Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Régi-új igazgatók

Öt jelenlegi iskolaigazgató mandátumát hosszabbította meg öt évvel a szegedi közgyűlés pénteken. Három önkormányzati intézmény, az Alsóvárosi, a Gedói és a Kossuth Lajos Általános Iskola élére viszont új direktort neveztek ki. Az Eötvös gimnázium vezetője, Gera Tibor csak egy évre szóló megbízást kapott.
Az Alsóvárosi Általános Iskola jelenlegi igazgatója, Imreh Balázsné nyugdíjba vonul. Posztjára ketten pályáztak. A nevelőtestület és a közgyűlés is a jelenlegi igazgatóhelyettest, Tibai Józsefet választotta direktornak. A Bálint Sándor Általános Iskola direktori székére hárman nyújtottak be pályázatot, s a pedagógusok és a képviselők is Szűcs Ferencné jelenlegi igazgatónak szavaztak bizalmat. A Fekete István és a Fő fasori Általános Iskola élén is marad a régi igazgató, Szil Elemérné, illetve Bikárdi Melinda. Más nem is pályázott a posztra. A Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetésére viszont hárman is jelentkeztek. Az iskolát Kissné Szamosközi Brigitta irányíthatja augusztus elsejétől. Érdekességképpen elmondható, hogy itt akadt olyan pályázó, aki egyetlenegy szavazatot sem kapott a 36 tagú nevelőtestülettől.

A szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatói székére ketten pályáztak. Noha a régi direktor, Dobos János több szavazatot kapott a nevelőtestületben és az oktatási bizottságban, a közgyűlés Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsannát nevezte ki igazgatónak.

A középiskolai igazgatókkal kapcsolatban egyszerű volt a helyzet, hiszen csak egyes jelölések voltak, és csak a mostani direktorok pályáztak. Így a Deák Ferenc Gimnáziumot a továbbiakban is Kis Gábor, az Eötvös József Gimnáziumot Gera Tibor, a Tömörkény István gimnáziumot pedig Kühn János vezeti. Kisre a 67-ből 42, Gerára a 40-ből 24, Kühn Jánosra pedig a 75-ből 73 kollégája szavazott a nevelőtestületből.

Az iskolaigazgatók – Gera Tibor kivételével – öt évre szóló megbízást kaptak az önkormányzattól. Az Eötvös gimnázium direktorát csak 2007 júliusáig nevezték ki. Lapunk információja szerint Gera azért nem kapott ötéves mandátumot, mert korábban elveszített egy munkaügyi pert egy volt kollégájával szemben, amelyben a gimnáziumot kétmillió forint kártérítésre kötelezték. Gerának azt is felrótták a városházán, hogy erről csak később értesítette az önkormányzatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa-díjas város lett Szeged

Európa-díjat kapott Szeged. Ez a legmagasabb elismerés, amit az Európa Tanács adományozhat egy… Tovább olvasom