Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Puccskísérlet vagy rivalizálás a szegedi Fideszben

Szeged - Puccsszerű hirtelenséggel akartak 119 új tagot felvenni a Fidesz szegedi szervezetébe. Ezzel megváltozatták volna a helyi erőviszonyokat az elnökválasztás előtt – mondja az egyik oldal. A másik szerint a párt belügye, ami történt. A posztokért egészséges rivalizálás folyik.
Pozícióharc indult a nagyobbik ellenzéki pártban azokon a helyeken, ahol nincs előre véglegesítve a kormányváltás utáni erősorrend – írja az index.hu, példaként pedig a Fidesz szegedi szerveztében a múlt heti tisztújítás előtt néhány nappal történteket említi. Az internetes portál állítja: 119 új tag felvételével próbálták hirtelen megváltoztatni az erőviszonyokat, a tét: a városi pártelnöki cím volt, de az újonnan beléptetett csoport végül nem szavazhatott, Gyimesi Lászlóé maradt a poszt.

– Hétfőn értesültem a történtekről, és a párt belügyének tekintettem, ezért nem beszéltem erről akkor a Délmagyarországnak nyilatkozva sem – válaszolta kérdésünkre Gyimesi László. A Fidesz szegedi elnöke most azért nem vállalkozott a történtek magyarázatára, mert a párt országos mandátumvizsgáló, ügyrendi és összeférhetetlenségi bizottságának vizsgálata még tart.

Gyimesi László a párt belügyének tekintette a tagfelvételt.
Gyimesi László a párt belügyének tekintette a tagfelvételt.
Fotó: Schmidt Andrea

Aláírás nélküli levéllel hívta össze valaki a csoportgyűlést, ahol szabálytalan módon igyekeztek fölvenni 119 tagot. Információnk szerint a létszámnövelő akciót azért kötik Bodó Imre tiszaszigeti polgármesterhez – aki a három szegedi közül az egyik választókerületi elnök –, mert az ő neve szerepelt néhány későbbi levélen. Más informátorunk szerint a Fideszen belüli másik csapat sem játszik tiszta eszközökkel.

– Visszautasítom a kifejezést, vagyis hogy „puccskísérlet", „háborúskodás" lenne a szegedi Fidesz-ben. Nincsenek „törésvonalak" se! De van egészséges rivalizálás – reagált Bodó Imre. Elismerte: általában 10-30 új tag felvételével foglalkozik 500 fősre becsült csoportjuk. Nem emlékszik, mikor jelentkezett ilyen sok új tag. – Pozitívumként élem meg, hogy az EP-választáson nem várt sikert elért Fidesz mint leendő kormányzati erő vonzó, így jó szívvel fogad új tagokat.

