Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Rádőltek a füzek a folyóra – kivágták őket

Két derékvastagságú fűzfát vágtak ki tegnap Szegeden, a Pick-klub előtti ártéren. Két úszóház tulajdonosa szerint a „favágók" két balesetveszélyes helyzetet szüntettek meg.
A tuskóból lehet következtetni arra, hogy a majdnem teljesen kiszáradt, öreg fa rádőlt a Tiszára. Fotó: Karnok Csaba
– Nem ellenségei vagyunk a fáknak és a környezetnek, balesetveszélyes helyzetet szüntettünk meg engedéllyel a két fa kivágásával – mondja Nagy János, a Tiszavirág úszóház tulajdonosa. Azt már szomszédja teszi hozzá, hogy csak azokat a füzeket vágták ki, amelyek korhadtak voltak és kidőléssel fenyegettek. Az egyik már a víz fölé hajlott, és bármelyik pillanatban rázuhanhatott volna a lakásként szolgáló vízi járművekre vagy drága hajókra, „az emberekről és gyermekekről nem is beszélve".

Nagy János megjegyzi, hogy a hajók kikötésére szolgáló betontuskók és a hajók közötti terület állagáért ők felelnek. Bár a megállapodás csak fűnyírásra és a környék gondozására, tisztántartására terjed ki, a balesetveszélyes fákról jelentést tettek az ártérért is felelős vízügyi hatóságnak.

– Tőlük kaptuk meg írásban az engedélyt. Tegnap csak azt a két fát vágtuk ki, amelyeknek kapaszkodógyökereit a folyó felől a Tisza kimosta a földből – mondja a Tiszavirág tulajdonosa.
Nagy János megjegyzi: az elmúlt években tucatnyi facsemetét ültettek el, a tegnap kivágott két fűz helyett is ültetni fognak fákat.

Azt már a közeli úszóházak tulajdonosai mutatják meg, hogy a környéken alig található olyan fa, amelyiknek ne lenne elszáradt vastag ága.
– Nem is olyan régen egy kocsira zuhant egy derékvastagságú fa. Szerencsére ember nem volt a közelben – jegyzi meg beszélgetésünk végén Nagy János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papp Edina nem utazott Törökországba

Nem utazott Isztambulba a tavaly nyáron elrabolt és Törökországba vitt szegedi kisfiú édesanyja.… Tovább olvasom