Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 15°C Még több cikk.

Rablás Szegeden: rendőrkézen a támadó (videó)

Szeged – Szembeszállt a fegyveres rablóval egy Szilléri sugárúti üzlet tulajdonosa, amikor hajnalban megpróbálta kirabolni. A tettest a Terrorelhárítási Központ egységei fogták el.

Négy órán belül elfogta a rendőrség azt a 31 éves férfit, aki hétfő hajnalban megpróbálta kirabolni a Szilléri sugárúti „csakcsipke" nevű kisboltot. A férfi nyitásra érkezett a buszmegálló melletti üzletbe, a lámpát lekapcsolva próbált a pult mögé bejutni, a kasszát kifosztani. A támadót az sem zavarta, hogy az ajtón előre figyelmeztették: kamera is van az üzletben.

– Egy perccel hajnali 5 óra előtt nyitottam a kasszát, le sem vettem a kabátomat, a raktárba indultam volna áruért. Egy fekete kapucnis, napszemüveget és orvosi arcmaszkot viselő férfi belépett az üzletbe, a kezében fegyver volt, legalábbis annak látszott. Lekapcsolta a villanyt és felém indult – elevenítette fel a hajnali rablás első pillanatait Szekeres Istvánné.

Fotó: Segesvári Csaba
Fotó: Segesvári Csaba
A Szilléri sugárúti bolt tulajdonosa kérdezgette a férfit, hogy mit akar, de az jó ideig egy szót sem szólt. Az asszonnyal dulakodni kezdett, többször megpofozta, miközben megpróbált a kasszához férni. – Akkora lehetett mint én, rángatott, de nem bírt velem. Ordította, hogy fejezzem be, én pedig segítségért kiáltottam. Amikor látta, hogy nem bír velem, egyszerűen kisétált a boltból. Azonnal kihívtam a rendőröket, akik pillanatok alatt ideértek. Egész délelőtt helyszíneltek – mesélte el a nem mindennapi történetet a szegedi kisboltos. Szekeres Istvánné megrémült, de szerencsére nem sérült meg.

Az asszonyt nem először támadták meg. Évekkel ezelőtt egy makkosházi kisboltban dolgozott, amikor egy bukósisakos férfi fegyverrel kényszerítette a bevétel átadására. – Délelőtt tudtuk meg, hogy elfogták a feltételezett tettest. Úgy tűnik, még a kamera sem tartja vissza őket – méltatlankodott.  Elmesélte, nem tudatosan cselekedett, de nem egy ijedős természet. – Sík ideg voltam. A buszmegállóban többen álltak, de senki sem jött segíteni. Valószínűleg azért, mert nők vártak a buszra, semmit sem tudtak volna tenni. Nem tudok változtatni a hajnali nyitáson, mert a munkába igyekvőket  ki kell szolgálni – mondta Szekeres Istvánné.

A Szegedi Rendőrkapitányság rablási csoportjának nyomozói gyorsan megállapították a gyanúsított személyazonosságát és tartózkodási helyét is. Felmerült, hogy a rabló fegyverrel rendelkezik, ezért a rendőrök a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének segítségét kérték, akik a gyanúsítottat szegedi lakásán el is fogták – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. A kommandós akciót többen látták, olvasónk szerint 25 állig felfegyverkezett rendőr szállta meg a bolttól pár sarokra lévő 5 emeletes társasház folyosóját. Információnk szerint az elkövető egy többszörösen büntetett előéletű férfi, akit a rendőrök bilincsben vittek el. Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt indult ellene büntetőeljárás – közölte a rendőrség.Korábban írtuk:

A támadó egy fegyverutánzattal bement a Szilléri sugárúton lévő élelmiszerboltba, ahol megtámadta az eladót, majd megpróbálta megszerezni a bevételt. Végül a férfi a sértett ellenállása miatt feladta, és elmenekült.

A Szegedi Rendőrkapitányság rablási csoportjának nyomozói az elkövetéstől számított négy órán belül megállapították a gyanúsított személyazonosságát és tartózkodási helyét is. Mivel felmerült, hogy a rabló fegyverrel rendelkezik, ezért a rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségét kérték, akik a gyanúsítottat szegedi lakásán el is fogták.

Ellene felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt indult büntetőeljárás. Kihallgatása ezekben a percekben is folyik.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. nemlimlom 2013. február 22. 11:22
  „34. IVY 2013.02.20. 11:17

  Ebben a boltban csak cigit veszek. (néha) Nem is értem, hogy miből tartja fenn magát....?

