Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Rácson kívül: házi őrizetben a szegedi bíró

Fellebbezés miatt - a Kecskeméti Városi Bíróság korábbi döntését megváltoztatva - házi őrizetbe helyezte a Kecskeméti Törvényszék hétfőn azt a szegedi bírót, akit egyebek mellett több rendbeli vesztegetés, hivatali visszaélés, valamint okirat-hamisítás bűntettével gyanúsítanak – közölte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szóvivője az MTI-vel.

Előzetes letartóztatásából ügyvédi fellebbezésre házi őrizetbe helyezte a Kecskeméti Törvényszék tegnap N. Norbertet, megváltoztatva a Kecskeméti Városi Bíróság korábbi döntését. A büntetőbírát – ahogy megírtuk – hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel és egyéb bűncselekményekkel gyanúsítják.
N. Norbert ügye összefüggésben van azzal az október elején kirobbant botránnyal, amelyben őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték K. Zoltán szegedi sztárügyvédet. Ő a gyanú szerint egy kiemelt jelentőségű, 650 millió forintos adócsalási ügyben ajánlotta fel segítségét az ügy egyik előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottjának.

Kétmillió forintért vállalta a férfi szabadlábra helyeztetését, aki az ajánlattétel után valóban szabadult. K. Zoltánt előbb befolyással való üzérkedéssel, majd hivatali vesztegetéssel gyanúsították meg, előbb előzetes letartóztatásba helyezték ügyvédbojtárját, majd hamarosan kapcsolatba hozták N. Norberttel is, aki a fenti ügyben másodfokon eljáró 3 tagú testület tanácsvezető bírója volt. A Szegedi Nyomozó Ügyészég szerint a bíró az ügyvédtől kenőpénzt fogadhatott el a felmentő ítéletért, ezért november végén kezdeményezte a Legfőbb Ügyészségnél N. Norbert mentelmi jogának felfüggesztését. N. Norbertet ezután, december 26-án helyezték nem jogerősen 30 napra előzetes letartóztatásba – közben szabadlábra került K. Zoltán ügyvéd. N. Norbert házi őrizete csütörtökön jár le. A szökés, elrejtőzés veszélye a Kecskeméti Törvényszék nyomozási bírója szerint továbbra is fennáll, de ennek megakadályozására a törvényszék véleménye szerint a házi őrizet is elegendő korlátozás.

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője lapunknak elmondta: a házi őrizetet elrendelő határozat január 26-áig szól, így a Szegedi Nyomozó Ügyészségnek a válaszlépésre mindössze 2 nap áll rendelkezésére. Amennyiben nem kezdeményezik újból a letartóztatást, vagy a házi őrizet meghosszabbítását, N. Norbert szabadlábra kerül.
Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: a Szegedi Nyomozó Ügyészség már korábban kezdeményezte a bíró január 26-án lejáró előzetes letartóztatásnak meghosszabbítását, de ezt egyelőre nem bírálta el a Kecskeméti Törvényszék. Az ügyészség a fenti határidőn belül megteszi az általa szükségesnek vélt lépéseket.

