Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Raffael a bíróság előtt - zsarolás és személyi szabadság megsértése a vád

Szeged - Csaknem egy hónapig fogva tartott a tanyáján egy rokkantnyugdíjast egy dóci férfi, akit súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt állítottak bíróság elé szerdán Szegeden.
Csaknem egy hónapig fogva tartott a tanyáján egy rokkantnyugdíjast egy dóci férfi, akit súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt állítottak bíróság elé szerdán Szegeden.

A korábban ötször büntetett, analfabéta Raffael János Gusztáv 2011. március 13-án a dóci tanyájára szállította az 53 esztendős sértettet, azt ígérve neki, hogy munkát és szállást ad neki. A vádlott a férfit 2011. április 12-ig akarata ellenére a tanyájának egy furnérlemezből összetákolt melléképületében tartotta, azzal fenyegetve őt, hogy elvágja a torkát, ha ellenkezni mer. A sértett feladata volt a lovak ellátása és más, ház körüli munkák elvégzése.

A vádlott tavaly április 12-én délelőtt a sértettet Csanytelekre szállította, hogy ott – a korábbi fenyegetéssel – arra kényszerítse, hogy a takarékszövetkezetből a teljes nyugdíját vegye fel és adja át neki. A sértett felvett ötezer forintot, de ez előtt jelezte az ügyintézőnek, hogy mi történt vele. A rokkantnyugdíjas férfi a takarékszövetkezet munkatársai segítségével tudta elérni, hogy a vádlott a felvett ötezer forint átvétele után magára hagyja.

Raffael János Gusztáv azzal védekezett, hogy megsajnálta, befogadta a hajléktalan férfit, és a családtagjaihoz hasonlóan etette, itatta a sértettet. A vádlott azt mondta, cserébe azt várta el a férfitól, hogy alkalmanként fuvarozza el gyermekével az orvoshoz, s néha segédkezzen a ház körül.
A sértett a bíróság előtt is elmondta, hogy félt a nála több mint háromszor nagyobb testsúlyú vádlottól, rettegett attól, hogy az bántalmazza, "összetöri a csontjait". A férfi azt állította, a vádlott családtagjai a bíróság folyosóján, a vallomástétel előtt is megfenyegették.

A tárgyalás tanúk meghallgatásával folytatódik.

Olvasóink írták

 • 13. macusnéni 2012. január 05. 10:13
  „Már megint egy Raffael! Kipicézik a szerencsétlen embereket,elveszik a nyugdijukat,verik ,fenyegetik Őket.Közelükben senki sem mer tenni semmit.Állandóan csak a védelmüket harsogják.A jelenlegi és az előtte lévő kormányoknak is csak a választáshoz kellettek.Mert dicsőitik,na most az egy jó,ha rajtakapja a területén és lepuffantja,akkor nincs az aki be bizonyitaná,hogy nem Önvédelem volt.A mostani hatalomnak eddig ez az egy jó törvénye volt.Hátha valami meg állitja ezt ami most van.”
 • 12. KamuNeni 2012. január 05. 00:07
  „Mar megint a raffaelokkal van baj?”
 • 11. sügér63 2012. január 04. 23:12
  „Ennél jóval nagyobb törvénytelenségeket is elkövethetnek, mert meglovagolják a "roma diszkrimináció" jelszavát és az elkövetett büntény más hangsúlyt kap.”
 • 10. StencilAtya 2012. január 04. 22:24
  „nem hiába született.

  csak a fidesz!!”
 • 9. jozicsenko 2012. január 04. 20:25
  „újkori rabszolgatartás, liberális segítséggel...

  vajon kóhnbenditék mikor tiltakoznak?”
 • 8. TrombiFrédi 2012. január 04. 19:01
  „Már megint egy "ártatlan" Raffael...?!-:)”
 • 7. Domonics 2012. január 04. 14:52
  „Tényleg ártatlanok voltak, nem volt értelme a dóci teadélutánnak...csak a rasszizmus éledt fel.”
 • 6. Neszemetelj! 2012. január 04. 13:31
  „Raffael... Ezzel a névvel nem is lehet becsületesnek lenni! Anno még szegedről is kitiltották a "pitbull"-os Raffaelt, aki lányokat erőszakoltatott meg kutyákkal. Nem mentek messze, mert Dóc és Szatymaz is telítve van velük.
  Szatymazon is hallgat mindenki, mert félnek tőlük. Ott ugyanezt csinálják, csak csendben.
  A Sövényházi úton lévő putrikban -Sándorfalva és Dóc között- is ilyen volumenű "emberek" élnek, és a környékbeliek félnek! Persze ők nem pénzt zsigerelnek, hanem szétlopják a környéket. Amit tudnak visznek, majd amikor rajta kapod őket: ÉLETVESZÉLYESEN MEGFENYEGETNEK!!!

  Egy jó dolgot tett a fidesz eddig ellenük: ELFOGADTA AZ ÖNVÉDELMI TÖRVÉNYT! Ez elég is :)
  Ennyi!!!”
 • 5. zero 2012. január 04. 12:20
  „http://www.youtube.com/watch?v=k2CSIWKkmpE&feature=player_embedded#!”
 • 4. expro 2012. január 04. 12:15
  „Valaki magyarázza már meg nekem, hogy van az, hogy a rendszer válltás óta nem dolgoznak mégis olyan házakban laknak, olyan autókkal járkálnak, hogy az ember csak néz mint a hülye, ez senkinek nem csipi a szemét?”
 • 3. JungHeinrich 2012. január 04. 12:09
  „Raffaelböl nem hiszem, sok a rokon arrafele is :-(”
 • 2. deszkás 2012. január 04. 11:47
  „A börtönbe mindjárt nyuszi lesz belőle.”
 • 1. eljensokaszeged 2012. január 04. 11:33
  „etnikum”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentőautóban szült a zöldhatáron érkező afgán nő

Az ötfős család kedd este Röszkén az egyik benzinkútnál tartózkodott, amikor a 29 éves nőnél szülési fájások jelentkeztek. Tovább olvasom