Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Ránki Dezsőék családi zongoraestje a TIK-ben

Szeged - A Ránki család – a kétszeres Kossuth-díjas Ránki Dezső, felesége, Klukon Edit és fiuk, Ránki Fülöp – zongoraestjét rendezik meg ma 19.30-tól a TIK-ben.
A műsoron elsősorban Liszt-darabok, többek között a B-A-C-H fantázia és fúga, valamint a Mazeppa, a Bölcsőtől a sírig és a Les Préludes szerepelnek – utóbbiak négykezes zongoraátiratban.

– Hamarosan Franciaországban és Japánban is játsszuk majd ezeket a darabokat, amelyeket most Szegeden. Az est első felében Fülöp a saját szólóműsorát adja elő. Általában két-három zongorával szoktunk családi koncertet adni, de Szegeden most csak egyetlen hangszer áll rendelkezésünkre, ezért állítottuk össze úgy a műsort, hogy a párommal az est második részében játszunk négykezeseket – mondja a koncertről Klukon Edit zongoraművész, aki azt is elárulta: fellépéseiken nincs lámpaláza.

Ránki Dezső, Ránki Fülöp és Klukon Edit együtt ad koncertet
Ránki Dezső, Ránki Fülöp és Klukon Edit együtt ad koncertet. Fotó: DM

– Egy ilyen családi koncert nagy felelősség és öröm is egyszerre, de izgalomról nincs szó, mert nagyon lelkiismeretesen felkészülünk. A 20 éves születésnapját épp szombaton ünneplő Fülöpért sem kell izgulnom, hiszen egészen kicsi korától kezdve mélyen benne él a zenében, és úgy érzem, neki teljesen mindegy, hogy otthon, a Zeneakadémián vagy egy koncerten zongorázik. Ha jól állnak a csillagok, akkor akik hallgatnak bennünket, örömmel részt vesznek a koncerten, és akkor kölcsönhatás jön létre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadik híd és tramtrain

A harmadik szegedi Tisza-híd, a megyeszékhelyet Hódmezővásárhellyel összekötő tramtrain és az ELI lehetnek Csongrád megye legnagyobb beruházásai. Tovább olvasom