Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Reggel csúszda, déltől dugó

Szeged - Nem okozott komolyabb fennakadást Szegeden a tegnap reggeli ónos eső, délután viszont a nagy forgalom miatt dugult be a belváros, az Izabella híd, a Szatymazi utca.
Szegeden tegnap déltől szinte az egész belvárosban csak lépésben lehetett haladni, úgy tűnt, mindenki autóval ment bevásárolni. A Kossuth Lajos sugárút rókusi csomópontjában a helyi csúcsforgalomhoz hozzáadódott a román vendégmunkások áradata – eldugultak az utak. Beállt az 1-es villamosvonal építkezése miatt terelőútnak használt Szatymazi utca; ott és a leszűkített Izabella híd lábánál a rendőröknek kellett irányítaniuk a forgalmat, mert az átkelő nem bírta a rázúduló járműáradatot. A forgalmat a Vásárhelyi Pál utca felé terelték.

A napkezdet sem volt jobb. Ónos esőre váltott hajnalban az időjárás a rendkívüli hideg és a hó után. A járdákra, megállókra jégpáncél dermedt, amit folyamatosan szórni kellett. Hajnaltól csúszkáltak a gyalogosok délelőttig. Lelassult a mellékutcák forgalma, és a parkolókban sem volt egyszerű megközelíteni a járműveket. A kerékpárutakat és az önkormányzathoz tartozó járdákat, mellékutakat hajnali 5 órától takarította a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. 132 hómunkása, illetve 8 nagy- és 9 kisgépe.

Gyálaréten a forgácsos só vált be a legjobban. Fotó: Segesvári Csaba
Gyálaréten a forgácsos só vált be a legjobban.
Fotó: Segesvári Csaba

A fő közlekedési útvonalakra nem lehetett panasz, a korábban kiszórt sós homoktól nem fagyott le az úttest, beigazolódott, amit a közútkezelők ígértek: a hókásás, sónedves utak nem csúsztak.

A szegedi mentőket mindössze 4–5 láb- és kartöréshez riasztották. Nem volt a szokásosnál több karambol, a koccanásokhoz nem kellett rendőrt hívni.

Enyhe, esős karácsony jön

Eső és enyhébb idő várható, éjszakai fagyok nélkül, akár 10 fokos tavasz is elképzelhető a meteorológiai előrejelzések szerint. Ma elszórtan zivatarra számíthatunk, mennydörgéssel, villámlással. Karácsony másnapján hűl le a levegő ismét 0 és mínusz 3 fok köré. Vasárnap visszatér a keményebb hideg.

Olvasóink írták

 • 2. Walaky 2009. december 23. 14:07
  „1. hozzászólás varadipal 2009.12.23. 11:18
  Telefonon szólj a falu (a hozzáállás!) jegyzőjének, mert ő a felelős az ilyen jogbiztonságért.
  Én Pávát szoktam röptetni:)”
 • 1. varadipal 2009. december 23. 11:18
  „Az Izabella lábától a Rókusi csomópontig állandó rendőri jelenlét kellene az ünnepi forgalom idején.
  Előjelzés nélkül megszűnik 3 sáv, és egy csomó tanácstalan autós bóklászik, meg tolatgat a kereszteződésnél.
  A Plázába balra a híd felől befordulnak, és a Plázából a kereszteződés felé balra kifordulnak, aztán megy a dudálás meg az anyázás.Néhányszor már ezt ugyan megírtam, de illetékes úr nem olvassa véletlenül sem.
  Száguldunk és félünk.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalácsot kínáltak Gyimesiék

Forró teát és 500 szelet kalácsot osztott szét tegnap Szegeden, a Klauzál téren, a város karácsonyfája előtt a Gyimesi család. Tovább olvasom