KDNP-s pozíciók

Mostohagyerekeknek számítanak a Fideszben a szegediek, ezért a 2002-es önkormányzati választáson elszenvedett itteni vereség óta a fontosabb pozíciók átkerültek KDNP-s kezekbe – írja az index.hu. Ezt cáfolja az egyik érintett, Kalmár Ferenc, aki Szegeden négy éve a Fidesz választókerületi elnöke. A körzetében négyszer is újraválasztott önkormányzati képviselő, KDNP-s politikus szerint a szegedi arányok nem kirívóak.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. Triton 2009. június 26. 16:20
  „Nagyon sok okos, abszolut tájékozatlan hozzászólást olvasni.
  A Szegedi Fidesz és Botka ugyanúgy mint 2002-2006 között, most is lepaktált a háttérben egymással. Botkának kényelmes, a tehetségtelen ´ellenzéki´ frakciónak pedig megélhetést jelent a képviselőség. Mellesleg ép azok tették tönkre a Fideszt Szegeden Nógrádi Elvtárs vezényletével, akaik 2002 óta frakciózgatnak és akik fúrták Pesten és itthon is Bartháékat. Irigyek voltak és mint látszik csak rombolni képesek. Így még egy abszolut nulla Botka is talpon maradhat.”
 • 45. garbon 2009. június 25. 19:11
  „Ezt a szar kavaró Tiszaszigeti Bodót el kell zavarni a fideszből.”
 • 44. madártej 2009. június 25. 18:21
  „Logi koma, én nem akarok belépni a szocliba pártokba sem, légy erős. Azokról is megvan a véleményem, nem kicsit, nagyon. Főleg, mivel ezek tették tönkre az országot az utóbbi 7 esztendőben, nem kicsit, nagyon. És még nem vagyunk a végén a bajságoknak! Akik a szocializmus építésébe is belebuktak, azok ne akarjanak már pápábbak lenni a pápánál a kapitalizmus építésében!”
 • 43. deakicska 2009. június 25. 14:16
  „Jaj, ez a ,,vihar a biliben" tipikus esete.
  Ugyan, nézze már meg mindenki, mit "produkál" a Fidesz szegedi szerencsétlen csapata. Töketlenek és se ízük, se bűzük. Versenyképtelenek. Nincs köztük egy tökös csávó. Reménytelen eset.
  Nevetséges, hogy egymásnak feszül a két akárki.”
 • 42. norad 2009. június 25. 13:22
  „Ez a Bodó igazi politikus jellem! A legaljasabb eszközökkel szokott küzdeni! A legveszélyesebb fajta!
  Ami az ingatlanpanamát illeti... az sajnos igaz!”
 • 41. Logaritmus 2009. június 25. 12:57
  „Szerintem is belügy, persze kedves madártej ez nem csak akkor igaz, ha a Fideszről beszélünk, ugye? :) Abból persze, hogy párton belül a tagok hogy bánnak (el) egymással sok mindent le lehet szűrni a "játékosok" stílusáról.”
 • 40. madártej 2009. június 25. 10:55
  „Tök belügy, hogy ki mit csinál egy párton belül a céljai elérése érdekében. Majd a tagok döntenek róla, hogy tetszik-e ez nekik vagy nem. Én a lábaimat nem tenném be párttagnak sehova, a véleményem meg magánügy. A pletykás vénasszonyok meg agyaljanak tovább, ahogy akarnak.”
 • 39. m.á. 2009. június 25. 10:40
  „28, persze, a Vezénylő Tábornok konkurrenciáját mindig az NBH működteti. De ez minden irányban igaz, Csurka (Raszkolnyikov ügynök) óta tudjuk hogy mindenki III/3-as, rajta meg a macáján kívül.
  Cáfolni tudod a panamát? Ha nem akkor jobb ha meghúzod magad, te bodóista szerencsétlen.”
 • 38. nemelek 2009. június 25. 10:04
  „Javasolnék egy tagfelvételi stoppot min. 1 évre! Aki most lép a FIDESZBE - főképp más pártból - az jól kiszámított érdekből teszi (vagy érdekeltté teszik)!”
 • 37. cyt 2009. június 25. 09:25
  „1) Én örülök annak, hogy Gy.L. maradt a szegedi FIDESZ elnöke. Értelmes, becsületes, lelkes fiatalembernek ismerem.
  2) A szegedi FIDESZ nagyon gyenge -- ez így igaz. Sajnos Bartha után nem sok "becsületesebb és értelmesebb" ember óhajtott csatlakozni a lezüllesztett szervezethez. Szvsz még ma is ez a helyzet. Nagyon nehéz helyzetben van tehát Gy.L. a szervezet felélesztésének terén. Sikert kívánok neki ezügyben.
  3) Mindenkinek igaza van, aki azt mondja, hogy sem az országos közvéleménykutatási adatok, sem az EP választás eredményei nem jelenthetnek megnyugtatást a szegedi FIDESZ esélyeivel kapcsolatban.
  4) Semmi összefüggés nincs a pártszimpátia és az egyéni képzettség, tudás, vagy mindennapi tevékenység között. Vannak nagyon értelmes MSZP-sek és nagyon idióta FIDESZ-esek is ugyan úgy, mint nagyon idióta SZDSZ-esek és nagyon értelmes Jobbikosok is. Az viszont áll, hogy a pártokat a nagy többség alapján ítéljük meg. Ilyen okok miatt szimpatizálok én INKÁBB a FIDESZ-szel, mint az MSZP-vel.”
 • 36. kutyafül 2009. június 25. 08:04
  „Szerintem az EP választás győzelméből nem következik, hogy az önkormányzati választáson is mindenütt a Fidesz fog nyerni. (Ahogy az előző választásokkor is így volt - több helyen megmaradt a fideszes polgármester, még ha az Mszp-re is szavaztak előzöleg a lakosok.) Itt valaki nagyon "ütőset" kell a Fidesznek elővenni Botkával szemben.
  Attól függetlenül, hogy melyik oldallal szimpatizálok, a szegedi Fidesz szerintem elég gyenge lábakon áll.”
 • 35. .suhym. 2009. június 25. 06:42
  „33.gardista33!

