Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Régi álom teljesült Mórahalmon: sátor fedi a nagymedencét

Régi álom teljesült  Mórahalmon: sátor fedi a nagymedencét
Közel harminc év elteltével télen is lehet úszni a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő 1986-ban elkészült szabadtéri nagymedencéjében, amit sátorral fedtek be, és termálenergiával fűtik.
– Gyönyörű, le a kalappal. Már több mint tíz éve járunk ide, ezt vártuk. Ez fel fogja dobni a fürdőt – mondta Bori Zoltán szegedi nyugdíjas a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben. Az öröm oka, hogy a közelmúltban sátorral fedték be a szabadtéri nagymedencét, amely így egész évben használható.

Farkas Gábor, a gyógyfürdő vezetője elmesélte, a medencét egy helyi vállalkozó, Kószó Dezső adományából kezdték el építeni a nyolcvanas évek elején. – A 33 méter hosszú és 21 méter széles medence 1986-ban készült el. A település régi álma valósult meg a medence befedésével – mondta.
Régi álom teljesült  Mórahalmomon: sátor fedi a nagymedencét. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA
A közel 80 millió forintból elkészült beruházás októberben kezdődött az alapozással. A jövőben egy hét alatt lebontható és felhúzható a sátor.

A szabadkai Szabó Zoltán családjával több mint egy évtizede jár a mórahalmi fürdőbe. Ők is elégedettek. – Ez egy ragyogó megoldás – mondta a családfő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilíciumvölgy lehet a kisteleki Rákóczi utcában

Szilíciumvölgy lehet a kisteleki Rákóczi utcában
Felújítják Kistelek egyik legszebb épületét, a Rákóczi utcai iskolát, de aki beköltözik, nem… Tovább olvasom