Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Püspöki áldás Szent István kenyerére

Mórahalom - Másodszor rendezik meg a Szent István kenyere elnevezésű búcsút Mórahalmon, ahova 120 csángó magyar zarándokot várnak.
A Szeged-Csanádi Egyházmegye a város önkormányzatával tavaly alapította a Szent István kenyere elnevezésű búcsút.

120 csángó magyar zarándok

A búcsún megkülönböztetett tisztelettel látják vendégül azt a 120 csángó magyar zarándokot, akik a Szent István zarándokúton az augusztus 20-i székesfehérvári központi ünnepségre igyekezve töltik a király ünnepének előestéjét Mórahalmon.

– Tavaly is nagy izgalommal készültünk az eseményre, amely a várakozásokat felülmúlóan gyönyörű közösségi élményt jelentett mindannyiunk számára – fogalmazott Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere. Hagyományt szeretnének teremteni, így augusztus 19-én, azaz jövő hétfőn, Szent István király ünnepének vigíliáján az idén második alkalommal is megrendezik a homokháti búcsút.

Az est 19 órakor kezdődik egyházzenei koncerttel, az ezt követő szentmisén Kiss-Rigó László megyés püspök az államalapító király tiszteletére megszenteli az új kenyereket.

– Ez a közösségtudat, az összetartozás, az együttes munka és a közjóért vállalt felelősség kifejezője. Minden térségben élő számára ezt jelenti – fogalmazott a polgármester.

A szentmisét követően fáklyás körmeneten viszik végig a városon az első magyar szent család, Szent István, Szent Imre és Boldog Gizella ereklyéit, valamint Szent István szobrát, amelyet Kiss-Rigó László a tavalyi búcsú alkalmával ajánlott fel a városnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén még szippantós kocsi jár a Partfürdőn

Nincs csatorna a Partfürdőn. A SZIN-re mobil megoldással készül a szervező cég. Tovább olvasom