Olvasóink írták

 • 13. Figyelőőő 2012. január 25. 07:06
  „9.Egy olvasó: Ha valakinek már volt bármilyen ügye a törvényel,anak nem meglepő,hogy menetközben még begyanusítják az embert egy-két melékes büncselekménnyel.Ami azért van így, azért "bonyolódik",mert a fő cselekmény kivitelezhetőségéhez,elkell követni még pár kisebb szabálysértést v. bűncselekményt.Mit PL. ha betörsz valahova.Nyilván tönkremegy az ajtó v. az ablak amit be kell törni ahhoz, hogy sikerrel járt.Ezért a betóréses lopás mellé máris begyanusítanak,dolog elleni erőszakkal is.És ilyenkor természetesen ezért úgyan úgy felelni kell.Nyiván így jött most a bírónak is az okirat hamisítás.Ez nem takarítás!!!Nem cukorot loptak a sarki ABCből!Ez elég komoly bűncselejmény,amit pont olyanok követtek ek akiknek az ilyesmi ellen kéne küzdeniük.ArólNemIsBeszélveHogyMennyireRontjaEgyIlyenEsetAmorált. ÉsAzAmúgySemTúlFényesIgazságSZolgáltatásHitelét. SzerintemMégÍgyIsTúlEngedékenyekVelÜk szemben.Csodálkozom is,hogy kiengedtek háziba a birót.Ügy zártáig nem igen szoktak kiengedni ilyen gyanusítással embereket.”
 • 12. lukrecia 2012. január 24. 17:17
  „En is tudok erdekes esetet. Hogy lett ferj egy kozlekedesi ugy utan ...Urbol; ???”
 • 11. Francois 2012. január 24. 14:17
  „Azért vannak még a bírók szabadlábon mert nagy az összefonódás! Tudok olyan bíróról nevezzük egyszerűen C:K. mlánynak :D Aki odaszólt a Társadalombiztosítónak hogy a jogos munkahelyi balesetet el kell utasítani, mert nevelt lányom sz...ba kerül ha annak veszitek :D Láss csodát nem vették annak:D És még ezzel büszkén dicsekednek is! :D”
 • 10. Francois 2012. január 24. 13:06
  „Hé a hozzászólásom mért nem jelenik meg, semmi sértő nincs benne!”
 • 9. Egyolvasó 2012. január 23. 20:35
  „Kezd ez az ügy már nagyon kusza lenni, már okirat- hamisítás is szerepel a számláján, de mit is várnánk új seprő jól seper, sajnos ez minden kormányváltáskor megismétlődik.
  Nincs ebben az országban semmi összetartás, a felső vezetésnek, magukat politikai elitnek nevezők is azon munkálkodnak, hogy hogyan tudják minél jobban megtömni a saját és komáik zsebét a választók kárára, minthogy inkább azon munkálkodnának, hogy az országot minél hamarabb kijuttatnák a kátyúból, amibe taszították a rendszerváltás óta.”
 • 8. kopkop 2012. január 23. 17:40
  „Most olvastam a Népszabadságban, hogy Budai elszámoló biztost is "megdorgálta" a bíróság.”
 • 7. kopkop 2012. január 23. 17:30
  „Ez a bíró ítélte el Lendvai Ildikót 600 eFt-ra, amiért a közelmúltban valótlanságot közölt a médián keresztűl?”
 • 6. lukrecia 2012. január 23. 16:50
  „"A rendszerváltozás óta magyar bíró ellen korrupció gyanújával nem indult eljárás. " Ez a kijelentes tobb okbol kifolyolag is oriasi baj.
  Engem is ez a korrupt b<ro itelt el, ugy hogy a bizonyitekokat sem vette figyelembe. A jegyzokonyveket az en esetemben is hanyaveti modon , hianyosan es kesve adta at. A fellebezes modjat sem irta ra az iteletre. Megerdemelted haver, van Isten. Foleg , ha az 50 000 es birono is kovet hamarosan.”
 • 5. dokmed 2012. január 23. 16:26
  „Nagyon erőlködnek... Csányit, Szélest, Demjánt, Kókát, Gyurcsányt mikor veszik őrizetbe?
  Vagy a magánnyugdíjakat "megvédőket"?”
 • 4. Mike3 2012. január 23. 16:12
  „3: Ha bizonyítható a bűnük. Bocsi, de nem olvastam sehol semmit arra nézve, hogy bizonyíték is van a korrumpálásra. Ha mégis, osszátok meg velem pls”
 • 3. szatyi 2012. január 23. 15:55
  „Miért kellene szaladni az EU-hoz?
  Az összes korrupt közszolgát le kellene csukni, ha bizonyítható a bűnük! A politikusokat dettó!”
 • 2. fedora 2012. január 23. 15:02
  „maci52: Te mért vagy ilyen ellenséges!! nem látunk a nyugdíjas találkozón :D tálán nem ,hogy melóztál::D:D”
 • 1. maci52 2012. január 23. 14:43
  „Lehet szaladni a szociknak az EU Parlamentbe,ez a csúnya Orbán már megint bántja az igazságszolgáltatást.nem hyagyja őket érvényelsülni,fizetéskiegészítés ügyileg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisztába tették a hulladéklerakót

Hatvanmillió forintból valósult meg a dóci hulladéklerakó telep rekultivációja. Tovább olvasom