizsgálja az ügy körülményeit.
Szerettünk volna információkat kapni a lány állapotáról, de a szegedi kórház pszichiátriáján teljes hírzárlatot rendeltek el az üggyel kapcsolatban. Így azt sem tudtuk meg, milyen diagnózist állítottak fel korábbi kezelései során, milyen gyógyszereket írtak fel neki és miért engedték távozni a kórházból. Szerettük volna azt is megtudni, egy pszichiátriai kezelésen átesett betegnél melyek azok az okok, amik kiválthatnak egy ilyen szörnyű cselekedetet. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyáron kritikus a vérellátás

Napok óta kevesebb a rendelkezésre álló vérkészlet a szegedi regionális központban, mint amennyi a… Tovább olvasom