Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Pusztamérgesi az első Csongrád megyei magánposta

Pusztamérges - Az első teljesen önálló magán-postahivatal megyénkben Pusztamérgesen működik hétfőtől. Az ügyfelek nem éreznek nagyobb változást. A működtető egy nyíregyházi vállalkozó, aki 17 hivatalra szerződött.
Spórol a Magyar Posta, két éve hirdette meg Postapartner programját: magánkézbe adja a települési kispostákat. Tavaly márciusban kezdtek gazdát keresni a 94 Csongrád megyei hivatal közül 21-nek. A bonyolult eljárás lezárult, 12 hivatalnak találtak szerződéses üzemeltetőt. Az első önálló posta és kézbesítő Pusztamérgesen dolgozik hétfőtől. Tegnap a Felszabadulás utcában délelőtt 10-kor bezárták az ajtót, hogy a posta hat embere leltárba vegye az összes bélyeget, űrlapot, gépet, bútort és egyáltalán az egész épületet. A hivatalvezető mellett egy küldeményfelvevő, Túriné Sziráki Anita dolgozott idáig, ők maradnak. És marad a kézbesítő, akit ezután nem a posta, hanem egy vállalkozó fizet.

– A posta és a szolgáltatások is változatlanok. Az egyetlen dolog, ami más lesz hétfőtől: nincs ebédszünet – hallottuk Túriné Sziráki Anitától. Hogy anyagilag jobban járnak-e, arra csak annyit felelt, örülnek, hogy van munkahelyük. Információnk szerint eddig egy kispostavezető bruttó 100 ezer forint felett, a sima alkalmazott valamivel alatta kapott kézhez.

Ez a Csongrád megye nyugati határán lévő kisposta tehát az első fecske. Gazdája, a nyíregyházi vállalkozó, Kovács Judit tegnap a derekegyházit is átvette. Éppen autóval ingázott az új szerzeményei között. A 45 éves asszony a postapályázatra alapította Aurus Hill – magyarul aranyhegy – Kft. nevű cégét, amelyben 22 éves informatikus fia a segítsége. Megyénkben 6 hivatalt magánosított, a következő hetekben veszi át a csongrád-bokrosi, a kübekházi, a pusztaszeri és a szeged-szentmihályi hivatalt. És ezzel sem zárult a kör, az „aranyhegyre" visz még 11 baranyai postát. És pályázik tovább.

Túriné Sziráki Anita: nagy változás lesz, nincs ebédszünet. Fotó: Schmidt Andrea
Túriné Sziráki Anita: nagy változás lesz, nincs ebédszünet.
Fotó: Schmidt Andrea

Hogy valóban aranyhegy lesz-e Kovács Judit számára az új vállalkozás? – Egy év múlva meglátjuk – mondta a cégtulajdonos. – Mindenesetre határozatlan idejű szerződést kötöttem a postával. Megfizettem a kauciót, a posta ellenőrzi az egységeket, és ellátja a biztonsági szolgálatot, valamint nap mint nap elszámolunk. Összesen 60 alkalmazottat veszek át. A posták a helyükön maradnak, legfeljebb bővítek, festetek. Csongrád megyében 2 polgármesterrel postaépítésben is gondolkodunk, de nem szeretném elárulni, hol. A szolgáltatásokból sehol nem engedünk, sőt beállítunk faxolásra, fénymásolásra, szkennelésre alkalmas gépeket. Van, ahol papír-írószerrel fejlesztünk, van, ahol italautomatára is szükség van. Pénzt és fantáziát látok a hivatalokban.

Kovács Judit elárulta, nem postás volt „előző életében", hanem adóhivatali tisztviselő, majd iskolák gazdasági igazgatója és nemzetközi adótanácsadó.

21-ből 12 gebinbe

A Magyar Posta Zrt. 21 megyei postahivatala közül 12-re talált szerződéses partnert. Ahol nem jelentkezett magángazda, ott a posta üzemeltet tovább. A hivatalok zöme bérleményben működik. Magáncég kezébe került: Csongrád 3-Bokros; Derekegyház; Hódmezővásárhely, Fő út 16.; Hódmezővásárhely, Nádor utca 44. (ez átköltözik a Kölcsey utcába); Kübekháza; Mártély; Pusztamérges; Pusztaszer; Szeged-Gyálarét; Szeged-Szentmihály; Tiszasziget; Újszentiván.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1989. március 15.: rendszerváltók Szeged utcáin

Szeged - 1989. március 15-én a szegedi belvárost ellepték az emberek, mert mindenki érezte, valami történni fog. És történt is: az első, szabadon ünnepelt március idusa rendszerváltó események sorozatát indította el. Tovább olvasom