Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Ragaszkodnak a kutyájukhoz - az utcára kerülhetnek

Szeged - Nem könnyű kutyával albérletet találni. Egy szegedi édesanya két gyermekével és kiskutyájával akár az utcára is kerülhet a hétvégén. Az ölebről nem hajlandó lemondani, a főbérlők hajthatatlanok.
Papdi Ágnesnek és két gyermekének már minden holmija zsákokban van – vasárnap ki kell költözniük az albérletükből. Hogy hová, egyelőre fogalmuk sincs.

– Ahogy meghallják, hogy kutyát is vinnénk, egyből elutasítanak. Nagyon el vagyok keseredve. Két gyerekkel mégsem mehetek az utcára. Alig pár napunk maradt, hogy megoldást találjunk. Rokonunk nincs Szegeden, aki segíthetne, többhavi kauciót ráadásul nem is tudok könnyen letenni. Tápén ugyan van egy közösségi ház, de állatot oda sem lehet vinni – mesélte az édesanya, aki ráadásul pánikbetegséggel küzd. Állapota miatt kerültek ilyen helyzetbe: egy hónapnyi táppénz után nem tudtak munkahelyén tovább várni rá, felvettek helyette mást. A novemberi albérleti díjat már nem tudták kifizetni, ezért felmondtak nekik.

Papdiék minden holmija zsákokban. Vasárnapig ki kell költözniük az albérletből – de nincs hova. Fotó: Schmidt Andrea
Papdiék minden holmija zsákokban. Vasárnapig ki kell költözniük az albérletből – de nincs hova. Fotó: Schmidt Andrea

Csak az aranyhal jöhet

Szabó Attila 28 éves szegedi fiatalember. A belvároshoz közeli, negyedik emeleti lakását egy fiatal párral osztja meg, amely albérlőként lakik nála. – Már az elején kikötöttem, hogy semmilyen állat, de még egy aranyhörcsög sem teheti be a lábát a lakásba. Az állat nem lakásba való. Legfeljebb aranyhalat egy akváriumban vagyok hajlandó elviselni – fogalmazott a fiatalember.

– Dávid fiam már lemondott a karácsonyi ajándékról, sőt próbál munkát keresni, hogy besegítsen az albérleti díjba. Azt mondja, 16 éves, már dolgozhat. Az lenne a legnagyobb ajándék, ha sikerülne albérletet találni. Ahhoz azonban ragaszkodunk, hogy a kiskutya is velünk költözzön – mondta az édesanya.

Hasonló tapasztalatokról számolt be a szegedi Szabó Adrienn, aki édesapjának és kutyájának segített albérletet keresni. A fiatal lány a Facebookon, a Szegedi kutyások nevű csoport tagjaitól kért segítséget. – 25 főbérlőből 23 azt se várta meg, hogy elmondjam, mekkora a kutya, szobatiszta-e, egyszerűen letették a telefont – mesélte. Adrienn és édesapja végül két hét alatt talált az Északi városrészben egy panellakást, amelynek a tulajdonosai szintén kutyások. Tudják, hogy egy lakáshoz szoktatott, jól szocializált eb nem tesz kárt a környezetében.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittasan vezetett, fennakadt a villamossíneken

A nagykörútról akart a József Attila sugárútra kanyarodni. Majdnem sikerült... Tovább olvasom