  Soha ne igyál előre a medve bőrére, mert aztán igencsak fájdalmas dolog a kijózanodás.”
 • 34. .suhym. 2009. június 25. 06:14
  „19. hozzászólás CID 2009.06.24. 22:31

  "Diplomás és most lépet be a FIDESZ-be. Nesze neked magyar felsőoktatás..."

  Talán 20 évvel a rendszerváltás után után el kellene azt a tényt fogadni, hogy többpártrendszer van kis hazánkban.
  Vannak a diplomások között (is) MSZP, Fidesz, SZDSZ, Jobbik, MDF..etc "hívők",
  DE
  a szakmai tudásnak az ég adta egy világon semmi köze sincs a politikai hovatartozáshoz.”
 • 33. gardista33 2009. június 25. 05:38
  „31 maradando,már elbukta a polgarmester választást,lasd EP -hatalmas fidesz gyözelem . kezdhet haza csomagolni. :))”
 • 32. gardista33 2009. június 25. 05:36
  „30,az csak egy szinhaz! Rendkivül alacsony szinvonalon !”
 • 31. maradando 2009. június 25. 02:38
  „Botka László nem lehett miniszterelnők ,és Szeged város polgármestere egy személyben! Bíztos tudja mit akar fel van készűlve bármilyen feladatra.Az MSZP-nek kell döntenie,hogy el akar e veszteni egy biztos bástyát szegedet.Ha harc, hát legyen harc.De a baloldali padsorokban is aggastyán "kalasnyikovok" vannak akik egyike sem szalonképes a város vezetésére. MDF,SZDSZ,ZÖLD,JOBBIK, szóba sem jöhett,valószinű egyiknek sem lesz választói többsége.-A választékról ennyi.-”
 • 30. Logaritmus 2009. június 25. 01:53
  „tabularasa: szerinted a szegedi Fidesz és Botka _tényleg_ jó viszonyt ápol egymással? Az elmúlt 8 év, a közgyűléseken látottak, a gyakorlat messze nem ezt mutatja.”
 • 29. maradando 2009. június 25. 01:10
  „Nézzűk a dolog jobbik oldalát ! Milyen boldog lenne az SZDSZ ha 119 ember rájuk törné az ajtót,hogy be akarnak lépni az ő pártjukba .”
 • 28. tabularasa 2009. június 25. 00:25
  „Emberek, akinek csak félinformációi vannak, az ne vagdalkozzon! A kuruc infóban Bodóról megjelent cikk tényei 90%-ban nem felelnek meg a valóságnak és egyébként is a kuruc infót a komcsik titkosszolgálata működteti, ahogy a iwiw-et is, ahová a sok hülye beírja, hogy mi-mindene van, aztán meg megy az APEH és lecsap, a sok hülye, az APEH-ban meg jót röhögnek a markukba. Bocs a kitéröért!

  ...hogy miért kellene lecserélni a jelenlegi vezetést, hát ezért:
  Idex, 2006.06.24.
  "...az önkormányzati választást 2002 óta kétszer is nagy fölénnyel nyerte az MSZP-sb Botka László, akinek sikerült jó viszonyt kialakítani a megmaradt fideszesekkel. A pártközpontban többször hiányoltákis a szegedi csapat erőteljesebb fellépését a szocialist politikus ellen, akiről az utóbbi az a hír terjed, hogy esélyes lehet az MSZP miniszterelnök jelöltségra.... NAHÁT EZÉRT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!No comment.”
 • 27. FanyarDárda 2009. június 24. 23:16
  „Jobbikossan
  (Fanyar Dárda-induló)

  Egyenruhánk picit nyilas,
  hanemteccik, hát ne ....* (moderálva, ...* helyett: beszélj, bár így biccen a rím))
  a kezünkbe kuruc fokos,
  aki magyar, mind jobbikos!

  Jobbik ország, jobbik nemzet,
  jobbik anya, jobbik gyermek,
  jobbik a pelenka is,
  mi benne szaglik, még az is.

  jobbik bakancs a kövön,
  szexelőnek jobbik öröm,
  jobbik nyelvünk mög nem botlik:
  "jobbok, jobbasz, ő meg jobbik!"”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színezz az állatokért a delmagyar.hu-val!

Szeged - Június 27-én szombaton egész nap különleges programmal várja a gyerekeket a Szegedi Vadaspark. Játsszon a delmagyar.hu-val! Tovább olvasom