Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Rákellenes világnap: felvonulást szervezett az ÁRKÁD

Szekeres Adrien és Gáspár Laci fellépésével Február 4-én az ÁRKÁD-ban ért véget az a felvonulás, amely a nagy hó és a hideg ellenére is a Klauzál térre szólította a szegedieket.
A felvonulók között a Syam Silver, a Douglas, a Monarchy, a J. Press és a Griff Collection által felajánlott nyereményeket sorsoltunk ki. A bevásárlóközpontban a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének interaktív tájékoztatóját is hallhatták mindazok, akik elkötelezettei a rákbetegség ellen folyó küzdelemnek.

Gáspár Laci
Gáspár Laci

S hogy kik ők, akik figyelmüket a társadalom problémái felé fordítják? A MOE, azaz a Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete egy jogilag önálló, közhasznú társaság, amelynek 4 helyi bizottsága van az ország 4 orvosegyetemén: Budapesten, Debrecenben, Pécsett és Szegeden. Az Orvostanhallgató Egyesületek Nemzetközi Szövetsége, az IFMSA tagszervezeteként fejti ki tevékenységét. Célja többek között, hogy hozzájáruljon a széles látókörű, modern szemléletű, már a pályájuk kezdetén értékes hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező orvosok képzéséhez a magyar egészségügy színvonalának emelése érdekében. Bármely olyan orvostanhallgató tagja lehet a MOE-nak, aki elfogadja és eleget tesz a tagsági feltételeknek, és a 4 magyarországi orvostudományi egyetem valamelyikének általános orvos szakos hallgatója. S hogy miért érdemes csatlakozni?

Szekeres Adrien
Szekeres Adrien
A Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete 27 éve alakult az orvostanhallgatók szakmai képzésének biztosítására. Kiterjedt külföldi és hazai kapcsolatokkal rendelkezik a cseregyakorlatok lebonyolításához. A Szegedi Helyi Bizottság a másik 3 egyetemi bizottsággal együtt arra törekszik, hogy a hallgatók hasznosan tölthessék el szabadidejüket. A tagok csereprogramokon, prevenciós programokon vehetnek részt. Közreműködhetnek a szegedi iskolák elsősegély-oktatásában, a Teddy Maci Kórház munkájában, s szükség esetén számíthatnak a Mediwell kortárssegítő baráti társaság segítségére. Akik nem orvostanhallgatók, pártoló és tiszteletbeli tagként vehetnek részt a MOE életében.


Bővebb információ: www.szeged.humsirc.hu

Olvasóink írták

  • 2. bánki 2012. február 17. 13:46
    „A rák egy demokratikus betegség !

    Szegényt, gazdagot elkaphat !”
  • 1. baloghiren 2012. február 16. 18:17
    „nem csatlakoztak az éhségmenethez?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Ennél a zárójelentésnél még dr. Schmitt is jobbat ollózott volna össze˝

Módosította, majd elfogadta zárójelentését az átvilágító bizottság. A vitában Szentistványi István kiabált, Tóth Károlytól megvonták a szót, Gyimesi László pedig Hüvös alpolgármester úrnak nevezte Solymos Lászlót. Tovább olvasom