  Igaz:) Ez biztos forrás! Csinálta egy nagyon közeli ismerősöm 6-8 hónapig:)”
 • 40. simlis 2013. február 22. 11:21
  „Ez nem lehet igaz ! A politikát még egy ilyen estből sem hagyják ki egyesek. A francnak szólnak egy ilyen témához hozzá ha a a fidesz, mszp-t stb. akarják szidni. Ennyire silány érzelműek ? Politizáljanak élesben a politikai fórumokon, ne minden más politikától független ügyben!
  A számítógép pötyögése mellett biztos ilyen történik meg velük, de szegény tulajdonosnőnek (akinek ez a bolt a megélhetése !) akár nagyobb baja is eshetett volna ! Gondolom ezek a hozzászólól ha a közelbe lettek volna fülüket .. f...kukat behúzták volna a gyávaságtól !
  Az hogy egy ilyen esetből csak politizálni tudnak egyesek, hát az a szegénységi bizonyítványukat jelenti.”
 • 39. Smerdis 2013. február 22. 10:41
  „Viktor magánhadserege :)”
 • 38. czindi 2013. február 21. 20:20
  „nem tudom, miért kellett kimoderálni a beírt szót. Nem sérthet személyt, mert nem egy konkrét személyre írtam. És különben is: "akinek nem inge, ne vegye magára". Családunkban is van több ügyvéd is, egyik sem vállalna el ilyen
  -...moderáltam - személy védelmét, ha csak ki nem jelölik rá!”
 • 37. czindi 2013. február 21. 11:08
  „..és a <moderálva> ügyvédek azonnal ott vannak, és kérik a szabadlábra helyezését! Miközben már folyik ellene egyéb büntető-eljárás is! Röhej. Nos, az ilyen ügyvédeket is melléjük zárnám!”
 • 36. gabor_jona@hotmail.com 2013. február 20. 20:43
  „megérdemli,minden ilyen elemnek tudni kell hogy a jövöben nem lesz több ilyen.miért?Mert egy uj rendszert hoztak létre a lopások ellen,ami nem lesz nyilvánosságra hozva!hála az okos technikusoknak !!!!
  ?ljen Szeged szabadsága!!!!!!
  puszi”
 • 35. Casablanca 2013. február 20. 14:44
  „Most jobban fog menni neki, mert kapott egy kis ingyen reklámot...”
 • 34. IVY 2013. február 20. 11:17
  „Ebben a boltban csak cigit veszek. (néha) Nem is értem, hogy miből tartja fenn magát....?”
 • 33. rózsakert 2013. február 19. 13:47
  „a libsi törvények ide vezetnek !”
 • 32. deszkás 2013. február 19. 12:53
  „SP! A pancser NEM neked szólt!”
 • 31. deszkás 2013. február 19. 11:07
  „Pancser. SP! (10 hsz) De miért is nem? Ez is azeribaltás ügy lesz. Az ügyészek NEM MERNEK TENNI SEMMIT.Vagy NEM AKARNAK? Harmadik ugye nincs,elvileg.”
 • 30. szandokán 2013. február 19. 08:59
  „Mi a franc köze van a terrorelháritásnak ilyen piti ügyekhez? A minap is leszámoltak egy két kuplerájal.Ez nem nagy dicsöség,a rendörség dolga lenne mindez.Az ilyen bevetésekre nem kéne igényt tartani Audi Á-7-esekre.Gagyi Orbán féle tökéletlen pénzéhes semmittevő banda,az egész TEK.Budapesten 5-6 száz kupi van,minimum,amiröl a TEK- is tud.”
 • 29. abinya 2013. február 19. 08:41
  „Szinte a bolt fölött lakom,hogy nem hallottam semmit?????Na ha én ott lettem volna!Letaglóztam volna mint egy marhát :-)
  Aztán meg kaptam volna életmentő kitüntetést! :-)Vagy nem...járhattam volna a rendőrségre,még a végén engem hurcoltak volna meg hogy mit kerestem akkor a boltnál?Aztán jött volna hogy tettestárs vagyok.Tudjátok mit?Vigyenek amit akarnak.Én inkább nem keveredem ilyen ügybe,én még tiszta vagyok :-)Az is akarok maradni.
  Le sem megyek délelőtt 10 ig a boltba.....inkább éhezem...

  :-D”
 • 28. Kicsinyuszi 2013. február 19. 07:40
  „Láttam párszor, és nem mondom, hogy fahéj, de nem teljesen fehér, maradjunk ennyiben :)
  Egyébként bőrszín ide vagy oda, a magyarok ugyanúgy követnek el bűncselekményeket, főleg a mostani helyzet miatt, de akkor sem a magyarok állnak a dobogó tetején :)”
 • 27. maros50 2013. február 19. 07:23
  „Karlendítősök! na ezt a bűncselekményt hova soroljátok,ha történetesen nem "fahéj színű" az elkövető? Mikor jöttök rá,hogy a bűn nem bőrszín kérdése.Ki tudja megmondani,hogy a bőrszín alapján milyen nemzetiségű?”
 • 26. OkosKata 2013. február 19. 07:20
  „Szép munka volt. elismerés a rendőröknek!”
 • 25. Egyolvasó 2013. február 19. 06:53
  „15. dipe 2013.02.18. 17:59

  Milyen az a megélhetési bűnözés? Ilyen csak ebben a nemzettudatos országban van, ahol a bűnözőknek több joga van az áldozatnál.”
 • 24. mag 2013. február 19. 00:38
  „sajna az emberek egyre piti bekk ,”
 • 23. Zotya100 2013. február 18. 20:27
  „A társasházat elnézve, ahol elkapták, valóban nem rossz körülmények közt élő fickó lehet.”
 • 22. online 2013. február 18. 19:49
  „17. Ebgondolat. Nem is volt neki.... Nézd meg miket írkál...”
41 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marika blues és anyagharc-olimpia

Nem mindennapi motivációs eszközt talált egy cég a dolgozói morál javítására. A csapatépítő rendezvényeken az alkalmazottak életét játssza el egy színházi társulat. Tovább olvasom